Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-03, 05:03 AM   #1
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
火鳳燎原討論區~第148回~英雄氣短

DEL~~~~~~~~~

此篇文章於 02-06-05 03:59 AM 被 Asurada 編輯。 原因: 火鳳燎原討論區~第148回~英雄氣短
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 07:36 AM   #2
馬沙
Mazaghi

註冊日期: Sep 2002
Re: 火鳳燎原討論區~107回 仁不仁.義不義

有咩勁人出左 ?

舊 12-07-03, 09:41 AM   #3
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
點解仲達係不義嫁呢..........

無咩勁人...關羽算唔算

舊 12-07-03, 11:34 AM   #4
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
Originally posted by 馬沙 :
有咩勁人出左 ?
萬人敵關羽出超必........型呀

引用:
Originally posted by Bigwater :
點解仲達係不義嫁呢..........
我唔知點解
臥龍說:「天下大亂,義者當有救國之心,以燎原先生之才.....
何以為了一個不義之人而羲生?」

舊 12-08-03, 01:47 PM   #5
^_^
あれぇ?

註冊日期: Feb 2002
引用:
Originally posted by Asurada :

我唔知點解
臥龍說:「天下大亂,義者當有救國之心,以燎原先生之才.....
何以為了一個不義之人而羲生?」
究竟係唔係阿火耳仔軟呢
只係單方面心存大義係唔足以救國
亦都唔可能成為成功商人
講粗俗0的︰
我想睇阿臥龍有幾屎忽鬼

似乎真係聖誕前出唔倒#13

QUEEN樂隊的狂熱樂迷…!

あとは15分後強制終了します
^_^ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-03, 02:06 PM   #6
馬沙
Mazaghi

奉先die左未 ?

仲有 ...
有一期有個女人坐在樹枝 , 話咩"天下生意非司馬家獨佔o既"

佢出左場未 ?

舊 12-08-03, 02:15 PM   #7
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
Originally posted by 馬沙 :
奉先die左未 ?

仲有 ...
有一期有個女人坐在樹枝 , 話咩"天下生意非司馬家獨佔o既"

佢出左場未 ?
邊有咁快死
宜家都未打完徐州
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-03, 02:16 PM   #8
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
Re: 火鳳燎原討論區~107回 仁不仁.義不義

引用:
Originally posted by Asurada :
唔想再係上次個火鳳12期出佐度講最新劇情.........有關人仕又唔轉topic名
sorry,火鳳12期出左個TOPIC是我開,但內容我冇睇落去,所以唔知要改TOPIC名,VERY SORRY:@_@":
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-03, 08:32 PM   #9
Asurada
機動六課的一等空尉

Re: Re: 火鳳燎原討論區~107回 仁不仁.義不義

引用:
Originally posted by ^_^ :

似乎真係聖誕前出唔倒#13
一早講佐~~下一回又要隔星期........
引用:
Originally posted by DQGUNDAM :

sorry,火鳳12期出左個TOPIC是我開,但內容我冇睇落去,所以唔知要改TOPIC名,VERY SORRY:@_@":
我反而希望你唔好介意~

舊 12-08-03, 08:45 PM   #10
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
>>亦交代了張遼與關羽之間的友情(?)建立......

我反而好想佢地會有一段超越友情的...純純的愛呢\/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-03, 08:47 PM   #11
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
Originally posted by javaj :

我反而好想佢地會有一段超越友情的...
張遼移情別戀

舊 12-09-03, 12:07 AM   #12
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:

BL向...

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-03, 12:12 AM   #13
cat@0079
Crazy Gamer

引用:

駛乜打格仔啫,有話實說
cat@0079 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-03, 10:19 AM   #14
fatraymond
期待~~

點解每睇完一回,最後都會講到佢地係BL向

舊 12-09-03, 12:30 PM   #15
^_^
あれぇ?

引用:
Originally posted by fatraymond :
點解每睇完一回,最後都會講到佢地係BL向
事源︰
第一場爭女戲碼竟然係爭仔
(董卓-貂嬋-呂布)
雖然只係略略帶過

但係環顧全篇最可能有BL氣質0既一對,
我睇係仲達+阿火

舊 12-09-03, 12:31 PM   #16
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

都係呢句...
剝去了道貌岸然,千古江山,三國多少英雄豪傑,總攻守受兩相宜,
原來只是為了愛!
是愛!是愛啊啊啊啊!

不過最大原因係........小孟是男的.....\/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-09-03 12:33 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 12-09-03, 12:35 PM   #17
^_^
あれぇ?

引用:
-skip-

不過最大原因係........小孟是男的.....\/
引申出來所有未出場0既美女都係佢(♂)假扮的

舊 12-10-03, 11:50 AM   #18
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
咁所謂英雄豪傑都係....

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-03, 12:34 PM   #19
^_^
あれぇ?

引用:
Originally posted by Bleed Saga :
咁所謂英雄豪傑都係....
英雄豪傑都係英雄豪傑,
只係小孟太特別

舊 12-10-03, 07:44 PM   #20
satan
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
幾時出13期?
satan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-03, 10:38 PM   #21
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

平安夜...

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-11-03, 01:28 PM   #22
^_^
あれぇ?

引用:
平安夜...
早過新少年連載

舊 12-11-03, 05:19 PM   #23
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
Originally posted by ^_^ :
早過新少年連載
今期新少有講....不過我冇驗証過

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-11-03, 07:44 PM   #24
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:

今期新少有講....不過我冇驗証過
驗証今期(#2+3)一次.......
得下回預告.....無講13期出版日期喎.....

舊 12-11-03, 10:26 PM   #25
Jamie
バンブラ小職人

XBox Live GamertagJaMieGAF
係咪唔可以REQUEST下載版??
我睇左105-107.... 追唔到之前十幾回
大家幫下我啦 THANKS ^^''

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:14 PM

手機版 | APP版