Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-20-18, 07:53 PM   #126
hkfaker
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
..呢隻game一定一年出幾次特價...死人都唔會第一日買....
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 08:56 AM   #127
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: mrk 查看文章
咁當初GOW3結局時有講佢諗通左,然後切腹為左釋放出D神力嘛!
所以新一集光頭佬弱化左都唔出奇!
直頭變左披著戰神皮的The Last of Us + Dark Souls。

引用:
作者: wing 查看文章
外國一堆website出左review, 睇落同以前完全唔同, 例如成個game係一個鏡頭到底(不過我睇片已經有D場境係轉左鏡頭, 肯定唔係一鏡到底), 打交時睇唔到背後要靠仔仔提水, 基本上單線進行但有額外地點可以探索之類. 不過D website都係勁讚. 似乎有新意有料到.
去得邀請試玩會的人,唔通唱衰咩
唔通想下次冇得去
已經唔計收錢,唱好的專業媒體。

引用:
我自己覺得好正, 終於唔似以前咁玩, 有新鮮感..
但阿仔係度, 仲有沒色色搞野場面嫁..
食色性也

引用:
作者: hkfaker 查看文章
睇戲我可以接受, 即係好似Wolverine變咗Logan 無問題.....
但打機每個遊戲角色 都各自有自己特色, 今次由神人變咗做凡人
連個視點同節奏都變埋, 感覺上總係怪怪地~
冇晒王者霸氣。 一代宗師、成功的復仇者、奧林匹克最強霸者、爆炸速度清理垃圾和賤種
的專家,竟然變左依家咁。 完全冇晒過去六部作品的核心特色,剩係得返部份個殼。

引用:
作者: padage 查看文章
我只見到youtube一堆外國人問dark souls出左4,this is not gow之類
或者唔叫gow4可能仲好
改名唔用God of War、轉主角,名正言順New IP先係王道。即係好似Sucker Punch Productions 開新作Ghost of Tsushima咁。

引用:
邊忽似dark souls呀....
ds一定沒咁易打囉...
佢只係改左個視點....
無論點都好...呢隻game一定一年出幾次特價...死人都唔會第一日買....
舊fans想第一日即入手,但覺得好無奈,因已經唔係戰神。 有部份以前唔鐘意嗰班,依家鐘意想試下玩,但等特價。 好有趣的現象,雖然依家唔係一分為二的世界。

引用:
只改視點? 慢,硬直,用盾時機,砍速,升能力,打做系統都無視了?
舊fans的眼睛是雪亮的。

引用:
難度只是ds其中一點而已, 忍龍難唔通似ds?
anyway gow4係集大成之作, 一隻game可以玩齊ds+last of us, 諗起都幾有當年惡魔城Lords of Shadow氣勢
巴打 你都係睇化左,向積極嗰邊睇。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 09:26 AM   #128
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
其實舊作都出左五隻, 黎到今個世代仲繼續食老本咪盞比人話一成不變
人地想搞下革新, 班死硬派又唔高興
其實佢地要諗下, 對創作人黎講, 如果一直冇突破, 冇改變, 係一件好慘既事
除非個製作團隊係一班下九流既創作人, 只睇銷量, 只要賣得就一世都一本道, 咁樣對遊戲界亦唔係一件好事

此篇文章於 03-29-18 11:45 AM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 10:01 AM   #129
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實ps3最尾隻外傳已經冇哂新鮮感

舊 03-21-18, 12:21 PM   #130
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: hkfaker 查看文章
gt sport和地平線, unchart, 大鷹已有先例....隨時三合一益街坊...
仲可能有dlc...
呢隻game真係200以內先好唸..
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 12:22 PM   #131
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Sar8 查看文章
係..又係呢個畫面...又係呢種風格, 又係呢種sex...
我記得最後係買左$50全新game..
舊 03-21-18, 12:23 PM   #132
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 1pi 查看文章
舊fans想第一日即入手,但覺得好無奈,因已經唔係戰神。 有部份以前唔鐘意嗰班,依家鐘意想試下玩,但等特價。 好有趣的現象,雖然依家唔係一分為二的世界。
千萬不要...sony game跌得好快...仲要呢種過關game...
暑假買就差唔多....
呢隻起碼200內先好唸...隨時3合一添...
舊 03-21-18, 01:04 PM   #133
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Sar8 查看文章
我覺得係個故事唔得
第三集結局已經講咗個大方向,”起源” 又唔可以當係補完
因為故事已經好完整
所以只好無中生有,加插個前期故事

我唔明哩幾年好多act game 都用哩個視點玩法?好玩d 咩?
我完全接受唔到
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 01:30 PM   #134
ALEX CHOW
AUDI SPORT

