Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-25-16, 11:14 PM   #28151
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 6078 查看文章
其實羅曼變返所羅門果下我都唔太知點變(可能撳得太快)
等睇所長繼續被GD子XX

師兄都幾快下第七章都打左我幾日

FGO係無普通素材吧
不過有D想返去打書頁靈基梅林
呢段其實係真係佢說了算
佢就咁行出黎話放棄當時對聖杯既願望就變番鯖(但無力量係身)
然後就直接開自爆寶具中斷魔神王對47柱魔神柱既連結

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-16, 11:20 PM   #28152
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007

I MISS YOU SO MUCH

我仲有好多野未對你講(物理
ハレルヤ(物理

舊 12-25-16, 11:20 PM   #28153
nestlch
Senior Gamer

註冊日期: May 2014
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
兩個星期

你都算好唔話得

比著我真係無辦法..
淨係升人去通關都搞唔掂
其實有啲好彩,首抽咗隻4星ヘラクレス,
3X幾RANK嗰陣ADD咗個日本人,
用佢隻奶光同孔明先打得快,之後課金狂爆石打肥同素材,
第六第七章有幾關都知道好難打,用令呪過關就算了

引用:
作者: 6078 查看文章

師兄都幾快下第七章都打左我幾日

FGO係無普通素材吧
不過有D想返去打書頁靈基梅林
個長度真係要打幾日,
我都係送30石之前嗰幾個鐘等到放LUNCH先完到第7章⋯⋯

以為竜之牙之類呢啲已經易跌,
點知爆兩粒石先得一兩粒⋯⋯

冇咗魔神柱,而家打書頁真係好灰
nestlch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-16, 11:25 PM   #28154
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: nestlch 查看文章
其實有啲好彩,首抽咗隻4星ヘラクレス,
3X幾RANK嗰陣ADD咗個日本人,
用佢隻奶光同孔明先打得快,之後課金狂爆石打肥同素材,
第六第七章有幾關都知道好難打,用令呪過關就算了

個長度真係要打幾日,
我都係送30石之前嗰幾個鐘等到放LUNCH先完到第7章⋯⋯

以為竜之牙之類呢啲已經易跌,
點知爆兩粒石先得一兩粒⋯⋯

冇咗魔神柱,而家打書頁真係好灰
呢隻GAME係無易跌既素材
以後仲漫漫長路
多D上黎吹下水

呢段時間就養下生啦

舊 12-25-16, 11:26 PM   #28155
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
突然想到原來four個名都暗示左係第4之獸
成件事好zeta XD
由手機版發出
ko121314 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-16, 11:26 PM   #28156
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

隻game素材其實主要靠Event派貨
所以你慢慢等
曜日會比較好跌但都講緊一行氣可能得一兩粒,仲要我地行氣分分鐘係你兩倍

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-25-16, 11:33 PM   #28157
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我都係開左大概14日,D靈基開到就開靈3
開唔到都係一味等活動

因為冇左30石獎賞,衝主線動力弱左好多

舊 12-25-16, 11:39 PM   #28158
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Sar8 查看文章
開唔到都係一味等活動

我比較想知而家先衝完七章係咪會入黎然後全部柱打一次就死

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-25-16, 11:42 PM   #28159
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: psidef 查看文章
名改成 ??? 了
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-16, 11:44 PM   #28160
nestlch

註冊日期: May 2014
引用:
呢隻GAME係無易跌既素材
以後仲漫漫長路
多D上黎吹下水

呢段時間就養下生啦
好呀師兄,
而家真係無論係精神同金錢都要抖吓
得閒再請教各位大大

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
隻game素材其實主要靠Event派貨
所以你慢慢等
曜日會比較好跌但都講緊一行氣可能得一兩粒,仲要我地行氣分分鐘係你兩倍
而家有132氣,RANK114,
去到RANK130啲氣會多好多?

引用:
作者: Sar8 查看文章
開唔到都係一味等活動

真係要學下平常心升
靈基4啲素材刷到想喊
如果冇送30石我都應該好似你咁停咗
nestlch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-16, 11:47 PM   #28161
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
唔係考試都沖到30石既
但撞正考試冇哂計,預左
只係估唔到第6章意外地難搞到拖長左好多時間

舊 12-25-16, 11:49 PM   #28162
gingq7

註冊日期: May 2008
- 完結撒花
- 最尾GD子真真正正單挑手撕人王
- 終章真係好落本,每條柱bgm唔同台詞唔同,仲有唔少高質CG背景圖+盾娘大頭
- 羅曼去後應該會出番所長接棒?無理由得文西一個做獨脚戲
- 福袋如果真係分7職揀1, 應該都係揀狂職,黑狗/奶光/金時/三公呢d係就算重覆中當升寶具都有用,其他職太多地雷
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 12:02 AM   #28163
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
我係諗唔到所長可以點救
肉體在轉送去特異點前直接炸死
靈魂又吸左入黑洞

就算第零特異點救返所長靈魂
本身都依然係死人
FATE一向死人復活都係幾近不可能的事

最多好似貝德維爾咁入英靈座召喚返來吧?

