Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-21-16, 11:44 AM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Coco (2017) | Pixar

引用:
The discovery of a generations-old mystery leads to a most extraordinary and surprising family reunion.

http://www.imdb.com/title/tt2380307/

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 08:29 PM   #2
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-17, 12:33 AM   #3
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Coco – Dante's Lunch... A Short Tail - Official Disney Pixar UK

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 07:55 PM   #4
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 11:42 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 信長 查看文章
呢個海報落唔落去地鐵㗎?

死光社會唔偪話叫人「拜邪靈」㗎?

不過, 等咗一派 Pixar 先有部非續集, 要支持一下

舊 12-24-17, 01:37 PM   #6
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
點解套戲會咁好睇 睇到個人好滾動

呢套戲絕對要入場睇 唔好等出碟 2017必睇動畫電影

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-17, 03:12 PM   #7
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
呢套如無意外會成為小弟 2017 年最後睇既一套電影 /
堅係期待 !

舊 12-24-17, 04:49 PM   #8
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: Marco 查看文章
呢套如無意外會成為小弟 2017 年最後睇既一套電影 /
堅係期待 !
放心, 包你睇完讚好.

小朋友就啱睇雪寶, 大人就啱睇COCO....

舊 12-24-17, 04:58 PM   #9
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
成個月前睇咗,堅係pixar近年最佳作品,有笑有淚又畫面色彩繽紛,4k碟必入呀

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 08:32 AM   #10
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
大家係睇配音版定係英文版架??
諗緊睇邊個版好
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 11:16 AM   #11
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: rinxlun 查看文章
大家係睇配音版定係英文版架??
諗緊睇邊個版好
想睇英文版, 不過嘉禾系唔覺有, 反而柏仔2有三份一左右場次係英門

舊 12-27-17, 02:39 PM   #12
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
3D 定 2D 好?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 08:15 PM   #13
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
想睇英文版, 不過嘉禾系唔覺有, 反而柏仔2有三份一左右場次係英門
我響元朗yoho bc見到配音同原版都有呀
但如果想睇3D就只得配音版
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-17, 09:21 PM   #14
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
AMC有英文版... 但要過對面海...

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
3D 定 2D 好?
呢D片2D夠LA...

舊 12-29-17, 01:38 AM   #15
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
見大家咁推介,買咗2D星期六睇!!

我從使用 Tapatalk 的 LG-K535 發送

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-17, 05:59 PM   #16
肉羊哩咖
griffin611

睇咗, 2D 中文版

好好睇, 仲諗緊呢套定係 LOGAN 係今年睇過最好嘅電影

唔多明墨國文化唔係太緊要, 個世界設定唔係太複雜, 亦無嘥太多時間去做交待, 劇本好流暢, 主題係好似好大路, 但窩心, 完全掌握住觀眾個情緒; 用色非常豐富目, 光影位亦用得好純熟; 唔好期待好多驚險動作片, 音樂佔戲重, 但又唔係 musical 咁唱個劇情出嚟

個扭橋其實好早已經暗示咗, 個變化亦好自然; 雖然個催淚彈位係個設定做出嚟, 完全唔會覺得好夾硬

COCO 居然唔係主角但係個關鍵人物!

最大驚喜係「陰間」都可以有 product placement, 好頂癮

感想有四個:

而家CG 去到呢個位, 係爭在人物取代唔到真人, 好似呢部咁, 同真人電影基本上無分別

中文版幾乎完全冇字幕, 睇嗰陣身邊有兩件講普通話嘅人, 好明顯聽唔明但又唔想走, 真係辛苦~

之前播部 FROZEN 短片有少少笑位, 但因為太大路睇咗好似無睇過~

睇好想買英文/西班牙話配樂~

此篇文章於 12-31-17 06:03 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-17, 10:14 PM   #17
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
睇咗, 2D 中文版

好好睇, 仲諗緊呢套定係 LOGAN 係今年睇過最好嘅電影

唔多明墨國文化唔係太緊要, 個世界設定唔係太複雜, 亦無嘥太多時間去做交待, 劇本好流暢, 主題係好似好大路, 但窩心, 完全掌握住觀眾個情緒; 用色非常豐富目, 光影位亦用得好純熟; 唔好期待好多驚險動作片, 音樂佔戲重, 但又唔係 musical 咁唱個劇情出嚟

個扭橋其實好早已經暗示咗, 個變化亦好自然; 雖然個催淚彈位係個設定做出嚟, 完全唔會覺得好夾硬

COCO 居然唔係主角但係個關鍵人物!

