Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-01-14, 02:04 AM   #26
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
有個大問題

武裝就話可以自製JE.......
但好似K9既考試系統, EXIA既躲爛衫, BS既RG又點樣BUILD IN入隻鋼普拉入面..........
有加著燈? XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 04-01-14, 02:21 AM   #27
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
有加著燈? XD
exam都話可以加燈,拖垃圾成部機唔同左色真係無得解
Sito 目前離線  
舊 04-01-14, 02:26 AM   #28
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

「ガンダムビルドファイターズオフィシャルファンブック」4月25日に発売決定!

学研パブリッシングより、ガンダムビルドファイターズの公式ファンブック
「ガンダムビルドファイターズオフィシャルファンブック」が4月25日に発売決定!
第1話から最終話までのストーリー紹介や、キャラクター&ガンプラガイド、監督の長崎健司・
脚本の黒田洋介など主要スタッフインタビューのほか、セイ役・小松未可子とレイジ役・
國立幸のスペシャル対談など、充実の内容となっています!
□ガンダムビルドファイターズオフィシャルファンブック
出版社:学研パブリッシング
発売日:2014年4月25日(予定)
価格:1,200円(税別)
ページ数:96ページ

舊 04-01-14, 02:58 AM   #29
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
忍住唔入呢個POST直至睇完為止……
餘韻不俗的最終回啊……
會點入機戰呢?
3DS啦,加埋軍曹,FIT晒
BRA武藏 目前離線  
舊 04-01-14, 03:12 AM   #30
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
第一集講到最後個集...由個parter 去講番點解駕駛有問題....已經好有說服力....
「弱さだって君の強さ」
回應OP2歌詞

引用:
而且每個人的結局, 我覺得已經好有交帶...每個人都有露面...
其實比較重要的角色有些都沒有講
K9兄弟(由祭典時已經不見人,可能已回國?
復仇女神隊經理人

嘛不過都算好了
而且要最終話放一堆新機體來賣真是太亂來(讚美的意思

舊 04-01-14, 03:40 AM   #31
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
老虎、完美、交叉骨、騎士、BGMbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
真係跟左去做王妃b

部WING幾時出,連FREEDOM招都有

柚原このみ 目前離線  
舊 04-01-14, 04:15 AM   #32
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
老虎、完美、交叉骨、騎士、BGMbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
真係跟左去做王妃b

部WING幾時出,連FREEDOM招都有

王子:其實我只當你係朋友

怪盜小G 目前離線  
舊 04-01-14, 07:19 AM   #33
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

賴巴突然有"真正既實力"~
最後一話~主角機出幾個version~
快d有第2季啦~太短啦~咁快完~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線  
舊 04-01-14, 07:50 AM   #34
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
皇帝: 外種族不得嫁入皇室!! (TVB情節)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 04-01-14, 08:17 AM   #35
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
仲以為蘭巴叔同master會出超級霸王電影彈(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 04-01-14, 08:38 AM   #36
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
忍住唔入呢個POST直至睇完為止……
餘韻不俗的最終回啊……
會點入機戰呢?
3DS啦,加埋軍曹,FIT晒
等埋獨角獸完埋一齊出落G-Gen還有可能
但現在G-Gen還會出家用機版嗎?
Ishimura 目前離線  
舊 04-01-14, 08:44 AM   #37
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
好多嘢想講

開頭場群戰就預咗係鋼彈傳統, 唔係話唔好睇, 畀個機會各主腳有份夢之共演, 本應好收貨, 點知出現咗最強老虎(賴巴生好專一噃, 唔係custom嘅?)同Master(係九龍高逹upgrade, 正路), 再有埋Perfect Gundam? 爆呀!

啱啱CCTVB做咗第4集, 賴巴生佢做好多老虎模型(仲好靚添), 以佢受專崇嘅地位, 收收埋埋自己尐實力唔奇, 反正佢亨受玩Gunpla, 又唔志在比賽, 無謂下下志在同尐細路計較勝負, 可能呢尐叫持重掛?

真正嘅比賽係學長同阿政打, 呢個真係好燃, 同上面某大講, 由拍乸點出個缺點出嚟, 應該令阿政放尐實力出嚟, 唔係最後「無電」, 應該係阿政贏, 不過留有餘韻, 好回味~ 部"Repair"塊布有尐多餘(左手健在噃), 好明顯係製作群尐怨念嚟, good taste!

以為Build Gundam Mk.II最收尾都擺脫唔到二奶命, 好在最後都有尐用~

隻义骨個肩頭同對腳唔靚, 都係鍾意原版多尐, 可惜~

整咗部Cosmos(無人講嘅?) 咁仲無第二季?

