Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-08-09, 08:19 PM   #151
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
luna 4th技能出現
底力.....囧
hp50以下+攻防

實在好難加落手...
d敵人連我既luna都店唔到......

舊 08-08-09, 08:19 PM   #152
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: nerv173 查看文章
想問ps2版有前作save會唔會有bouns
唔覺, 我個100% 魂 SAVE...ORZ

舊 08-08-09, 08:20 PM   #153
Eking

註冊日期: Feb 2006
這集越玩越覺得似 PSP GGEN.....個MASTER 好快升到秒殺王了.....

舊 08-08-09, 08:24 PM   #154
Sar8
The One

咦原來捷度果個只係非beam系有減

舊 08-08-09, 08:25 PM   #155
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
火星一問
O GUN點設計
依家有EXIA...差佢

========
今日苦戰整個下午
終於開始見到初形
不過最後悔係爆左部鳳凰GF
跟住儲到錢又買返部

依家俾80覺醒個NPC玩SF......屈到爆
LV1......0改

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 08:30 PM   #156
lovexjapan2008
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Eking 查看文章
這集越玩越覺得似 PSP GGEN.....個MASTER 好快升到秒殺王了.....
我用馬反阿寶,見有隻可以開發倒鳳凰高達,寧願俾佢渣都唔俾佢渣部靈格斯

靈格斯已經係二打六級數的機種,仲乜整個basic mode

有D更甚的係主角機竟然隻隻basic
升到某個lv先變返原形,真係搞錯

http://sagajap.blogspot.com/
lovexjapan2008 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 08:36 PM   #157
Sar8
The One

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
火星一問
O GUN點設計
依家有EXIA...差佢

========
今日苦戰整個下午
終於開始見到初形
不過最後悔係爆左部鳳凰GF
跟住儲到錢又買返部

依家俾80覺醒個NPC玩SF......屈到爆
LV1......0改
加部RX78

真鳳凰雖然貴...但能力值只有242424
好易死

如果SF唔係有覺醒....我都唔想用佢

舊 08-08-09, 08:43 PM   #158
蝦片人

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Sar8 查看文章
我自己唔算好鐘意用d MP值大既人...
基拉要成450....
我都唔鐘意超一擊比人打中左要用好耐先儲得返
蝦片人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 08:45 PM   #159
Sar8
The One

引用:
作者: 蝦片人 查看文章
我都唔鐘意超一擊比人打中左要用好耐先儲得返
用哈姆
升爆第一招
每次都+bonus 15 MP
本身佢MP值上限又算低
兩三隻即刻超強氣

舊 08-08-09, 08:57 PM   #160
埃及使者
玻璃般的存在

今日瘋狂咁升
雞神果招seed俾我升滿左
純玩野...俾部exia佢做master成場走
實体劍 + 第3招輪住用
打destory呢類用第4招

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 08:59 PM   #161
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Sar8 查看文章
加部RX78

真鳳凰雖然貴...但能力值只有242424
好易死

如果SF唔係有覺醒....我都唔想用佢
根本佢係貴係過萬能設計度

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 09:04 PM   #162
lovexjapan2008

註冊日期: Jul 2009
用舊鳳凰都一樣姐,能力差唔多,況且map個招都好少會用

http://sagajap.blogspot.com/
lovexjapan2008 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 09:06 PM   #163
Sar8
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
根本佢係貴係過萬能設計度
的確
d招都唔係特別好睇
尤其是招beam鎗唔知點解要向下射....

舊 08-08-09, 09:11 PM   #164
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
サザビー 點開?
依家有lv5既ギラ・ドーガ但開唔到上去~
紅綠雞升...

