Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-08, 05:21 PM   #301
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
希望keep到落去
我依家先追到第二本
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 05:25 PM   #302
機神咆哮
Junior Member

註冊日期: Aug 2006
已經出到第9本啦喎

第2季正!!睇賣魚男+大鳥女
機神咆哮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 05:26 PM   #303
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
第2季唔係黑田......

舊 10-05-08, 05:27 PM   #304
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 正樹(masaki) 查看文章
第2季唔係黑田......
除左唔係黑田
制作会社都轉左

舊 10-05-08, 05:43 PM   #305
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
配音會唔會轉做福山+ゆかな呢

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 05:49 PM   #306
hello1z
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
其他地方见到

> 監督:高橋丈夫
> 脚本:荒川稔久
> キャラクターデザイン総作画監督:小林利充
> アニメーション制作:ブレインズ・ベース
> ロレンス:福山潤
> ホロ:小清水亜美
hello1z 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 05:55 PM   #307
加瑪
奧脫福的一條小草

咸狼唔轉ゆかな太令我失望喇XD

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 10-05-08, 06:17 PM   #308
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
咸狼唔轉ゆかな太令我失望喇XD
咸狼轉ゆかな的話
更令好多人失望

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 06:18 PM   #309
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: mikemike 查看文章
咸狼轉ゆかな的話
更令好多人失望
我o係度惡搞ja

舊 10-05-08, 06:21 PM   #310
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
我o係度惡搞ja
愛係度好認真

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 06:29 PM   #311
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: money 查看文章
除左唔係黑田
制作会社都轉左
佢唔找黑田都應該找小梅啦

舊 01-14-09, 10:22 PM   #312
jerrychf
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
[感想] 狼與辛香料

卡蓮,你先係最後既勝利者...

Firefox 大好!!(人地係狼....

...Firewolf 大好 XXD !!

近呢年睇動漫都轉左方向咁,唔以全打打殺殺為目標。之前睇過【某腹黑女與電單車】之後覺得都唔錯,有著高深既人性探討再以極為奇幻既方式去做故事,唔錯唔錯。

而今次【純情行商俏鹹狼】係因為車夫黨既怨念激發 XD 之前又睇到好多人係【戰爭與家庭悲劇R2】完個時改圖等等既惡搞知道呢套,又因為知道鹹狼會有第二季所以就開始食用起來。

結果 13 集唔夠三日食晒,果然,好鹹!好蘿!XD 雖然以商業經濟為重點既都幾好下,好過一味打打殺殺既唔少。但我睇動畫時,好多時候好似個 focus 去左二人關係上,雖然表達得唔錯,卡蓮得米了 (被拖。但好似同以商業 / 經濟遠左 dd

第一話對有睇過小說版既人可能好大殺必死 XD 但都有聽過話同小說版差好大 (好似話動畫版成熟 d,但我愛熟女 XD)。確實而加動畫已經唔係細路仔睇既野了 :naug:

勝利者的姿態?!XD

另外,睇到第一冊小說後發現 full HD 同標準既分了....小說真係 detail 好多,不過動畫確實以 13 話講小說一二冊真係有難道,唔左刪右減唔得...反而可以既話,13 話動畫只係講第一冊小說可能可以講得多 d 野。不過同時,對一般觀眾既娛樂性會大減。最後...希望動畫唔會去左熱門時段,因為這是前人的經驗...
jerrychf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-09, 12:41 AM   #313
jerrychf

註冊日期: Aug 2004
......奇怪,我用搜索搵唔到呢篇主題....

原來係用左日文...~_~
jerrychf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-09, 06:57 PM   #314
money
◆.西野司命.◆

2期7月濃厚
係未出2期之前
會出OAD 第0幕 狼と琥珀色の憂鬱
出係短編小説「狼と香辛料 狼と金の麦穂」度
4月30日発売予定

アニメ第2期未放送番外編DVD付き
電撃文庫ビジュアルノベル 『狼と香辛料 狼と金の麦穂』
2009年4月30日発売予定
著◎支倉凍砂 イラスト◎文倉 十
B6ワイド・40ページ
予価:3,360円

アニメ第2期の映像をいち早く見ることが出来る!! 
『狼と香辛料』がオールカラーのビジュアルノベルになって登場!! 一面金色の麦の中で、
ホロが想うこととは――?支倉凍砂&文倉十による美麗イラスト満載の短編小説に加え、
なんとアニメ第2期の未放送・第0幕を収録したDVDが付いてくるという超豪華仕様!

付録DVD仕様
・TVアニメ『狼と香辛料II』未放送第0幕『狼と琥珀色の憂鬱』
・本編約24分
・CAST/福山潤、小清水亜美 ほか

舊 02-04-09, 08:21 AM   #315
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
同第7集一樣係閃光彈

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-09, 05:34 PM   #316
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
今次又係13集
咁咪要第三輯先睇到爛好人大發神威?
十分期待會有小說第6本內容(感覺良好)
但……有這樣就冇可能冇5、8、9……
52集就好了

此篇文章於 02-04-09 05:37 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-09, 09:16 PM   #317
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
狼と香辛料 狼と金の麦穂......
閃到死的一回

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-09, 04:38 PM   #318
money
◆.西野司命.◆

7月放送開始

舊 02-05-09, 05:42 PM   #319
CARO

註冊日期: Jun 2008
引用: