Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-10-17, 10:45 PM   #3101
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
寧願megahouse 嘅CFSP系列繼續出 點解停晒?賣得唔好?

要放到converge入去.... 雖然佢應該會以Q版化盡縮短長度, 但應該最少都6,7百
引用:
作者: 日向小RAYRAY 查看文章
neo呢,點解NEO冇新野出
唉...呢兩條line諗起都心up......

CFSP果期係咁出大和號搞到本童子都冇哂癮......

NEO就仲灰...本童子講真其實好buy呢個真正SD比例同埋有大細呢個玩法......
但係...就係因為"戰犯H"呢三隻字......
淨係講話想買呢兩隻字都已經係咁俾人問候哂冚家......
搞到買左都唔敢同人講......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 11:21 PM   #3102
bbdaishogun
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2013
日本已出
bbdaishogun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 08:22 AM   #3103
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 08:33 AM   #3104
日向小RAYRAY

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章

NEO就仲灰...本童子講真其實好buy呢個真正SD比例同埋有大細呢個玩法......
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 12:54 PM   #3105
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

NEO其實死因都唔止戰犯H三個字嘅
始終剛剛依期太多新系列 forte, emsemble, 然後converge又繼續緊,另一邊箱元祖又復出,其實都到嘔。邊玩到咁多....我都唯有放棄NEO

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 01:18 PM   #3106
日向小RAYRAY

引用:
始終剛剛依期太多新系列 forte, emsemble, 然後converge又繼續緊,另一邊箱元祖又復出,其實都到嘔。邊玩到咁多....我都唯有放棄NEO

K澤話F05出既ms會同ex02既運輸機有關聯,會係乜
舊 05-11-17, 01:29 PM   #3107
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
K澤話F05出既ms會同ex02既運輸機有關聯,會係乜
百式
希望有埋迪捷

相薄
舊 05-11-17, 01:55 PM   #3108
日向小RAYRAY

引用:
百式
希望有埋迪捷
Gm3 同尼姆都好似有坐運輸機
由手機版發出
舊 05-11-17, 03:11 PM   #3109
唔知叫咩名
Junior Member

註冊日期: Jan 2015
仲未肯死喎
不過我都冇買
以為佢兩彈就玩完
估錯
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 10:01 PM   #3110
bbdaishogun

註冊日期: Oct 2013

bbdaishogun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:30 PM   #3111
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:
之但係響殖民星......
ensemble返貨量離奇地少...機都唔多部有得擰......
更加唔好諗有冇舖pack出黎賣......

至於Converge...本童子唔知佢係咪真係有心好好做落去......
自夜鶯開始三隻EX連盒面boxart都懶做...最灰係連字型都求其到就咁Times New Roman算數......

不過月尾套NEO 02有樣野一定要鬧左先......
Z對耳邊會有腮格響度架頂佢!!......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 10:42 AM   #3112
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
ensemble返貨量離奇地少...機都唔多部有得擰......

至於Converge...本童子唔知佢係咪真係有心好好做落去......
自夜鶯開始三隻EX連盒面boxart都懶做...最灰係連字型都求其到就咁Times New Roman算數......

其實香港都唔多見散扭, E02 4 月出, 係近呢個星期先見嘔嘔城有一部半部.
真係好賣到無貨? 估唔到 $50 蛋都咁受歡迎

Converge 應該唔會摺吧, 不過又好似o的預告都出慢o左

舊 05-12-17, 12:22 PM   #3113
大覺屋師真
The One

引用:

ensemble本身定價貴我諗佢都唔會預太多貨
點知咁hit搞到有得擰嘅量更少

Converge我覺得係戰犯H想捧起親生仔然後慢慢淡出.

