Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-24-14, 06:31 PM   #551
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
老老實實,睇咗3集
我覺得今季個故事鋪排好過上季

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-14, 07:53 PM   #552
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: neo2046 查看文章
老老實實,睇咗3集
我覺得今季個故事鋪排好過上季
始終上集一開始要用一些非主線劇情帶出世界觀,第2季沒有這個包袱

舊 10-24-14, 08:38 PM   #553
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
今集D壞人?唔洗好似上次咁要頭盔, 就咁大搖大擺都唔怕check系數, 進化咗!

係咪滴咗嗰d黃色液体有關係呢
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-14, 10:54 AM   #554
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
睇對話我覺得係某種精神狀態下個數值會好低
不過應該唔可以長時間保持
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-14, 02:35 PM   #555
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: harakuma 查看文章
今集D壞人?唔洗好似上次咁要頭盔, 就咁大搖大擺都唔怕check系數, 進化咗!

係咪滴咗嗰d黃色液体有關係呢
應該會同第一集一開頭賣緊D鎮定藥丸有關。

究竟機械人局長知道D乜、對東金咁大戒心?
由手機版發出
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 12:49 AM   #556
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
免罪體質太平賣,鹿矛圍比上季慎島更能威脅系統
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-14, 12:20 PM   #557
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
應該會同第一集一開頭賣緊D鎮定藥丸有關。

究竟機械人局長知道D乜、對東金咁大戒心?
由手機版發出
會唔會就係由史上最高系數降番落而家水平嘅能力
雖然兩個都唔知係幾多
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 01:05 AM   #558
Game Master

呢集真係超展開。鹿矛囲成功突顯咗先知系統嘅荒謬之處:周街殺人可以免被枝槍執行,但目擊殺人或阻止殺人就要成為肉醬。

我諗鹿矛囲可能已經估到系統嘅真相,並故意挑釁系統(局長)。局長預料地為咗盡快毀滅可以挑戰系統嘅異常事件嘅證據,趁小朱未知道前,急急派第三組去將所有人證變晒肉醬滅口(第三組嘅人仲白痴以為自己執行緊命令)。但鹿矛囲逃走前再留多句WC比小朱去推理下。

第三組班友仔又係嘅,睇佢哋射得咁過癮,連警告都費事。難怪局長可以信任佢哋去做D唔見得光嘅工作

霜月懶晒好醒以為乜都識,到緊要關頭就乜都做唔到。就睇下呢次會唔會令佢醒覺,繼續將佢寫到咁乞人憎盞浪費咗佐倉綾音嘅才華。

舊 10-31-14, 02:14 AM   #559
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
**,862 *,**8,113 *2 『PSYCHO-PASS サイコパス』Blu-ray BOX

舊 10-31-14, 10:11 AM   #560
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
乜都交比系統判斷唔需要人為因素介入既話點解唔開發t-800出黎開槍算

人類肉體又廢反應又慢

養依班唔用腦既廢物仲要比公務員褔利同保險a

沖方便當店係咪想表達日本既公務員就係咁廢w

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 11:15 AM   #561
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
乜都交比系統判斷唔需要人為因素介入既話點解唔開發t-800出黎開槍算

人類肉體又廢反應又慢

養依班唔用腦既廢物仲要比公務員褔利同保險a

扮有人做野嘛. 政治化妝黎
掩飾所有一切都已經由 sybil 玩晒的事實

(現實) 中國都時不時行出黎 claim 自己係民主架

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 11:44 AM   #562
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
霜月真係廢到身邊總有一個咁……我應該話佢寫實好窕點好呢……

舊 10-31-14, 12:45 PM   #563
harakuma
Game Master

OH, 二組嗰兩個監視官咁就玩完, 可惜,

青柳明明已經好盡力...

最後點解老野會爆埋既?卡麼依落手?

明明有個心智真係比較正常既, 青柳叫停咗

.

