Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-09-16, 05:14 PM   #76
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
Misty Knight本來漫畫係Iron Fist Danny Rand女友,如果電視版又一樣咁真係幾亂... Jessica -> Luke -> Misty -> Danny,Danny又同Luke好friend。不過電視可能係Colleen Wing配Iron Fist,因為睇imdb講戲份重好多。

Iron Fist teaser trailer
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 06:55 PM   #77
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
Wow,段 trailer 拍得到好似荷里活電影,呢套有興趣過 Luke!

舊 10-09-16, 11:56 PM   #78
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Sigourney Weaver is The Defender's villain!
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-16, 12:43 AM   #79
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 布甸 查看文章
Wow,段 trailer 拍得到好似荷里活電影,呢套有興趣過 Luke!
最少打方面一定好看很多

總算桿衛者四人組能同台了,這心情如同終於等到電影一眾復仇者能集合一樣

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-16, 04:59 PM   #80
GimGim

註冊日期: Jun 2002
Black Mirror Season 3 just came on Netflix few days ago

Really really good. It's a dark sci-fi triller short series. Each episode is an individual story.
Recommend anyone who like Sci-fi movies

Black Mirror Season 3 Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=jDiYGjp5iFg

舊 10-25-16, 08:55 PM   #81
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
引用:
作者: GimGim 查看文章
Black Mirror Season 3 just came on Netflix few days ago

Really really good. It's a dark sci-fi triller short series. Each episode is an individual story.
Recommend anyone who like Sci-fi movies

Black Mirror Season 3 Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=jDiYGjp5iFg
第三季睇晒、等出年第四季~
話時話好多權力的遊戲既角色有份拍~

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-16, 08:44 AM   #82
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
好似幾吸引,但係睇片有無限期?追唔切咁多劇噃~ 

舊 02-01-17, 08:52 AM   #83
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
趁農曆新年香港電視台無節目睇又續訂返Netflix煲下美劇同電影。

暫時主攻佢自家果堆4K劇先,電影方面我見佢較新的有Kingsglaive: Final Fantasy XV、The Angry Birds Movie,
其他外購劇由於得HD畫質,等呢次4K月費計劃完,
下次先買返$78果個HD月費計劃睇了。

同埋試咗手機版近期新加的下載功能,呢個應該最實用,
用Wifi去下載一堆劇落手機張SD card得閒搭車睇,真係慳到勁多數據…
同埋下載的影片已經係有齊多種語音及字幕的版本,
比較可惜係唔係套套片都有提供下載服務。

講返劇,
睇咗The Crown(王冠),
本身唔係英國皇室fans,
唔知佢呢個版本的英女王伊莉莎白二傳記故事有幾接近現實,
(如菲臘親王愛裸睡、邱吉爾老到失禁都仍然唔肯退落嚟)
但套劇入面我覺得最搶鏡的唔係英女王,
係首相邱吉爾同英女王個妹瑪嘉烈公主。

https://www.youtube.com/watch?v=dmEVOTVUyqE

以前睇過Jim Carrey主演果套電影版Lemony Snicket's A series of Unfortunate Events,
但劇情係點已經唔係好記得了,(都VCD年代的事了…)
宜家睇完Neil Patrick Harris主演呢套Netflix版,
我覺得可能因為佢定位係比較兒童向的,
有d位為咗表現大人唔信細路講的事實,搞到大人果邊有時要表現到好白癡咁,
唔係幾鐘意呢個安排,不過劇景方面我覺得Netflix版整得好用心所以都值得一睇的,
但如同佢開場首主題曲同個解說員角色講的一樣,唔好期望個故事會有幸福美滿的結局…
其實我想講如果之後無拍第二季的話,個尾結局有點爛尾…
因為一點謎團都無解開過,三兄妹只係一直遇到不幸事件咁!

https://www.youtube.com/watch?v=WrNLH4h4-Co

https://www.youtube.com/watch?v=fccho1IyX8Y

此篇文章於 02-01-17 09:05 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 08:42 AM   #84
肉羊哩咖
griffin611

用咗個幾月,仲煲緊 Jessica Jones

舊 02-03-17, 10:29 PM   #85
Eking

註冊日期: Feb 2006
IF 係3月? 唔記得左~

舊 02-04-17, 10:10 AM   #86
david
The One

註冊日期: Mar 2002
LEMONY SNICKET其實係一套13本O既兒童讀物O黎,故事唔會太複雜,JIM爺套戲係用頭三本做藍本改寫。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 11:37 AM   #87
IDGAF
The One

Stranger Things 2將會在 2017 年萬聖節上線,
好期待,但有排未到十月啦…

https://www.youtube.com/watch?v=1SGWgVS8f-g

舊 02-06-17, 02:49 PM   #88
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
Stranger Things 2將會在 2017 年萬聖節上線,
所以要留返條命仔!