隻Z, 依啲叫畫蛇添足

相薄
舊 05-12-17, 12:41 PM   #3114
日向小RAYRAY

引用:

隻Z, 依啲叫畫蛇添足
勁呀,捧起自己系列再一手毀左人地既成果,司馬H之心路人皆知
睇ex02宣傳圖似乎k澤決心將所有Z既ms全出
由手機版發出
舊 05-12-17, 12:53 PM   #3115
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
引用:
隻Z, 依啲叫畫蛇添足
Ensemble 真係貨少﹐根本唔知係邊扭﹐想成SET買都有難道。

NEO嘛﹐比例我覺得OK既﹐但總覺得太多額外線條加左上去....... 唔一定複雜就靚架嘛。
賣點之一對眼其實唔係好特別。
堆機太熟口熟面都係問題。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 02:38 PM   #3116
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
果然係3國

https://twitter.com/sdgundam_jp/stat...19800888082433
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 04:26 PM   #3117
J+1
望過黎呀!!!!!!

http://www.bandai.co.jp/candy/gundam...ge/station/01/

新站Station....

下隻god!
由手機版發出
舊 05-12-17, 05:03 PM   #3118
大覺屋師真
The One

有得變型應該會買兩隻

ガシャポン戦士f EX02 サイコ・ガンダム 大圖

引用:
勁呀,捧起自己系列再一手毀左人地既成果,司馬H之心路人皆知
睇ex02宣傳圖似乎k澤決心將所有Z既ms全出
由手機版發出
不過佢支歌仔無得唱啦
NEO又唔係賣得好
(腦補完畢

望就望出晒啦, 每一彈兩三隻, 慢慢補齊佢, 最想要啲可變MA機

相薄

此篇文章於 05-12-17 05:37 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 05-12-17, 05:22 PM   #3119
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: KubrickS 查看文章
Ensemble 真係貨少﹐根本唔知係邊扭﹐想成SET買都有難道。

NEO嘛﹐比例我覺得OK既﹐但總覺得太多額外線條加左上去....... 唔一定複雜就靚架嘛。
賣點之一對眼其實唔係好特別。
堆機太熟口熟面都係問題。
ensemble 真係好誇的 今次02 我樓下間玩反 一星期都唔洗比人扭到得返2粒蛋
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 05:29 PM   #3120
日向小RAYRAY

引用:
作者: wai2408 查看文章
ensemble 真係好誇的 今次02 我樓下間玩反 一星期都唔洗比人扭到得返2粒蛋
Fw 主管由H換新人,下set出G gundam
由手機版發出
舊 05-15-17, 05:20 PM   #3121
J+1
望過黎呀!!!!!!

Neo 03終於有消息

http://bandaicandy.hateblo.jp/entry/2017/0515/180000
由手機版發出
舊 05-15-17, 05:52 PM   #3122
日向小RAYRAY

引用:
作者: J+1 查看文章
Neo 03終於有消息

http://bandaicandy.hateblo.jp/entry/2017/0515/180000
由手機版發出
乜丫担当H原來知Nu高達係有槍,點解dash隻nu得劍?仲有六號機話係問卷調查,乜佢原來識尊重玩家?想幫自己洗脫戰犯之名?
由手機版發出
舊 05-15-17, 06:32 PM   #3123
J+1
望過黎呀!!!!!!

可能得番neo條line佢跟,變成佢嘅救命草...咁?
由手機版發出
舊 05-16-17, 07:44 AM   #3124
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
乜丫担当H原來知Nu高達係有槍,點解dash隻nu得劍?仲有六號機話係問卷調查,乜佢原來識尊重玩家?想幫自己洗脫戰犯之名?
由手機版發出
H: P02果隻NU有槍架,你應該讚我記得佢有劍

F果隻重高我應該會訂,幾吸引,希望將來出多啲大型機體
重高MK2-3/ 京密煞/
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 11:37 AM   #3125
J+1
望過黎呀!!!!!!

又係貼呢邊算....
就算咁出都引唔我去玩.....

由手機版發出

標籤
BB戦士, SDガンダム, 元祖, 戰犯H

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「SD GUNDAM WORLD 三国創傑伝」2019年7月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 33 07-27-19 01:51 PM

現在的時間是 12:22 AM

手機版 | APP版