Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 
電視遊戲討論版>ロックマンX アニバーサリー コレクション1+2 | Megaman X Legacy Collection | 發售中 |
zzzdx 04:48 PM 08-07-18
樹葉人個護身風葉輪車埋黎我成日跳唔準踩到
強化人間ですの~★ 11:57 PM 08-07-18
無印1代有電+暫停bug堅係無難度
charcsc2000 12:47 PM 08-08-18
作者: 強化人間ですの~★:
無印1代有電+暫停bug堅係無難度
bug沒必要講啦...
講緊bb彈打boss...
darkvolver 01:15 PM 08-08-18
童年回憶都要玩bug,就算罷啦....

Sent from my iPhone using Gaforum
david 01:36 PM 08-08-18
作者: darkvolver:
童年回憶都要玩bug,就算罷啦....

Sent from my iPhone using Gaforum
BUG都係回憶O黎,HC玩家一定知O的BUG係咩。
charcsc2000 01:38 PM 08-08-18
作者: david:
BUG都係回憶O黎,HC玩家一定知O的BUG係咩。
其實bug係人都識既...但唔好覺得咁就話隻game易玩....
zzzdx 05:51 PM 08-08-18
元祖系列我覺得道中已經難到好多人,連王見唔到,特別係威利城
charcsc2000 06:00 PM 08-08-18
作者: zzzdx:
元祖系列我覺得道中已經難到好多人,連王見唔到,特別係威利城
死得多就沒野啦....
lineage19 10:59 PM 08-10-18
終於玩到x3。。。
感覺個難度同x1/x2比上升左
迪安大叔 11:43 PM 08-10-18
單論 超任世代
我覺得難度上 X2 > X3 > X1
fortel 11:50 PM 08-10-18
作者: 迪安大叔:
單論 超任世代
我覺得難度上 X2 > X3 > X1
X3單係碌垃圾炮甲已經夠難玩啦

你拎Z劍就另計
lineage19 12:33 AM 08-11-18
x3呢家打緊第3個boss,retry的次數已經比x1同x2多了。。。
前2集都好少打到燥,今集頭幾關已經試到燥燥到,特別係個reborn point好鬼遠。。。
RPG之鬼 09:38 AM 08-11-18
作者: lineage19:
x3呢家打緊第3個boss,retry的次數已經比x1同x2多了。。。
前2集都好少打到燥,今集頭幾關已經試到燥燥到,特別係個reborn point好鬼遠。。。
你打到最終BOSS先啦
我真係打到掉PAD
建議你最好每關都留密碼,如果拎唔到隱藏裝備真係唔知要點打
darkvolver 09:59 AM 08-11-18
我打第一集已經被最後boss打死幾次,心灰了小小時間。真係估唔到以前d game真係可以禁神。

HM 10:17 AM 08-11-18
而家睇番X1,X2,X3個劇本都好hea
係X4 ZERO篇同X5先有落少少心機搞...
darkvolver 11:00 AM 08-11-18
作者: HM:

其實當年x5算係想end左個故事,但最後做唔到。

zzzdx 02:49 PM 08-11-18

劇本OK啦.......同無印比既話

結果之後集集都平行世界
迪安大叔 11:41 PM 08-11-18
想睇劇情可以搵岩本佳浩版本既洛克人X 漫畫黎睇
幾正
亍 ◣ 12:04 AM 08-12-18
作者: 迪安大叔:
想睇劇情可以搵岩本佳浩版本既洛克人X 漫畫黎睇
幾正
你用左幾多次?
柚原このみ 08:23 AM 08-12-18
岩本X-X4好睇,成個故事架構過
最慘X4隔好多年至單行本至補到尾,錯就錯在兒童雜誌連載
RPG之鬼 08:01 PM 08-12-18
剛剛玩完X4的X篇,會唔會易玩咗咁多呀!!簡直係easy版
HM 08:21 PM 08-12-18

其實X5最理想係X VS 覺醒ZERO收尾
然後被打倒既ZERO昏迷到ROCKMAN ZERO先俾雪兒叫醒

雖然ZERO臨死前回憶既係IRIS都幾感人
(然後X6-X8同ROCKMAN ZERO都無再提起)
zzzdx 08:53 PM 08-12-18
作者: RPG之鬼:
剛剛玩完X4的X篇,會唔會易玩咗咁多呀!!簡直係easy版
X4~X6要破關係易X1~X3好多....特別係X4,拎完裝甲、E罐、W罐、EX心,恭喜你已經100%破關,完全冇其他隱藏野搵

其實X5最理想係X VS 覺醒ZERO收尾
然後被打倒既ZERO昏迷到ROCKMAN ZERO先俾雪兒叫醒

雖然ZERO臨死前回憶既係IRIS都幾感人
(然後X6-X8同ROCKMAN ZERO都無再提起)
X6~X8當平行時空...劇情唔理前面定後面都接唔埋
darkvolver 09:48 PM 08-12-18
X4~X6要破關係易X1~X3好多....特別係X4,拎完裝甲、E罐、W罐、EX心,恭喜你已經100%破關,完全冇其他隱藏野搵

所以我現在都冇玩x6-7,始終感覺怪怪地。

HM 10:08 PM 08-12-18

X6真係CLS架
BOSS戰還好
道中真係叫晒救命

https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=oKCdahgCCjk

劇情的話,ZERO系列有改到,接係X6 XERO冬眠之後
然後中間有一大段實際無遊戲重現過既妖精戰爭

無啦啦整個拜魯博士出黎唔知想點
然後亦都無再提ZERO對IRIS既記憶
最初以為MOTHER ELF本體係IRIS
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 

返回主題版面