Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-20-09, 10:59 PM   #251
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
正所謂一失足成千古恨...
我不知臼井當時係咪太過沮喪所以先走去散心,
我不知他係咪對未來絕望想過一死了之,
又或者可能他行一行後忽然諗通,心情豁然開朗積極面對,
點知轉過頭碌一碌,
咁就咩野都無了...
有陣時現實總是往往超出我們的意料之外...
總之都係咁講,要來的始終要來...
rip...

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:03 PM   #252
aoi-加賀
Game Master

註冊日期: Mar 2009
南無
aoi-加賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:04 PM   #253
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
安息了.......臼井儀人,你的小新帶給我們好多的歡樂,我地會永遠永遠咁記住的!!!!!
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:05 PM   #254
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
突然間好似無左個好朋友咁,因為蠟筆小新係我第一本的「過激」漫畫
色氣、尖酸,大量的笑點,和當中隱隱的道理,陪我渡過不少年頭…

一路好走,臼井老師

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:12 PM   #255
A.Kazuma
God of Gamer
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
RIP 臼井老師 <

希望雙葉社快o的出埋尾o個本單行本

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:23 PM   #256
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
雖然唔希望係真, 不過呢兩三日留意最新消息,
衰D講句, 都已經覺得臼井可能已經凶多吉少...

R.I.P.

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:29 PM   #257
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
再見啦,臼井老師
RIP

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:32 PM   #258
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: kwsyeung 查看文章
正所謂一失足成千古恨...
我不知臼井當時係咪太過沮喪所以先走去散心,
我不知他係咪對未來絕望想過一死了之,
又或者可能他行一行後忽然諗通,心情豁然開朗積極面對,
點知轉過頭碌一碌,
咁就咩野都無了...
有陣時現實總是往往超出我們的意料之外...
總之都係咁講,要來的始終要來...
rip...
唔好成日屈佢既心態得唔得

前面都有講佢本身有一個人行山既習慣

我亦唔覺德郎死既情節有幾反影心態
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:41 PM   #259
CCemi

註冊日期: Dec 2003
r.i.p.
小學至初中果時一段時間幾鐘意睇
近排亞視夜晚重播都有睇返
唔經唔覺都真係有10年
實在很感謝臼井老師為我們帶來的歡樂

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:42 PM   #260
kwsyeung
Insane Gamer

引用:
作者: Arcanist 查看文章

ok,咁我收回之前的說話...
但上面的就不會再郁
很抱歉對死者不敬

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 11:50 PM   #261
rob601
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
估唔到會咁突然....至少您現在不用趕稿了
RIP 臼井老師

舊 09-20-09, 11:53 PM   #262
naruto2320
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
R.I.P
再見了動感超人

舊 09-20-09, 11:54 PM   #263
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
R.I.P.

舊 09-20-09, 11:57 PM   #264
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
臼井老師,多謝你帶給我很多的歡樂,一路好走...

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-09, 12:01 AM   #265
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
我們會永遠懷念你的...你一路好走了!你最我最尊敬的漫畫家!
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-09, 12:05 AM   #266
三四
Crazy Gamer
掃貓器

真係一個衝擊性既漫畫結局...
臼井老師好走了...
r.i.p.

舊 09-21-09, 12:09 AM   #267
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
我會買返小新其餘集數懷念...老師r.i.p.

舊 09-21-09, 12:17 AM   #268
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
前一排無漫畫睇 加 上自好久無買過小新
走去買咗本小新睇
亞視近期又重播小新,我日日去追

點知…作者依個時候走了﹗
真係…唔知可以講咩好

舊 09-21-09, 12:21 AM   #269
YALIU
儲錢中...

引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
我會買返小新其餘集數懷念...老師r.i.p.
我會買曬所有精華篇…
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-09, 12:27 AM   #270
Vanessa
人一世物一世

註冊日期: Aug 2008
PSN  IDvanessa811
MJ之後, 又一令人婉惜的新聞....

一直沒有停過追買「小新」的我, 發覺近幾期「小新」的內容, 越來越帶有強烈的人情味, 經已不再是以往胡鬧爆笑的漫畫, 由松坂老師既感情線, 到德郎死的一幕, 我哭了, 我第一次看「 蠟筆小新」哭!

希望臼井老師的家人會振作, 我都希望臼井老師安息.

老師還有另一本漫畫叫「無敵哥師奶月美(TSUKIMI SAN)」, 裡面之家庭成員跟老師的家庭成員完全相同(太太和兩個女兒), 亦是老師的重要作品之一, 大家可以看看, 一樣充滿溫馨有趣的作品.

舊 09-21-09, 12:30 AM   #271
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
童年其中一個歡樂

R.I.P.

さよならありがとう

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-09, 12:32 AM   #272
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
引用:
作者: Arcanist 查看文章

德郎都死o左咁耐, 都唔明點解會有人仲拎o黎同呢單o野溝埋o黎講
唯一解釋就係寫條友冇追開

要講都係話49期開始越畫越大格, 有o的故仔跌watt

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-09, 01:21 AM   #273
叉燒飯

註冊日期: Jun 2005
我仲諗住會有故事講返其實德郎仲未死架

舊 09-21-09, 01:36 AM   #274
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
見好多人都話呢位德郎死個part好感動
搞到我好鬼想買黎睇

老師,我細個成日睇你既小新笑到碌係到架
螺旋轉轉攻擊真係好鬼痛
R.I.P...
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-09, 01:42 AM   #275
N3-
Crazy Gamer
爆音人生

雖然我冇追小新好耐
但一位帶比人咁多歡樂的漫畫家咁樣去左...好唔開心....唉

臼井先生, 願你好好安息
N3- 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 04:23 AM

手機版 | APP版