Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-21-16, 02:59 PM   #1801
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
其實團長一開始解釋係咪為左方便作者解釋比讀者聽場戰鬥發生緊咩事

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-16, 04:43 PM   #1802
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
咁當然有咁既原因啦,但富奸應該一定會有合理解釋講點解團長要爆咁多野
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-16, 10:20 PM   #1803
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
其實佢解釋晒, 到而家都唔係好明發生緊咩事...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-16, 10:26 PM   #1804
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: nameH 查看文章
覺得好悶+1

懶係計中計中計中計咁,結果解釋到一pat野咁
你唔明就一pat野
其實你睇返佢休載前解釋暗黑大陸嗰part,我覺得你一樣會覺得係一pat野

舊 05-22-16, 10:27 PM   #1805
爽神

引用:
作者: :bface: 查看文章
其實團長一開始解釋係咪為左方便作者解釋比讀者聽場戰鬥發生緊咩事
一來啦,二來佢唔解釋希索加都都要摸索一輪先有得打

舊 05-22-16, 11:28 PM   #1806
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
重點咪就係咁,係生死鬥既層面,唔比底牌對手睇先係正常做法
更何況團長唔係果類會覺得卑唔卑鄙既人
所以先更加覺得講解咁多係別有目的
由手機版發出

此篇文章於 05-22-16 11:31 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-16, 04:44 PM   #1807
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
富奸應該想畫以為團腸係手full佬,結果原來係4條....不過畫唔得好就有懷疑....文字表達過多理解不明...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-16, 04:56 PM   #1808
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
其實可能只係D翻譯問題整到睇唔明講咩O既O者....

舊 05-24-16, 12:03 PM   #1809
爽神

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
重點咪就係咁,係生死鬥既層面,唔比底牌對手睇先係正常做法
更何況團長唔係果類會覺得卑唔卑鄙既人
所以先更加覺得講解咁多係別有目的
由手機版發出
其實一開波咪講咗點解要講
你將所謂「生死鬥」諗成係以死方休嘅比武就明
真係生死鬥就應該唔會喺個舞台上面打

引用:
作者: Rance 查看文章
其實可能只係D翻譯問題整到睇唔明講咩O既O者....
我睇翻譯冇問題(基本上得一個翻譯組啫而家,應該都係睇嗰個啦)
應該只係人嘅問題,鍾意速食唔肯花時間消化啫

此篇文章於 05-24-16 12:06 PM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-16, 12:26 PM   #1810
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 爽神 查看文章
我睇翻譯冇問題(基本上得一個翻譯組啫而家,應該都係睇嗰個啦)
應該只係人嘅問題,鍾意速食唔肯花時間消化啫

唔會唔明喎,講來講去都係交替用「攜帶他人的命運」、「轉校生」、「神之左手惡魔之右手」、「人類的證明」,然後團長就等機會用「SUN & MOON」,只不過團長打得太龜縮,所以覺得好悶......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-16, 03:17 PM   #1811
qwe
Game Master

終於入肉
斷手指
舊 05-26-16, 09:49 PM   #1812
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
問題係仲要斟酌有無呃佢呢D無意義既野度
呃佢又點先,唔得咩
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-16, 07:54 PM   #1813
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 11:45 PM   #1814
qwe
Game Master

對比之前幾話, 今話異常表達清晰, 亦明白晒之前幾話的舖排
希索加絕體絕命?
舊 06-03-16, 10:38 AM   #1815
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: qwe 查看文章
對比之前幾話, 今話異常表達清晰, 亦明白晒之前幾話的舖排
希索加絕體絕命?
以團長的行事方式, 有勝算先會做, 點會無啦啦挑機?!從來都覺得團長佔上風!但希索加會唔會有新招或者有隱藏D野呢...

舊 06-05-16, 12:21 PM   #1816
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: :bface: 查看文章
用書入面O既招唔係要先向對手說明先咩?

仲有團長講過用書簽有更多規定,估計就係要將可能用到書簽O既招提前向對手說明先用得。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-16, 02:17 PM   #1817
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
引用:
作者: david 查看文章
用書入面O既招唔係要先向對手說明先咩?
從來冇咁既事

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-16, 10:43 PM   #1818
某F
我的歌聲裡

老賊想完左HUNTER,希索加死好合情合理
咁可以快D完團長條線

舊 06-06-16, 12:33 PM   #1819
david
The One

引用:
作者: 某F 查看文章
老賊想完左HUNTER,希索加死好合情合理
咁可以快D完團長條線
會唔會想好似幽遊咁樣完....

---
舊 06-06-16, 02:03 PM   #1820
qwe
Game Master

唔似要趕收工wo
當年就話被迫交稿姐
而家都無人迫到佢,拖住出賺買game錢好似明志(?)d
舊 06-06-16, 05:23 PM   #1821
david
The One

富奸仲駛乜自己郁手?淨係食老婆O個邊一大堆週邊權利金都夠食三世有突啦我估...

---
舊 06-08-16, 02:47 PM   #1822
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
虐菜王果然係虐菜王...
殺唔到D大O既就殺D細O既...

此篇文章於 06-08-16 03:05 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-16, 03:01 PM   #1823
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
太突然吧w無啦啦開左兩件刀

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-16, 04:27 PM   #1824
qwe
Game Master

睇黎暗黑大陸最後大家都係有去無回
差崗同基路亞幾時上船
唔好又變魔界咁end ar
舊 06-08-16, 06:20 PM   #1825
qwe
Game Master

引用:
作者: GN00508771 查看文章
太突然吧w無啦啦開左兩件刀
果2個俾團長偷左發
特別俠客無左auto mode

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[漫畫] [連載再開]富奸HUNTER×HUNTER 連載專區 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1001 04-23-10 05:49 PM
全職獵人Hunter X Hunter動畫漫畫問題 SAMLEE 日本動漫畫討論版 9 08-05-06 09:20 PM
一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆) 不死game神 日本動漫畫討論版 18 07-21-04 12:21 AM
[GBA]Hunter X Hunter新圖,4月24日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-03-03 11:37 AM

現在的時間是 04:01 PM

手機版 | APP版