Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-21-13, 07:46 PM   #5951
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: 星仔~* 查看文章
有個問題
如果唔將舊SD 過新SD 咁擦身PUZZLE 係咪永遠唔會有新圖

一手唔覺意DEL哂D野
我SD 換卡都無事,
如果錯手刪檔,
如你電腦有備份檔COPY 返去SD 卡就無事囉。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-13, 01:21 AM   #5952
星仔~*
Insane Gamer
迷之物

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code0173 1578 7378
PSN  IDSING_SC
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
我SD 換卡都無事,
如果錯手刪檔,
如你電腦有備份檔COPY 返去SD 卡就無事囉。
我就係無
所以我想問如果無COPY野過新卡 咁擦身仲有冇新圖出
因為而家得返縛幅圖係到

舊 09-22-13, 01:49 AM   #5953
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
我就係無
所以我想問如果無COPY野過新卡 咁擦身仲有冇新圖出
因為而家得返縛幅圖係到
正路應該有,
唔係定。

你帶機去街刷下便知。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-13, 02:56 AM   #5954
星仔~*
迷之物

3DS Friend Code0173 1578 7378
PSN  IDSING_SC
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
正路應該有,
唔係定。

你帶機去街刷下便知。
試左 唔得了 下畫面直程無 ! <--E個

有乜解決方法

舊 09-22-13, 11:10 AM   #5955
Sea

註冊日期: May 2011
引用:
試左 唔得了 下畫面直程無 ! <--E個

有乜解決方法
係咪要清左擦身廣場save data先可以?

舊 09-22-13, 06:35 PM   #5956
Faifaifai2007
Junior Member

註冊日期: Nov 2011
最近入手咗部30周年主機,因為機身底都有印花,想問如果用埋個原装circle pad怕唔怕会刮花啲圖案呢?有冇ching試過?Thanks..
Faifaifai2007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-13, 06:59 PM   #5957
Game Master

XBox Live Gamertagsiu11281984
引用:
作者: Faifaifai2007 查看文章
最近入手咗部30周年主機,因為機身底都有印花,想問如果用埋個原装circle pad怕唔怕会刮花啲圖案呢?有冇ching試過?Thanks..
30同年係咩樣嫁@@?
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-13, 07:20 PM   #5958

引用:
作者: 11281984 查看文章
30同年係咩樣嫁@@?
呢部:
http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardwa...ymj/index.html
Faifaifai2007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-13, 10:23 PM   #5959
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
相問下3DS有冇得SET ROCAL連邊個RULE?
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-13, 05:18 PM   #5960
Jinnous

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
我住果頭嘅$12店無喎,好灰,可唔可以講你喺邊間分店買 ga??

Thanks!!
我都想揾哩條線,請問邊間會有?
Jinnous 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 11:57 AM   #5961
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
作者: Faifaifai2007 查看文章
我都係呢部, 我裝拆左好多次機底都未花,
反而部機留底左個PAD 固定部機用突出黎果4 個軟膠位既痕跡XD

要嗅相先睇到~

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 12:09 PM   #5962

引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
我都係呢部, 我裝拆左好多次機底都未花,
反而部機留底左個PAD 固定部機用突出黎果4 個軟膠位既痕跡XD

要嗅相先睇到~
thank you ching!!! Haha,不過真係嗅都睇唔到 XD
舊 09-24-13, 01:40 PM   #5963
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
3DS新色
http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardware/color/

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 01:53 PM   #5964
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
『黒子のバスケ 勝利へのキセキ』第1弾PVが公開
http://www.youtube.com/watch?v=CCLZ-L7ZA_k
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 02:36 PM   #5965
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: GreenTea 查看文章
3DS隻鋼琴面本身已經勁上指紋同手油,仲黎隻純黑出黎做乜,純白都話叫做唔多覺眼
近排打芒亨見到自己部COMOS BLACK好多手油
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-13, 09:59 PM   #5966
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
pure white vs ice white... 有咩分別?
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-13, 10:41 AM   #5967
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: shwl 查看文章
pure white vs ice white... 有咩分別?
可能面果層透明膠唔透直接有色www
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-13, 08:43 PM   #5968
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: tung999 查看文章
可能面果層透明膠唔透直接有色www
之前有透明面層既機將會部停產
http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardware/color/index.html

造工成本低咗.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 09:42 AM   #5969
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
想問問有 咩原因 會在add人fc 後 見唔到 當時人卡片 要自行打名?

(我同時add 兩人, 一人正常顯示 mii 人樣 及 名字, 一人沒有任何顯示 要自行打名)
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 09:47 AM   #5970
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
想問問有 咩原因 會在add人fc 後 見唔到 當時人卡片 要自行打名?

(我同時add 兩人, 一人正常顯示 mii 人樣 及 名字, 一人沒有任何顯示 要自行打名)
3ds FC要互ADD先叫成功的
所以前者已ADD你,你就可以見到佢個mi同名
後者你ADD佢先,所以要你入名,當佢ADD返你,就會用返佢個名,同見到佢個mii
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 09:49 AM   #5971
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:

因為對方未ADD你,所以要你自己打住名先以作辨認

如果對方已經先ADd你先會有呢個情況→(我同時add 兩人, 一人正常顯示 mii 人樣 及 名字, 一人沒有任何顯示 要自行打名)

舊 09-26-13, 09:51 AM   #5972
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: MO 查看文章
之前有透明面層既機將會部停產
http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardware/color/index.html

造工成本低咗.
我部細黑機竟然會變絕版貨

舊 09-26-13, 10:37 AM   #5973
捲毛老爺

引用:
作者: SilverShadow 查看文章
3ds FC要互ADD先叫成功的
所以前者已ADD你,你就可以見到佢個mi同名
後者你ADD佢先,所以要你入名,當佢ADD返你,就會用返佢個名,同見到佢個mii
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
因為對方未ADD你,所以要你自己打住名先以作辨認

如果對方已經先ADd你先會有呢個情況→(我同時add 兩人, 一人正常顯示 mii 人樣 及 名字, 一人沒有任何顯示 要自行打名)
明白哂

但為何有人add到我 又有人add我唔到 ( 我fc check 過 係正確既)
舊 09-26-13, 10:49 AM   #5974
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
明白哂

但為何有人add到我 又有人add我唔到 ( 我fc check 過 係正確既)
你係咪未開機?
或者人地入錯code/無開wifi?

舊 09-26-13, 11:27 AM   #5975
捲毛老爺

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
你係咪未開機?
或者人地入錯code/無開wifi?
唔知呀

我尋日online 打緊 mh4 個陣 佢話我知我fc add 唔到

佢可能打錯掛

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 12:08 PM

手機版 | APP版