引用:
作者: gingq7 查看文章
- 完結撒花
- 最尾GD子真真正正單挑手撕人王
- 終章真係好落本,每條柱bgm唔同台詞唔同,仲有唔少高質CG背景圖+盾娘大頭
- 羅曼去後應該會出番所長接棒?無理由得文西一個做獨脚戲
- 福袋如果真係分7職揀1, 應該都係揀狂職,黑狗/奶光/金時/三公呢d係就算重覆中當升寶具都有用,其他職太多地雷
術職都幾乎無地雷
雖然依莉亞同梅芙及征服王同屬最下位帝王,但至少圖好J
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 12:15 AM   #28164
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: nestlch 查看文章
好呀師兄,
而家真係無論係精神同金錢都要抖吓
得閒再請教各位大大

而家有132氣,RANK114,
去到RANK130啲氣會多好多?
呢到好多大腿
如果有需要貼ID應該會找到師兄幫你
不過好多人都滿左好友位置
但你咁快114
睇怕都無太大需要了

我估鈴蘭師兄其實預計你應該係7X~9X咁上下左右
LV114 AP132 COST106
LV120 AP135 COST109
LV125 AP137 COST110
LV130 AP138 COST111

舊 12-26-16, 12:27 AM   #28165
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
連wifi
Keep住連住就會更新到

除非你電話太唔夠位

Skip
Thx
番到有wifi用終於得
明明平時4G都down到
無引繼比佢嚇死
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 01:17 AM   #28166
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 大破人間 查看文章
我係諗唔到所長可以點救
肉體在轉送去特異點前直接炸死
靈魂又吸左入黑洞

就算第零特異點救返所長靈魂
本身都依然係死人
FATE一向死人復活都係幾近不可能的事

最多好似貝德維爾咁入英靈座召喚返來吧?
我覺得......既然回收咗咁多聖盃, 應該會有用掛?

舊 12-26-16, 01:30 AM   #28167
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
羅曼我真係唔驚第二季唔返黎
話晒有大魔法師梅林我信一定有辨法
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 02:49 AM   #28168
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
羅曼我真係唔驚第二季唔返黎
話晒有大魔法師梅林我信一定有辨法
即係嗰啲臨消失前俾梅林拉咗去Avalon之類嘅老套橋?

舊 12-26-16, 03:01 AM   #28169
廢‧人一個

註冊日期: Jun 2016
招訣別之時越諗越多穿崩位,食住花生等睇蘑菇解畫
廢‧人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 01:34 PM   #28170
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
轉自KOMICA

http://www.typemoon.org/bbb/diary/

終章的後日談,蘑菇還是要拿序章某幕來補刀的說……

後日談翻譯
迦勒底館內一片歡騰,不光是因為戰鬥勝利和生還,
還有由於職員們得知了與外部取得了聯繫這一件“開拓了世界”的事,
為了迎接接下來到來的來訪者們而在做充分準備。
在雪山上設置了信號裝置,有了這個裝置,下面的運輸直升機就能夠飛來了。
“那麼前輩,一個小時之後在大廳見!”
與瑪修分開後,獨自走在迦勒底的通道上。
從管理室傳出的雜音讓人感覺到了人們在行動,讓我很安心。
穿過這條經過一年已經習慣了的通道,我到了自己的房間。
很輕的空氣音,已經聽慣了的my room的開門聲。
順便……
“我進來了,嗚哎哎哎哎哎哎哎哎哎哎!?
你是誰啊! ?這裡可是空房間啊,是我的偷懶地啊! ?
是誰通知你進來的啊! ? ”
突然響起了那時見到的,還不知道他名字的時候的回憶之聲。
“----------”
當然,這只是幻聽,是錯覺。
我只是把從遠處聽到到職員們的笑聲聽成剛才那樣而已。
我抬起頭(GD夫)/我低下頭(GD子),咬住嘴唇,拼命忍住那股悲傷
我相信這是對那個人的,理所當然的感謝。
再見了,羅曼醫生
我希望這個幻聽,有一天會變成美好的東西。

終章的1、3章part是東出 2、4章part是櫻井

還有提到福爾摩斯會實裝的

主題曲色彩原來是為羅曼而寫的(所以才找鈴村太太來唱嗎)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 12-26-16 01:41 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 03:21 PM   #28171
蛋撻王子
功德完滿

這段亦明言了2017年前是絕對的養生期

杉田個段笑左www

此篇文章於 12-26-16 03:25 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 03:27 PM   #28172
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
有關冠位魔術師

問一下,哥堤亞結果是偽GRAND

梅林和術閃是有冠位資格但沒冠位靈基

羅曼醫生現真身後好像沒提到真所羅門是GRAND(都已經向聖杯許願變成人類了,卡面也只是寫CASTER)

即是GRAND CASTER是誰?

大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 03:53 PM   #28173
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
尼幾日開左3張金法卡 分別係 金閃閃, 童謠,海倫娜
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-16, 12:14 AM   #28174
蛋撻王子
功德完滿

上上下twitter見到呢樣野w
幾有趣w
好丁寧既地方
講番呆毛既劍術真係師承梅林ww
順帶一提
梅林是筋力B的

https://twitter.com/thinceller/statu...23072360427521

舊 12-27-16, 12:17 AM   #28175
蛋撻王子
功德完滿

大家知道Lycee嗎

朋友share

http://www.lycee-tcg.com/product/vol01_fate/index.html

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 04:53 AM

手機版 | APP版