Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-18-06, 06:52 PM   #276
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
好似冇得一戲呵成,
Z II 剩番兩間戲院有,預售到19為止
仲諗住禮拜日一日睇晒
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 07:23 PM   #277
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 無聞
今看完第3部..
幾好看...好看過第2部
不過又是cut勁多....露沙美冇出過場- -
不過招魂又有佢份...明明第2部都冇死..
些文戲cut到九彩....
些戰鬥一場接一場...中間過場可以話冇(某些)
明明剛剛打完場戰鬥...轉一轉過畫面已經開始打另一場戰鬥..
尼歌v.s愛瑪先cut得慘 ....講左幾句就玩完
z招新招好正...不過好快...
最後仲可以看到z好型咁變型 (勇者!?)
可惜唔見有百式殘骸飄過..
新畫面都好多...應該有60%左右..
些戰鬥畫面真是正過seed系列好多
值得一看

得60%新畫?我諗住有8成以上

竟然無左百式殘骸飄過??呢幕是結尾中最有趣兼好重要的畫面XDD
好心佢唔好CUT呢個畫面...幾秒咋嘛

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 07:43 PM   #278
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
引用:
作者: 無聞
不過又是cut勁多....露沙美冇出過場- -
不過招魂又有佢份...明明第2部都冇死..
[惡搞]佢係第二集彈出駕駛倉個時跌落海死左[/惡搞]
我都睇完,比第二集好
新個d 戰鬥畫面幾正
小小劇透
加美尤(代替富野 )撞爆左The O+朱比
搞到捷度最尾無得去木星
ZZ 可以成為黑歷史
仲有馬沙名言創造新時代的不是老人,無左
可能富野廢事馬沙轉頭又去搞新時代有矛盾而cut 左

此篇文章於 05-18-06 07:58 PM 被 ianbbhoho 編輯。
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 09:30 PM   #279
無聞
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Hitomi
得60%新畫?我諗住有8成以上

竟然無左百式殘骸飄過??呢幕是結尾中最有趣兼好重要的畫面XDD
好心佢唔好CUT呢個畫面...幾秒咋嘛
大約是得咁多新畫....8成就完全冇可能
我都覺得cut百式個度唔是咁好
不過最離譜是...佢上字幕些畫面....
佢寧願用些錢去畫下些星球,宇宙
好心佢用錢去畫更加多新戰鬥動畫好過啦
我情願上字幕是黑畫面好過

舊 05-18-06, 09:41 PM   #280
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
睇完ZIII
真係好正~~~
最後在[胃星炮]個段,全是新畫面,超爽~~~
隻EP真係~~

[惡搞]最強NT=小林
佢死個時,整個戰場為佢shop左30s.....幾强~~~[/惡搞]

舊 05-18-06, 10:09 PM   #281
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
個結局是全新 ,布拉度都唔好意思聽下去
zate除下變形裝甲都是全新畫上去

百式個盾好似租返來

唔知我有冇看錯馬沙說:bit = 浮油炮

此篇文章於 05-18-06 10:14 PM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 10:33 PM   #282
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
睇o黎百式又可以呃多一筆……

Ending時……
花攬加美尤攬得好激……
仲有cast畫面好正,冇黑畫面出。

PS:睇到最後先知原來阿寶都有份出聲

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 11:08 PM   #283
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: 呂鳳仙
睇o黎百式又可以呃多一筆……

Ending時……
花攬加美尤攬得好激……
仲有cast畫面好正,冇黑畫面出。

PS:睇到最後先知原來阿寶都有份出聲
點解唔講馬茜在場有出聲

此篇文章於 05-18-06 11:12 PM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 11:40 PM   #284
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

係喎……今次好似改o左o的o野,愛瑪同肯格艦長好睇o左~~

舊 05-19-06, 12:12 AM   #285
waitwait
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
引用:
作者: 武藤遊戲

百式個盾好似租返來

愛美號d 浮油炮叫bit,而卡碧尼係愛美號既後繼機,馬沙叫卡碧尼d浮游炮做bit好正常

舊 05-19-06, 12:14 AM   #286
waitwait
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
引用:
點解唔講馬茜在場有出聲
果把真係"死人"聲

舊 05-19-06, 12:15 AM   #287
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:

百式個盾好似租返來

冇睇錯都冇譯錯

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 12:16 AM   #288
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
套戲真系 .... 勁多bug
明明系亞普里死點解話花死左 (精神錯亂 ?)
左米托夫死之前個夏亞幾時入左去架 (唔系睇過TV版都唔記得系咁 ..)
你要冇ZZ做咩唔整死埋逸札
Zeta幾時配備左海蛇架 a (結果支巨根一炮都未射過 ...)
露莎美幾時出過黎架 a (唔好搞錯露莎美同露莎美亞兩個人格)
富野知衰下一幕就淨系得科 (TV版仲有埋露莎美)
我唔要呢個ed

最不滿 ... 莎拉死的一幕 ...
竟然將一句好好的對白cut左 ...
[TV版]妮歌遮了斯洛哥一槍, 之後加美尤說了 "妮歌, 為什麼救了傑 ?"
電影沒了這一句, 即刻沒了莎拉死的感覺 ...

