Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-17, 11:51 AM   #401
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: wai 查看文章
Xenoblade 原來得36分咁少? 呢隻係我心目中神作, 人生必玩5大RPG
Xenoblade我心目中都係滿分
分數少可能名氣問題
如果隻game掛FF嘅名,可能已經滿分

順便問下仲有邊4隻?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 12:00 PM   #402
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 天野 查看文章
分數少可能名氣問題

順便問下仲有邊4隻?
任何game都係各花入各眼,講真呢隻個人一般

舊 11-29-17, 12:01 PM   #403
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
唔知道呢隻game要不要另外用sd卡下載檔案????
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 12:02 PM   #404
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
唔知道呢隻game要不要另外用sd卡下載檔案????
咁要睇下呢緊D DLC File大唔大啦?!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 12:07 PM   #405
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
ssp已有舖頭賣緊
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 12:07 PM   #406
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
估唔到咁快有偷
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 12:10 PM   #407
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: mrk 查看文章
各位之前想訂限定版而又訂唔訂o既人兄,
今日見到「電玩直銷網」開始收X2中文限定版訂單啦!(手快有手快冇呀!)

利申:今日去左攞RE Rev1+2合集,順便成功訂到啦!
琴日下午佢地打電話黎我冇接到,
啱啱打過去問係咪偷跑,
點知同我講之前訂左o既中限定版攞唔到貨要cancel單喎!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 11-29-17, 12:11 PM   #408
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: will1223 查看文章
估唔到咁快有偷
依家唔諗住搵限定版
所以唔急,等正式開賣果日先買都唔遲
舊 11-29-17, 12:22 PM   #409
fortel
Game Master

引用:
琴日下午佢地打電話黎我冇接到,
啱啱打過去問係咪偷跑,
點知同我講之前訂左o既中限定版攞唔到貨要cancel單喎!
你搞到我好不安
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 12:30 PM   #410
will1223
Crazy Gamer

引用:
作者: rinxlun 查看文章
依家唔諗住搵限定版
所以唔急,等正式開賣果日先買都唔遲
我訂左日森既(一開即訂)
始終1號出佢唔準時出貨星期六就派唔到(最近有D會遲)
有偷咪買隻普通版玩下先
舊 11-29-17, 12:35 PM   #411
mrk

引用:
作者: fortel 查看文章
你搞到我好不安
暫時:唯有正日朝早一收工,就飛去吉吉島碰下運氣睇下搶唔搶到中限定版啦!

此篇文章於 11-29-17 09:36 PM 被 mrk 編輯。
舊 11-29-17, 12:38 PM   #412
charcsc2000
J神哥

引用:
咁要睇下呢緊D DLC File大唔大啦?!
未必....而加好多game就算實體沒dlc...一樣要另外下載補檔....
可能唔想用咁大gb數既實體卡, 慳成本...

所以我好想知呢隻game會否咁....
舊 11-29-17, 12:42 PM   #413
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我訂左日森既(一開即訂)
始終1號出佢唔準時出貨星期六就派唔到(最近有D會遲)
有偷咪買隻普通版玩下先
我12月1號咁岩係off
可以一早出去睇吓邊度有

有冇建議去邊度睇會好D呢??都係SSP??
舊 11-29-17, 12:46 PM   #414
will1223
Crazy Gamer

引用:
我12月1號咁岩係off
可以一早出去睇吓邊度有

有冇建議去邊度睇會好D呢??都係SSP??
有行貨又唔買限就應該好易買到 找間近既先啦
舊 11-29-17, 12:48 PM   #415
will1223
Crazy Gamer

188有間 550
未有限
舊 11-29-17, 12:53 PM   #416
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
有行貨又唔買限就應該好易買到 找間近既先啦
限定果SET野,諗住睇吓仲有冇人想要
遲吓再獨立響返Store度訂返咋

如果正日見到有限定版,個價又ok既咁梗係買左先啦
所以果日朝會出去行吓睇睇
舊 11-29-17, 01:01 PM   #417
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
1點鐘旺角未見,可惡

舊 11-29-17, 01:02 PM   #418
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
限定果SET野,諗住睇吓仲有冇人想要
遲吓再獨立響返Store度訂返咋

如果正日見到有限定版,個價又ok既咁梗係買左先啦
所以果日朝會出去行吓睇睇
我訂左五套 玩就緊係入普通先

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 01:06 PM   #419
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
我訂左五套 玩就緊係入普通先
老闆訂咁多套既???

我之前去D舖度想訂,幾間都唔肯收訂…之後就放棄左囉
舊 11-29-17, 01:23 PM   #420
fortel
Game Master

引用:
暫時:唯有正日朝早一收工,就飛去吉吉島碰下運氣睇下貨搶唔搶到中限定版啦!
人生最灰就係咁,訂限定之後話搶唔到貨...

BTW我去開訂開GAME果間佢話呢隻GAME行果邊拎訂單係有額拎到限定既貨
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 01:27 PM   #421
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
Ssp,500入手
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 01:36 PM   #422
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 天野 查看文章
分數少可能名氣問題

順便問下仲有邊4隻?

xenoblade本身喺wii出, 畫面無乜期待
但故事轉回王道向, 少了深溼用語
故事世界觀系統都變得明快
成為乎合現世代口味嘅RPG

本身XB銷量好似唔高
不過見依家咁多人討論唔知係咪臨release 前嘅效應
自己本身都好期待但今集換咗人設又有少許不安
上集人設唔算靚但配埋劇情同BGM真係好amazing 嘅絕配效果

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 01:51 PM   #423
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: aquarius 查看文章
xenoblade本身喺wii出, 畫面無乜期待
但故事轉回王道向, 少了深溼用語
故事世界觀系統都變得明快
成為乎合現世代口味嘅RPG

本身XB銷量好似唔高
不過見依家咁多人討論唔知係咪臨release 前嘅效應
自己本身都好期待但今集換咗人設又有少許不安
上集人設唔算靚但配埋劇情同BGM真係好amazing 嘅絕配效果

Sent from my iPhone using Gaforum
今次既人設其實我都唔係太鐘意…
舊 11-29-17, 02:06 PM   #424
charcsc2000
J神哥

葵芳未返貨, 要明天, 賣4百尾...不急就等下....
舊 11-29-17, 02:08 PM   #425
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Eking 查看文章
任何game都係各花入各眼,講真呢隻個人一般
一般係指畫面嘅我絕對同意
或者掉轉黎諗現今仲有咩JRPG好玩過Xenoblade呢?

稱佢為神作唔係話佢完美無瑕
係真係依家咁好嘅故事買少見少了
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 04:55 AM

手機版 | APP版