Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
電影版>Coco (2017) | Pixar
david 11:44 AM 07-21-16

作者: :
The discovery of a generations-old mystery leads to a most extraordinary and surprising family reunion.

http://www.imdb.com/title/tt2380307/

david 08:29 PM 03-16-17

信長 12:33 AM 03-30-17
Coco – Dante's Lunch... A Short Tail - Official Disney Pixar UK

信長 07:55 PM 09-19-17

肉羊哩咖 11:42 AM 09-20-17
作者: 信長:
呢個海報落唔落去地鐵㗎?

死光社會唔偪話叫人「拜邪靈」㗎?

不過, 等咗一派 Pixar 先有部非續集, 要支持一下
HON HON 01:37 PM 12-24-17
點解套戲會咁好睇 睇到個人好滾動

呢套戲絕對要入場睇 唔好等出碟 2017必睇動畫電影
Marco 03:12 PM 12-24-17
呢套如無意外會成為小弟 2017 年最後睇既一套電影 /
堅係期待 !
HON HON 04:49 PM 12-24-17
作者: Marco:
呢套如無意外會成為小弟 2017 年最後睇既一套電影 /
堅係期待 !
放心, 包你睇完讚好.

小朋友就啱睇雪寶, 大人就啱睇COCO....
C.Ryo 04:58 PM 12-24-17
成個月前睇咗,堅係pixar近年最佳作品,有笑有淚又畫面色彩繽紛,4k碟必入呀
lunn 08:32 AM 12-27-17
大家係睇配音版定係英文版架??
諗緊睇邊個版好
肉羊哩咖 11:16 AM 12-27-17
作者: rinxlun:
大家係睇配音版定係英文版架??
諗緊睇邊個版好
想睇英文版, 不過嘉禾系唔覺有, 反而柏仔2有三份一左右場次係英門
DevilElvis 02:39 PM 12-27-17
3D 定 2D 好?
lunn 08:15 PM 12-27-17
作者: 肉羊哩咖:
想睇英文版, 不過嘉禾系唔覺有, 反而柏仔2有三份一左右場次係英門
我響元朗yoho bc見到配音同原版都有呀
但如果想睇3D就只得配音版
HON HON 09:21 PM 12-27-17
AMC有英文版... 但要過對面海...

作者: DevilElvis:
3D 定 2D 好?
呢D片2D夠LA...
DevilElvis 01:38 AM 12-29-17
見大家咁推介,買咗2D星期六睇!!

我從使用 Tapatalk 的 LG-K535 發送
肉羊哩咖 05:59 PM 12-31-17
睇咗, 2D 中文版

好好睇, 仲諗緊呢套定係 LOGAN 係今年睇過最好嘅電影

唔多明墨國文化唔係太緊要, 個世界設定唔係太複雜, 亦無嘥太多時間去做交待, 劇本好流暢, 主題係好似好大路, 但窩心, 完全掌握住觀眾個情緒; 用色非常豐富目, 光影位亦用得好純熟; 唔好期待好多驚險動作片, 音樂佔戲重, 但又唔係 musical 咁唱個劇情出嚟

個扭橋其實好早已經暗示咗, 個變化亦好自然; 雖然個催淚彈位係個設定做出嚟, 完全唔會覺得好夾硬

COCO 居然唔係主角但係個關鍵人物!

最大驚喜係「陰間」都可以有 product placement, 好頂癮

感想有四個:

