Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-17-08, 04:54 PM   #1
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
Double O

舊年亦係差唔多時間畫起Exia既設定稿,今年當然要繼續畫返張OO
不過唔知點解有種初音既錯覺…b

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-08, 05:01 PM   #2
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
我以為下面是●頭凸了出來

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-08, 06:15 PM   #3
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
高達啊~超純拜~讚~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-08, 11:02 PM   #4
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
身上的裝甲太少,不說真的不知是哪部……

舊 06-17-08, 11:35 PM   #5
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
洞洞鋼彈的鑽頭是長在拳頭上的

不用拖我自己走

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-08, 07:47 PM   #6
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
@.@"這裝備很會走光哦!!!!!
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-08, 07:55 PM   #7
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
初音X00鋼彈
引用:
作者: 細路翔 查看文章

不用拖我自己走
拳頭?_?

舊 06-18-08, 09:21 PM   #8
XMew

引用:
作者: 飛燕 查看文章
我以為下面是●頭凸了出來
#7有答案,請參考前腰甲
話說響另一個地方亦聽到偽娘既評語

引用:
作者: 尼路 查看文章
身上的裝甲太少,不說真的不知是哪部……
比起以前已經算畫得較多…始終自己係鐘意但唔擅長繪畫機械既類型
只能話盡力而為

引用:
作者: 細路翔 查看文章

不用拖我自己走
反正可以向前向後翻,拆落黎當武器用亦唔係冇可能

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
@.@"這裝備很會走光哦!!!!!
[狡辯]某程度上MS娘就係睇走光b[/狡辯]

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
舊 06-22-08, 03:51 AM   #9
想不到
Senior Gamer
翠星教教徙

註冊日期: Nov 2006
唔好用太多模糊加多d光金屬感會強d
想不到 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 05:38 AM   #10
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
好鍾意這頭髮的畫法
設計上露出的都是敏感地方
腳太小亦不夠流線

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 10:10 PM   #11
XMew

引用:
作者: 想不到 查看文章
唔好用太多模糊加多d光金屬感會強d
其實有諗過用高反差表達亮面金屬既感覺
不過至今除左金色仲算勉強外,其他金屬色都唔順手…

引用:
作者: 【子夜】 查看文章
好鍾意這頭髮的畫法
設計上露出的都是敏感地方
腳太小亦不夠流線
多謝讚賞
露出部其實係諗到就畫,另一方面亦因為我好鐘意上肌色

腳掌響整體比例上的確係細左,日後會注意
不過要點樣響機械同人體之間抓平衡,又要人地一眼認得真係好難下…

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
幪面超人討論區Vol.7 (2008-井上編既超人-キバ...) 九等天使 日本動漫畫討論版 1001 02-06-09 12:51 AM
幪面超人討論區VOL.6(2008-井上編既超人-雞巴...)#1001既九等天使請開新討論區.. 暗黑流星cal 日本動漫畫討論版 999 02-21-08 10:36 PM
我的雙截龍系列 - 等待更新中 - 八仙果 電視遊戲討論版 51 03-27-06 03:32 PM

現在的時間是 08:16 AM

手機版 | APP版