舊 08-08-09, 09:27 PM   #165
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 蝦片人 查看文章
除左雞拉,仲有咩人快有"熟練"?
原創人, CV 係秋元洋介

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 09:30 PM   #166
ShinDou

發現交換好似係跟機體既攻/防有關

我用部有d似華沙哥有兩隻爪既原創機lv3

裝左3個op (攻/防+5, en消費-10%, 機體exp增加)

交換

有turn a能力解放

除晒d op再交換

得救世主級數果d機

之後再著番一個攻/防+5既op再交換

又有番turn a能力解放級數果4部機

升lv換到其他機我諗係因為個個升lv都係加攻,有幾可加其他野,en又變得加2咁少,一係就高lv人坐落去先會加en
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 09:31 PM   #167
cghcpeace
Junior Member

註冊日期: Feb 2008
今集係咪冇左GP04同ZII?
cghcpeace 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 09:31 PM   #168
ゆり

引用:
作者: ShinDou 查看文章
發現交換好似係跟機體既攻/防有關

我用部有d似華沙哥有兩隻爪既原創機lv3

裝左3個op (攻/防+5, en消費-10%, 機體exp增加)

交換

有turn a能力解放

除晒d op再交換

得救世主級數果d機

之後再著番一個攻/防+5既op再交換

又有番turn a能力解放級數果4部機

升lv換到其他機我諗係因為個個升lv都係加攻,有幾可加其他野,en又變得加2咁少,一係就高lv人坐落去先會加en
唔關事

交換只係睇你裝咩op同幾lv

舊 08-08-09, 09:35 PM   #169
Sar8
The One

嚴格來講應該係你部機越高lv,咁你部機既價值就越高
高價值既機就可以換返部高價值既機體

而配上op可講話係幫部機加料...
所有有時裝d貴野都可以令交換變少少(但一般都係變一部左右)

舊 08-08-09, 09:36 PM   #170
ShinDou

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
唔關事

交換只係睇你裝咩op同幾lv
但有d op裝落去冇變

岩岩試左加10% hp果個都會變

但變左sazabi果d

如果裝左攻/防+5同hp+10%

就變wing zero custom果d

加機動力同防禦力既op都試埋,都係會換到另外d機

結論係如果有部廢機升過lv想交換,就咁交換部部都唔想換既話,可以裝+攻/防/機動力/hp 既op落去試下,唔同組合都會有唔同機,都有成十幾部唔同既野

但但同機體能力冇關既好似冇變

此篇文章於 08-08-09 09:42 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-08-09, 09:43 PM   #171
ゆり

引用:
作者: ShinDou 查看文章
但有d op裝落去冇變

岩岩試左加10% hp果個都會變

但變左sazabi果d

如果裝左攻/防+5同hp+10%

就變wing zero custom果d

但同機體能力冇關既好似冇變
我覺得你諗多左而已...

外來因素只係op影響(應該有分上中下級 睇價錢)

機體只會因為lv而影響 能力唔關事

舊 08-08-09, 09:43 PM   #172
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
紅綠雞升...
唔明.....

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 09:44 PM   #173
ShinDou

引用:
我覺得你諗多左而已...

外來因素只係op影響(應該有分上中下級 睇價錢)

機體只會因為lv而影響 能力唔關事
咁點解釋加駕駛員exp, en消費-10%呢d op,裝完交換係一樣﹖
舊 08-08-09, 09:45 PM   #174
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
0巾點先升到
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 09:46 PM   #175
Sar8
The One

其實只有d機仲係十萬以下時先會影響得較大....

但去到我而家部惡魔Jr...
有冇加Op換都係換返果d...
因為換一部係已經要比廿幾萬....
OP既影響都好細

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] SD Gundam G Generation Wars [Wii, PS2] VOL.2 (PS2行版終於發售) GN00508771 電視遊戲討論版 937 09-16-09 09:19 AM
人偶討論區vol.2 : 妹妹囡囡 Designer 收藏品討論版 1016 08-28-09 08:38 AM
[多機種] [Wii, PS2] SD Gundam G Generation Wars 攻略+心得交流區 Vol.1 草薙さん 攻略及心得交流區 1023 08-12-09 10:47 AM

現在的時間是 09:17 PM

手機版 | APP版