此篇文章於 04-01-14 08:51 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線  
舊 04-01-14, 08:45 AM   #38
pet3
The One

引用:
作者: Sito 查看文章
噴油 正常色>登錄系統 >噴粉紅色 登錄 >噴回正常色

引用:
作者: Ishimura 查看文章
不要同我我提3ds 的gen

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 04-01-14, 08:57 AM   #39
細路翔
The One

蘭巴叔頭幾話陪紅毛玩果時仲係度扮廢

擺明廢事摧毀年輕人既鬥志

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 04-01-14, 08:57 AM   #40
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: Ishimura 查看文章
勁唔鐘意Cut頭cut尾出手提機~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線  
舊 04-01-14, 11:02 AM   #41
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: knight-philip 查看文章

其實比較重要的角色有些都沒有講
K9兄弟(由祭典時已經不見人,可能已回國?
復仇女神隊經理人

嘛不過都算好了
而且要最終話放一堆新機體來賣真是太亂來(讚美的意思
其實真係算係咁, 妳試唸下....25話......她真係頭幾話介紹比較多之後, 後面至少每話都有7-8分鐘左右係戰鬥畫面....尤其入左世界賽之後....場場戰鬥真係燃呀
所以有時有D唔係咁重要的....唔講都冇咩所謂...好過明知唔夠位都要攝埋入去, 之後趕埋尾搞到成套野唔知點咁好好多...
個個星期都等她等....真係冇幾多套高達可以令我咁期待.....

個人覺得監督真係每個細節都一絲不漏...前個話我們頌唸緊...又爆頭又冇PACKAGE...點打個要塞...

原來係MK-2 拆PACKAGE 出多個終極拳頭....
拳頭都分3種....監督...妳WIN

爆頭原來要玩合體....兩隻眼唔同色...

其次...監督大人話我們知...呢套係模型高達.....可以隨意換手手腳腳...出黎對戰
(即是....叫妳買多幾盒...跟原版合體....)

FINAL VER
1) STAR BUILD STRIKE身 + W不死雀再生雙手 + CB魔王 槍 ...
2) EXIA AMAZING + 小京左手右腳 .....

又可以賣多5盒.......過左一排....唔緊要...為慶祝第二季...我們出一個BOX SET

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
王子: 我比較慢熱...妳來攻我吧

引用:
作者: 細路翔 查看文章
仲以為蘭巴叔同master會出超級霸王電影彈(?
妳打算....巴叔做個彈....MASTER 踢她出去?
MASTER 出龜波氣功個下.....老實講...真係O左....

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
勁唔鐘意Cut頭cut尾出手提機~
我唔介意雙卡 FULL VOICE VITA版......
個人係比起SRW...鐘意G GEN 多D
所以快D出啦....

此篇文章於 04-01-14 11:06 AM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線  
舊 04-01-14, 11:32 AM   #42
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: Sito 查看文章
夾硬加強光係件入面
如果係透明件仲好

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 04-01-14, 11:59 AM   #43
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
賴巴突然有"真正既實力"~
最後一話~主角機出幾個version~
快d有第2季啦~太短啦~咁快完~
グフとは違うのだよ!グフとは!

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線  
舊 04-01-14, 12:16 PM   #44
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
頭幾話賴巴果隻係白盒對腳無關節既版本黎
用佢落場本身就係攪事啦

而且
雖然無講明
佢都應該係第二次鋼普拉大賽冠軍黎(老豆第二,師夫第三)
由手機版發出
廢人 目前離線  
舊 04-01-14, 12:18 PM   #45
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: 廢人 查看文章
頭幾話賴巴果隻係白盒對腳無關節既版本黎
用佢落場本身就係攪事啦

而且
雖然無講明
佢都應該係第二次鋼普拉大賽冠軍黎(老豆第二,師夫第三)
由手機版發出
好似忘記左名人既存在
(初代目又好二代目又好)

公式

紅字為重點

犬夜叉 目前離線  
舊 04-01-14, 01:13 PM   #46
pet3
The One

引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
好似忘記左名人既存在
(初代目又好二代目又好)
1代不是爸爸嗎 ?

爸爸 當年是第2名 之後做名人

第2代病死左

FGO 目標預算
pet3 目前離線  
舊 04-01-14, 01:29 PM   #47
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: pet3 查看文章
1代不是爸爸嗎 ?

第2代病死左
=.=1代是真正那個川口名人阿
ouki 目前離線  
舊 04-01-14, 01:37 PM   #48
細路翔
The One

>>MASTER 出龜波氣功個下.....老實講...真係O左....

原本G入面個石破天驚拳就係龜波氣功黎架啦喎

你無睇過G ?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 04-01-14, 01:49 PM   #49
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

成套野最大既問號

點解辰造既鋼普拉唔係魔霸

公式

紅字為重點

犬夜叉 目前離線  
舊 04-01-14, 02:05 PM   #50
a147852987
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2010
引用:
作者: pet3 查看文章
1代不是爸爸嗎 ?

第2代病死左
2代都未死....
a147852987 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダーリバイス」第18話「バディの軌跡、炎と氷の奇跡」/Vol.16 exiazero 日本動漫畫討論版 4664 06-04-23 03:00 AM
SPEED再結成!! shingo512 Neo Music UNIVERSE 53 05-15-09 09:36 PM
[PS2]網球王子 ~最強チームを結成せよ!圖片,9/16發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 36 09-18-04 08:18 PM
今井翼最近和誰結成組合出唱片進軍樂壇? Rance Neo Music UNIVERSE 0 09-18-02 04:57 PM

現在的時間是 09:02 AM

手機版 | APP版