而家CG 去到呢個位, 係爭在人物取代唔到真人, 好似呢部咁, 同真人電影基本上無分別

中文版幾乎完全冇字幕, 睇嗰陣身邊有兩件講普通話嘅人, 好明顯聽唔明但又唔想走, 真係辛苦~

之前播部 FROZEN 短片有少少笑位, 但因為太大路睇咗好似無睇過~

睇好想買英文/西班牙話配樂~
HON HON 10:14 PM 12-31-17
睇咗, 2D 中文版

好好睇, 仲諗緊呢套定係 LOGAN 係今年睇過最好嘅電影

唔多明墨國文化唔係太緊要, 個世界設定唔係太複雜, 亦無嘥太多時間去做交待, 劇本好流暢, 主題係好似好大路, 但窩心, 完全掌握住觀眾個情緒; 用色非常豐富目, 光影位亦用得好純熟; 唔好期待好多驚險動作片, 音樂佔戲重, 但又唔係 musical 咁唱個劇情出嚟

個扭橋其實好早已經暗示咗, 個變化亦好自然; 雖然個催淚彈位係個設定做出嚟, 完全唔會覺得好夾硬

COCO 居然唔係主角但係個關鍵人物!

最大驚喜係「陰間」都可以有 product placement, 好頂癮

感想有四個:

而家CG 去到呢個位, 係爭在人物取代唔到真人, 好似呢部咁, 同真人電影基本上無分別

中文版幾乎完全冇字幕, 睇嗰陣身邊有兩件講普通話嘅人, 好明顯聽唔明但又唔想走, 真係辛苦~

之前播部 FROZEN 短片有少少笑位, 但因為太大路睇咗好似無睇過~

睇好想買英文/西班牙話配樂~
動畫賣點係畫工, 完全睇出PIXAR威力, 不過依家呢班已經唔係當日班底, 所以睇得出分別...

TOUCHING到一個點真係好正, 睇到眼濕濕, 等出碟時再睇過
肉羊哩咖 11:54 PM 12-31-17
作者: HON HON:
動畫賣點係畫工, 完全睇出PIXAR威力, 不過依家呢班已經唔係當日班底, 所以睇得出分別...

TOUCHING到一個點真係好正, 睇到眼濕濕, 等出碟時再睇過
講畫功個人受呢套多過 INSIDE OUT; 分鏡都好正,SF/3D 技巧可以話係業界頭羊,好似跌落深洞嗰度,你key個真人就係真人電影,無分別,呢樣可能好過東家

好在前頭嗰套無乜印象留到落嚟,啲港版歌真係折磨人 (唔代表呢度好幾多)
ELT 02:28 AM 01-01-18
頭先睇完, 最後幾感動
係一套非常值得睇既電影, 用生死敏感提材, 但又唔會覺得灰, 反而幾多笑位, 大人小朋友都岩睇
HON HON 09:35 AM 01-01-18
作者: ELT:
頭先睇完, 最後幾感動
係一套非常值得睇既電影, 用生死敏感提材, 但又唔會覺得灰, 反而幾多笑位, 大人小朋友都岩睇
呢套戲小朋友除左睇let it go之外, 跟住佢地就睇唔明.
小草 11:47 PM 01-02-18
始終我覺得Disney 差太多腳落黎
無啦啦整套let it go係前面,無左套短片,勁唔習慣
搞到一路睇都覺得係Disney 動畫
Fio 12:10 AM 01-03-18
比預期好睇同感動,去到臨尾個洋蔥位周圍都係拎紙巾嘅聲

中文歌就嘛嘛(moana同forzen好聽d),反而依美代果part墨西哥(?)舞幾正

另外頭果part forzen外傳真幾悶。。。
Time 10:52 AM 01-03-18
係堅好睇,比預期中想像...最尾真係整喊左好多週圍既女士...
mrk 01:48 PM 01-03-18
琴日睇左星期二 2D粵語版!
本地廣東化做得算好,D粵語唔算差,最超碼笑得出!

內有劇透!
有冇人搵到個米奇係邊??

反而好意外見到部Apple電腦,同埋個下面幾慘!^^ll

Marco 12:21 PM 01-04-18
作者: HON HON:
放心, 包你睇完讚好.

小朋友就啱睇雪寶, 大人就啱睇COCO....
中後段真係好難忍

堅正,期特 4K 出碟再睇
1 2 

返回主題版面