真係要睇多次先知, 原來最壞係你

此篇文章於 10-31-14 02:03 PM 被 harakuma 編輯。
舊 10-31-14, 03:15 PM   #564
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
虛淵:好野、今次總算冇人入我數 XD
由手機版發出
舊 10-31-14, 03:26 PM   #565
Game Master

引用:
OH, 二組嗰兩個監視官咁就玩完,
另外個監視官未死架

引用:
最後點解老野會爆埋既?
應該係鹿茅囲比D特別藥物佢先可以人為地將犯罪係數降低。相信到臨尾個藥物開始失效個Dominator先偵測到佢。鹿茅囲也係知道呢點先叫佢一齊逃走、但老野就視死如歸而婉拒佢既好意。

引用:

明明有個心智真係比較正常既, 青柳叫停咗

真係要睇多次先知, 原來最壞係你
我覺得呢條友仔根本就係鹿茅囲既內鬼、故意提青柳鬆綁、慢慢刺激佢既犯罪係數。

再唔係就係鹿茅囲佢本人假扮。臨尾顯示佢塊面上有個疤痕、可能係整過容去掩人耳目、兼比佢方便帶喬裝面具。
由手機版發出
舊 10-31-14, 03:47 PM   #566
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
今集睇完,簡單講明左良心雖然難以估計量化,但是比起用非人性化的系統作任何事物的判斷,還是有人性的良心比較可取
見住堆人十足十受害者跑出黎,有正常判斷能力都唔會當佢地係犯,但系統就會照殺不誤,到頭來扣動扳機既始終係人類
最後把關的人類如果沒有道德約制自主判斷照跟系統不誤,那就會造成這種人間悲劇,良知何價!?
睇完成集覺得自己色相清澈左添

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律

此篇文章於 10-31-14 03:51 PM 被 Kewellma 編輯。
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 05:04 PM   #567
harakuma
Game Master

引用:
另外個監視官未死架

skip

酒酒井廣義呢講都應該玩完, 比鹿茅囲玩完, 兼無埋一隻眼

我傾向呢條友本身就係鹿茅囲多D, 又用埋D咩人物VR, 仲要高級到青柳咁近都察覺唔到

PS
剛發現一樣嘢, 青柳的左手無端端有包紮, 上集明明係被人打到豬頭丙

另外, 公安枝新大炮仲不如細枝dominator, 上季我記得如果對住自己友會有警告, 所以唔會"誤射"到自己人

此篇文章於 10-31-14 05:34 PM 被 harakuma 編輯。
舊 10-31-14, 06:01 PM   #568
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 06:31 PM   #569
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
哩套嘢越嚟越神
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-14, 08:42 PM   #570
Game Master

引用:
另外, 公安枝新大炮仲不如細枝dominator, 上季我記得如果對住自己友會有警告, 所以唔會"誤射"到自己人
我諗D槍主要都係測量犯罪系數為優先,D target需要目視到先確認到身份。不過既然係咁樣就更加要自己用對眼去確認係咪自己友先開槍啦。乜都唔諗就扣下扳機,豈不是疏忽職守?不過喺咁嘅反智時代住得耐,佢哋反而覺得盲目開槍冇乜唔妥。

霜月係典型嘅少做少錯公務員,去到大場面就無所適從。

舊 10-31-14, 08:50 PM   #571
harakuma
Game Master

引用:
我諗D槍主要都係測量犯罪系數為優先,D target需要目視到先確認到身份。不過既然係咁樣就更加要自己用對眼去確認係咪自己友先開槍啦。乜都唔諗就扣下扳機,豈不是疏忽職守?不過喺咁嘅反智時代住得耐,佢哋反而覺得盲目開槍冇乜唔妥。

呢條女越睇越廢, 上季尾睇佢出場, 以為佢好勁又話最年輕, 點知係咁既款, 都唔知佢點考核返嚟,

希望後面六塚唔好為佢而死就得, (雖然第一集己經有D暗示)

此篇文章於 10-31-14 08:58 PM 被 harakuma 編輯。
舊 10-31-14, 11:53 PM   #572
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:

應該冇人信疑犯犯罪系數可以咁低(槙島嘅存在係黑歷史?), 反而青柳係最高
而且支槍本來就係用嚟應付目標人物前有障礙物情況, 老馮開槍都可以理解

霜月少做少錯, 真係落手就騰晒雞之餘, 平時又自以為是嫌人地唔用佢, 真係一個典型
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 12:32 AM   #573
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
個系統既盲點,單用犯罪系數判生死,只著重結果,完全忽略動機,對善惡既思考
三系班執行官基本就係濫殺無辜,但由執行官角度佢地只係按本子辦事
可憐青柳姐姐就咁退場

霜月感覺就係響個系統下成長,思想僵化既典型,墨守成規,完全唔識隨機應變

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 10:17 AM   #574
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
霜月典型公務員
冇能力唔係係問題, 不過要承認自己冇能力, 接受其他人意見

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 10:38 AM   #575
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
青柳姐賣完肉就拜拜,用完即棄
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 08:52 PM

手機版 | APP版