最大驚喜係「陰間」都可以有 product placement, 好頂癮

感想有四個:

而家CG 去到呢個位, 係爭在人物取代唔到真人, 好似呢部咁, 同真人電影基本上無分別

中文版幾乎完全冇字幕, 睇嗰陣身邊有兩件講普通話嘅人, 好明顯聽唔明但又唔想走, 真係辛苦~

之前播部 FROZEN 短片有少少笑位, 但因為太大路睇咗好似無睇過~

睇好想買英文/西班牙話配樂~
動畫賣點係畫工, 完全睇出PIXAR威力, 不過依家呢班已經唔係當日班底, 所以睇得出分別...

TOUCHING到一個點真係好正, 睇到眼濕濕, 等出碟時再睇過

舊 12-31-17, 11:54 PM   #18
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: HON HON 查看文章
動畫賣點係畫工, 完全睇出PIXAR威力, 不過依家呢班已經唔係當日班底, 所以睇得出分別...

TOUCHING到一個點真係好正, 睇到眼濕濕, 等出碟時再睇過
講畫功個人受呢套多過 INSIDE OUT; 分鏡都好正,SF/3D 技巧可以話係業界頭羊,好似跌落深洞嗰度,你key個真人就係真人電影,無分別,呢樣可能好過東家

好在前頭嗰套無乜印象留到落嚟,啲港版歌真係折磨人 (唔代表呢度好幾多)

舊 01-01-18, 02:28 AM   #19
ELT
Lunar使者

頭先睇完, 最後幾感動
係一套非常值得睇既電影, 用生死敏感提材, 但又唔會覺得灰, 反而幾多笑位, 大人小朋友都岩睇

舊 01-01-18, 09:35 AM   #20
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: ELT 查看文章
頭先睇完, 最後幾感動
係一套非常值得睇既電影, 用生死敏感提材, 但又唔會覺得灰, 反而幾多笑位, 大人小朋友都岩睇
呢套戲小朋友除左睇let it go之外, 跟住佢地就睇唔明.

舊 01-02-18, 11:47 PM   #21
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
始終我覺得Disney 差太多腳落黎
無啦啦整套let it go係前面,無左套短片,勁唔習慣
搞到一路睇都覺得係Disney 動畫

舊 01-03-18, 12:10 AM   #22
Fio

註冊日期: Dec 2001
比預期好睇同感動,去到臨尾個洋蔥位周圍都係拎紙巾嘅聲

中文歌就嘛嘛(moana同forzen好聽d),反而依美代果part墨西哥(?)舞幾正

另外頭果part forzen外傳真幾悶。。。
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 10:52 AM   #23
Time
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
係堅好睇,比預期中想像...最尾真係整喊左好多週圍既女士...

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 01:48 PM   #24
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
琴日睇左星期二 2D粵語版!
本地廣東化做得算好,D粵語唔算差,最超碼笑得出!

內有劇透!
有冇人搵到個米奇係邊??

反而好意外見到部Apple電腦,同埋個下面幾慘!^^ll

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-03-18 01:54 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 12:21 PM   #25
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: HON HON 查看文章
放心, 包你睇完讚好.

小朋友就啱睇雪寶, 大人就啱睇COCO....
中後段真係好難忍

堅正,期特 4K 出碟再睇

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
[西片] Cars 3 (2017) | Pixar david 電影版 0 07-21-16 11:40 AM
曾經睇過super coco既數碼暴龍既入 拓飛 日本動漫畫討論版 13 10-22-04 08:02 PM
[PS2]Curry House COCO壱番屋圖片,5月20發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 8 05-01-04 11:56 AM

現在的時間是 04:59 AM

手機版 | APP版