結果, 睇完Z3即刻大叫左聲 "套戲好多bug"

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 05-19-06 12:19 AM 被 魔璃 編輯。
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 01:08 AM   #289
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: ☆星野琉璃☆
套戲真系 .... 勁多bug
明明系亞普里死點解話花死左 (精神錯亂 ?)
左米托夫死之前個夏亞幾時入左去架 (唔系睇過TV版都唔記得系咁 ..)
你要冇ZZ做咩唔整死埋逸札
Zeta幾時配備左海蛇架 a (結果支巨根一炮都未射過 ...)
露莎美幾時出過黎架 a (唔好搞錯露莎美同露莎美亞兩個人格)
富野知衰下一幕就淨系得科 (TV版仲有埋露莎美)
我唔要呢個ed

最不滿 ... 莎拉死的一幕 ...
竟然將一句好好的對白cut左 ...
[TV版]妮歌遮了斯洛哥一槍, 之後加美尤說了 "妮歌, 為什麼救了傑 ?"
電影沒了這一句, 即刻沒了莎拉死的感覺 ...
結果, 睇完Z3即刻大叫左聲 "套戲好多bug"
除o左呢點之外,其實我都覺得冇所謂,時間不足下係要勁飛架喇……
我原本都以為日札要死的……但一見用舊畫面已經知出事

舊 05-19-06, 01:27 AM   #290
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
今日睇完之後,animax即刻播zz第1集
時間預得o岩o岩好

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 02:05 AM   #291
ianbbhoho
Crazy Gamer

引用:
作者: ☆星野琉璃☆
有一幕好似有講到馬沙暫時留係個架艦到
不過真係飛得勁快
富野最鍾意一套劇有超多ge 資訊量ge la

此篇文章於 05-19-06 02:13 AM 被 ianbbhoho 編輯。
舊 05-19-06, 02:24 AM   #292
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: Cucu
時間預得o岩o岩好
佢幾時播ZZ都已經冇用了……

舊 05-19-06, 02:28 AM   #293
ianbbhoho
Crazy Gamer

引用:
作者: Cucu
時間預得o岩o岩好
真係唔識做
係都播CCA

此篇文章於 05-19-06 02:30 AM 被 ianbbhoho 編輯。
舊 05-19-06, 02:44 AM   #294
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: ianbbhoho
真係唔識做
係都播CCA
富野光頭所講的唔代表BANDAI同SUNRISE的意願,
而且真係依照富野光頭所講的新UC的三部曲係0079、Z同馬反的話就唔只ZZ踢去黑歷史中.
當中包括0080、0083、MS08小隊、GS、F91、V都會一口氣中晒招,
所以富野光頭所講的最好都係只當係笑話就算,
唔好當真.
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 02:58 AM   #295
ianbbhoho
Crazy Gamer

引用:
作者: 黑咪 破壞大王
而且真係依照富野光頭所講的新UC的三部曲係0079、Z同馬反的話就唔只ZZ踢去黑歷史中.
當中包括0080、0083、MS08小隊、GS、F91、V都會一口氣中晒招,
唔好當真.
唔使當笑話
[bandai mode]邊套揾到銀,理得你0079重出再改版,幾多分支,平行世界,照受[/bandai mode]
舊 05-19-06, 11:11 AM   #296
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
唔好當真.
關F91同V咩事
呢兩套點都唔會比人踢黑歷史
睇黎你連邊套GUNDAM係富野GUNDAM都唔知

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare

此篇文章於 05-19-06 11:18 AM 被 Einhander 編輯。
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 12:02 PM   #297
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
其實我覺得係富野改加美尤性格開左個頭到結尾先發現同ZZ駁唔番

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 12:54 PM   #298
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: 計劃犯罪者
關F91同V咩事
呢兩套點都唔會比人踢黑歷史
睇黎你連邊套GUNDAM係富野GUNDAM都唔知
0079, Z, ZZ(掛名, 詳細自己去壞腦找答案), 馬反, F91, V.
交叉骨, 閃光之敗家仔, 壇A.
異步5(RX93設定監修, 自己找HJ睇, 唔該).
仲有一堆G字頭的廣播劇CD.

我記鬼得就有咁多~~~~

關F91同V咩事???
咩唔係高達咩?
係富野系就有免疫???
奇.
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 01:09 PM   #299
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
你說Z就已經錯了啦

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 01:31 PM   #300
光之颱風
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
唔好當真.
0080、0083、08MS小隊呢d外傳性質的故事不會有影響
GS嘛,只不過是由ZZ>CCA變為Z>CCA,反而大有作為

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三浦建太郎 劇場版「ベルセルク(烙印戰士) 黄金時代篇Ⅲ 降臨」 2013年正月公開決定 Vol.2 elmond 日本動漫畫討論版 505 10-03-23 05:01 PM
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[動畫] 「Fate/stay night [Unlimited Blade Works]」第22話「冬の日、遠い家路」丨ufotable制作 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 2017 05-25-18 12:17 AM
收 魔法少女小圓 劇場版 淨戲飛 一張 YALIU 買賣專區 2 11-03-13 10:56 AM

現在的時間是 04:18 PM

手機版 | APP版