Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-17-19, 08:27 AM   #2226
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
因為變晒屍體發現案....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 08:37 AM   #2227
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
人地話無可疑架

anyone 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 08:39 AM   #2228
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Fb 上既柬埔寨,大灣區中山(任插任達華),馬來西亞移民廣告反而仲愈出愈密。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 08:48 AM   #2229
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
九鐵又攪不合作運了

頭文字M水溝跑法

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 09-17-19 08:52 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 08:58 AM   #2230
david
The One

註冊日期: Mar 2002
藍絲冒蘋果慈善基金作假新聞造謠 《蘋果》將追究法律責任

引用:

「藍絲」團體以假新聞作網絡攻擊情況越來越猖獗,繼近日有《蘋果》職員被一網頁起底後,一封聲稱由「蘋果日報慈善基金」發出的公告亦在藍絲群組、網上及微信等瘋傳。

該封假公告提及,壹傳媒集團創辦人黎智英得到美國副總統彭斯確認,亦得到總統特朗普允許,稱「反中之人士,只需提出證據證明本身有參與携帶美國國旗遊行,支持香港獨立。均可獲得美國公民簽證,入籍美國並嚮有美國公民權利。」該公告亦附上手機號碼、慈善基金地址、電郵及電話供查詢。不過,公告內容不但全屬虛假,亦有多處錯字,如將「入籍」寫成「入藉」,又將「享有」寫成「嚮有」。

《蘋果》嚴厲譴責利用慈善基金名義造謠的行徑,會徵詢法律意見追究。

世界各地大愛左膠最愛手段,天下烏鴉果然係一樣黑O既。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 09:12 AM   #2231
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
921係咪會開大波?
有無策略應對?
對家黑社會+大陸外援+黑警+休班狗+僑裝狗
硬碰硬非上策?
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 09:12 AM   #2232
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
係真既話仲唔成街美國旗
係就好呀我都去
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 09:23 AM   #2233
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: chitkan 查看文章
921係咪會開大波?
有無策略應對?
對家黑社會+大陸外援+黑警+休班狗+僑裝狗
硬碰硬非上策?
921 又乜事?

淘大果次太突然,無準備

聽人講,何生計劃狙擊所有搞過大合唱既商場

我自己覺得對家主動 set 場擺局,無必要跟

大家起細場獅鳥吸 exp 先
由手機版發出
舊 09-17-19, 09:26 AM   #2234
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
九鐵又攪不合作運了

頭文字M水溝跑法
深黃司機表達方式

不過就埋站都出到軌
旺火落紅磡好多時要等對頭車先行

非繁忙時間時速50km/h都唔知有冇

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 09:47 AM   #2235
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
今次好彩,站出面行緊就好嚴重
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 09:54 AM   #2236
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
921 又乜事?

淘大果次太突然,無準備

聽人講,何生計劃狙擊所有搞過大合唱既商場

我自己覺得對家主動 set 場擺局,無必要跟

大家起細場獅鳥吸 exp 先
由手機版發出
921係何妖吹大雞日
未知有咩行動

921仲有元朗靜坐
何妖地頭有D凶險
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 09:59 AM   #2237
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
921係何妖吹大雞日
未知有咩行動

921仲有元朗靜坐
何妖地頭有D凶險
元朗荃灣同北角都高危

舊 09-17-19, 10:20 AM   #2238
Tano
嫑憅

引用:
921係何妖吹大雞日
未知有咩行動

921仲有元朗靜坐
何妖地頭有D凶險
921需要大量哨兵

尤其屯天元

妖軍極大機會深圳灣落嚟

914跟過由牛頭角撤的小量2打6

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 09-17-19, 10:23 AM   #2239
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Be water my friend by老毛

引用:
敵進我退,敵駐我擾,敵疲我打,敵退我追
仲有
記得俾water($) my friend to君妖

就睇吓佢吹得幾多次
由手機版發出

此篇文章於 09-17-19 10:26 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-19, 11:37 AM   #2240
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

連邦軍集結,自護殘黨就梗係散水。

幾架單機做 Lion Mission (獅子任務),先出擊。

嘩咁你咪即係散水 L?

E+情況唔同啦,6-8 月時唔好成日吹散水,因為仲係我地主導個場,和理非遊行佔大多數,勇武間中出下場咁。

9 月開始已經轉緊型,會直接戰鬥。

反抗軍唔同政府軍硬撼,係歷史常識吧?
由手機版發出

此篇文章於 09-17-19 12:53 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-17-19, 12:07 PM   #2241
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

我地有無賈圖有無核彈?有既咪趁連邦軍閱兵揸 GP02 走去炸 Q 佢老母全家 lor

無既話我地只係獨眼巨人隊,MS-06FZ 都唔知有無,打游擊啦

8.5 你都仲可以話未係內戰,9.15 已經係全面內戰 ga la。
由手機版發出

此篇文章於 09-17-19 09:36 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-17-19, 09:37 PM   #2242
Tano
嫑憅

[岳]

陳兄原來20歲未夠

香城因你開啟了新的一章.....

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 09-17-19, 10:19 PM   #2243
wing
格鬥低手

英雄出少年

舊 09-17-19, 11:16 PM   #2244
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我想講 呢D行徑係真係年青人既特權黎
人年紀越大,包袱越多,就會變得保身
佢後生先可以咁無私地一個救三個

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-19, 02:30 AM   #2245
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
呀席好想殺害警察
尤其是殺害畜龍和防暴警
把警察局警車給燒了炸了
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-19, 08:07 AM   #2246
wing
格鬥低手

引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
呀席好想
我明白你好憤怒, 但你如果做左呢D事, 其實只會幫左指使警察o既呢個政權. 佢地不斷做好多野激嬲香港人, 就正正係想香港做呢D事, 因為咁樣會破壞左成場民主運動, 破壞左國際對香港人爭取訴求的支持.

為左你愛o既香港, 年青人, 同你自己, 唔好衝動, 用D更有效的方法去做, 甚麼遊行, 人鏈, 唱歌, 全部出現, 寫連儂場, 等等等等.

舊 09-18-19, 08:09 AM   #2247
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

愛與和平

最有效
由手機版發出
舊 09-18-19, 08:54 AM   #2248
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
其實燒警局拆警車打狗都做左好耐
有單斬狗有人認左頭但最後冇左件事咁
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-19, 09:54 AM   #2249
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
係咪因為踢爆左斬人到出稿只係20分鐘?

舊 09-18-19, 10:17 AM   #2250
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
係有屠龍公會認頭,不過我唔太信,因為地點時間唔太合理,打出既 dmg 亦低左 d。

但又另一方面睇,戰略層面上,如果真係手足搞既,popo 亦唔想公開,所以放返 d 膠料等大家以為真係 popo 自導自演(最佳反面教材:民建聯淋自己 banner紅油,但唔淋牆同門)。因為一承認係手足做,popo 士氣大跌,人人見到可以玩 popomon go,就會更多人去玩。

簡單結論:

手足打 popomon go,proof 唔到,亦 dis-proof 唔到。

Popo 自導自演亦唔係無可能。

可信性 50%

又老實講,皮肉之苦一般人都唔想受,手足 exp 低 atk 低亦合理,可信性 +5% = 55%。
由手機版發出

此篇文章於 09-18-19 10:22 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:40 PM

手機版 | APP版