PSN  IDALEX_201225
我訂咗下載豪華版

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 02:18 PM   #135
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
千萬不要...sony game跌得好快...仲要呢種過關game...
暑假買就差唔多....
講得岩
不過我想買收藏版
未搵到地方訂
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 02:45 PM   #136
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 天野 查看文章
講得岩
不過我想買收藏版
未搵到地方訂
其實好多店鋪都有得訂...
我知道葵廣, 荃灣地皇廣場頂層都有得訂...
但我相信呢隻GOD OF WAR收藏版就算GAME出左都一定有得買...
MHW到現在都見到收藏版有得買...
舊 03-21-18, 02:46 PM   #137
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Terry仔 查看文章
我覺得係個故事唔得
因為故事已經好完整

我唔明哩幾年好多act game 都用哩個視點玩法?好玩d 咩?
我完全接受唔到
都係DARK SOULS / BB帶起熱潮~
舊 03-22-18, 07:58 AM   #138
1pi

註冊日期: Aug 2013
引用:
係..又係呢個畫面...又係呢種風格, 又係呢種sex...
我記得最後係買左$50全新game..
PS3 God of War: Ascension, 同埋PS4 God of War III都有PS Plus會員免費過。

引用:
暑假買就差唔多....
呢個可能性好大。
重要好有可能,之後好似Horizon Zero Dawn咁,唔夠一年就出完全版。

引用:
作者: Terry仔 查看文章
我覺得係個故事唔得
因為故事已經好完整

我完全接受唔到
I know that feel bro.

引用:
作者: 天野 查看文章
講得岩
不過我想買收藏版
未搵到地方訂
收藏版有阿特柔斯, 麻麻地
如果有鐵盒版就唔錯

引用:
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 11:01 AM   #139
padage

註冊日期: Nov 2016
http://www.ign.com/articles/2018/03/...an-we-expected

ign一樣係咁講, 魂既野唔洗質疑, 仲係R1R2攻擊, 喜歡大雜會既咪期待下

此篇文章於 03-29-18 11:03 AM 被 padage 編輯。
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 11:20 AM   #140
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: whassupbun 查看文章
其實舊作都出左五隻, 黎到今個世代仲繼續食老本咪盞比人話一成不變
人地想搞下革新, 班死硬派又唔高興
其實佢地要諗下, 對創作人黎講, 如果一直冇突破, 冇改變, 係一件好慘既
除非個製作團隊係一班下九流既創作人, 只睇銷量, 只要賣得就一世都一本道, 咁樣對遊戲界亦唔係一件好事
完全同意. 無雙同刺客就係辦.

舊 03-29-18, 11:21 AM   #141
wing
格鬥低手

引用:
king's field同demon soul

舊 03-29-18, 11:25 AM   #142
wing
格鬥低手

引用:
難度只是ds其中一點而已, 忍龍難唔通似ds?
anyway gow4係集大成之作, 一隻game可以玩齊ds+last of us, 諗起都幾有當年惡魔城Lords of Shadow氣勢
就算唔講難度, ds果D歌德式+黑暗美術風格都明顯同gow唔同喇.

舊 03-29-18, 11:34 AM   #143
charcsc2000
J神哥

而加佢轉左DARKS SOUL玩法, 突然變得好有興趣....因為之前果隻真心玩到悶...
舊 03-29-18, 11:44 AM   #144
padage

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: wing 查看文章
就算唔講難度, ds果D歌德式+黑暗美術風格都明顯同gow唔同喇.
明明講緊戰鬥你講美術, 自已睇下ign講乜

此篇文章於 03-29-18 11:57 AM 被 padage 編輯。
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 12:25 PM   #145
Terry仔

唔係話改變唔好,只係要睇佢點改
如果Mario kart 改做第一身視點,又有無人想玩
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 01:43 PM   #146
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看了最部試玩部份決定入手

雖然都挻last of us

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 01:49 PM   #147
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
其實好多店鋪都有得訂...
我知道葵廣, 荃灣地皇廣場頂層都有得訂...
但我相信呢隻GOD OF WAR收藏版就算GAME出左都一定有得買...
MHW到現在都見到收藏版有得買...
唔該晒
已經訂左
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 02:00 PM   #148
nds

註冊日期: Apr 2013
今時今日點解要訂
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 02:28 PM   #149
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: nds 查看文章
今時今日點解要訂
機戰x個post又問,呢度又問
點解好似好唔想人訂咁
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 03:56 PM   #150
nds

註冊日期: Apr 2013
引用:
作者: qwe 查看文章
機戰x個post又問,呢度又問
點解好似好唔想人訂咁
物流好方便,有需要訂嗎
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
God of War: Ascension neo2046 電視遊戲討論版 277 03-27-14 12:47 PM
徵:God of War 4: Ascension DC 97 買賣專區 4 03-31-13 02:30 AM
God of War IV ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 6 12-23-11 02:49 PM
God Of War II nakakula 攻略及心得交流區 25 11-15-07 12:11 PM
[PS2]God of war Q頭 電視遊戲討論版 4 07-23-05 03:21 PM

現在的時間是 04:14 PM

手機版 | APP版