舊 02-06-17, 05:44 PM   #89
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
無計,今日Super Bowl ma
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 11:38 AM   #90
IDGAF
The One

引用:
作者: Eking 查看文章
IF 係3月? 唔記得左~
根據官方個預告片係3月17日出。

《漫威鐵拳俠》- 正式預告 – Netflix [HD]

在空難中被誤認為死亡了的芬·瓊斯(菲恩·瓊斯飾)在 15 年後神秘地重回紐約,決心要奪回失去了的權利和家族企業。但與此同時,他的宿命敵人正在紐約崛起。究竟鐵拳俠要在家族傳承和英雄責任之間如何選擇?《漫威鐵拳俠》將於 2017 年 3 月 17 日在 Netflix 獨家上線。

https://www.youtube.com/watch?v=UoQvYDOJ17M

引用:
作者: david 查看文章
LEMONY SNICKET其實係一套13本O既兒童讀物O黎,故事唔會太複雜,JIM爺套戲係用頭三本做藍本改寫。
上面講咗知佢係兒童向作品,但唔係幾鐘意佢做到太白痴…

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
無計,今日Super Bowl ma
都係因為要睇Lady Gaga個Sugar Super Bowl LI Halftime Show先留意到呢堆廣告~!
https://www.youtube.com/watch?v=KrfZlktLZ78

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
所以要留返條命仔!
吓…?

引用:
用咗個幾月,仲煲緊 Jessica Jones
Jessica Jones睇完覺得無佢預告片剪到咁精彩,
動作場面少,同埋好多口水多個浪花的所謂文戲位,
睇睇下有D位唔知係成本問題慳CG特技效果拍到好粵語殘片咁,
例如個鏡頭影向天空,眾人向上望就當Jessica Jones飛走咗…
(實際應該係跳到高離開,佢唔識飛的)

其他Netflix+Marvel作品方面,
Daredevil第一季拍得幾悶,
同埋個第一季最終大佬的個性唔係真係咁突出姐,
但就用咗好多時間講佢…

好彩第二季拍得明快返好睇好多…

Luke Cage未睇準備睇,但對呢套劇期望唔高,
感覺Luke Cage只係Jessica Jones的SP…(根據JJ第一季的劇情)

我覺得如果呢類Netflix+Marvel作品每季拍得短D,
個節奏會明快D同好睇過宜家套套都要拖戲拉長到13集的長度,
如果佢拍做8-10集內完晒一季,觀眾會易D先。

舊 02-08-17, 02:58 PM   #91
肉羊哩咖
griffin611

引用:
吓…?

Jessica Jones睇完覺得無佢預告片剪到咁精彩,
動作場面少,同埋好多口水多個浪花的所謂文戲位,
睇睇下有D位唔知係成本問題慳CG特技效果拍到好粵語殘片咁,
例如個鏡頭影向天空,眾人向上望就當Jessica Jones飛走咗…
(實際應該係跳到高離開,佢唔識飛的)

Luke Cage未睇準備睇,但對呢套劇期望唔高,
感覺Luke Cage只係Jessica Jones的SP…(根據JJ第一季的劇情)

我覺得如果呢類Netflix+Marvel作品每季拍得短D,
個節奏會明快D同好睇過宜家套套都要拖戲拉長到13集的長度,
如果佢拍做8-10集內完晒一季,觀眾會易D先。
人大咗,加上時世唔好,一個唔覺意地平線出現舊超大蘑菇,大家就咁就去咗見上帝(或者你信係乜喇)

佢自己同老死都爆咗話唔識飛, 係可跳到好高好遠咁啫

追開又唔係咁介意無乜特技而超能力只係 plot device, 其實仲點都係 soap opera

係慢,初頭整合個設定嘥太多時間,但係幾次爭啲埋齋又甩咗, 又有爆點就幾引人睇落去;去到餐廳嗰度以為鬆綁可以起爆,點知又要花時間補完個 back-story

同意,10集左右就夠, 睇完JJ先去睇LC; DD始終提唔起興趣

此篇文章於 02-08-17 03:01 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-17, 11:53 AM   #92
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
聽講會拍惡魔城, 好期待
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 11:33 AM   #93
肉羊哩咖
griffin611

JJ 完成開 LC

JJ 個結局唔係好高潮(各位聰明嘅觀眾望住個鐘都知會點), 反而跟住開晒下季嘅可能性:
1. JJ個PI幫人
2. JJ個力量來源之謎(又係 Super Soldier programme)

Simmons 個款好有隊長 feel, 但係格衰

LC 開頭好一般,希望之後好啲。

舊 02-13-17, 10:03 AM   #94
IDGAF
The One

引用:
JJ 完成開 LC

JJ 個結局唔係好高潮(各位聰明嘅觀眾望住個鐘都知會點), 反而跟住開晒下季嘅可能性:
1. JJ個PI幫人
2. JJ個力量來源之謎(又係 Super Soldier programme)

Simmons 個款好有隊長 feel, 但係格衰

LC 開頭好一般,希望之後好啲。
睇咗Luke Cage,
我覺得前半幾好睇,最少個奸角夠癲同狠,
一嚟就主動出擊,唔會婆婆媽媽講一堆廢話都未出手先。
同埋套戲有音樂元素多返D配樂睇起嚟真係無咁悶先。
不過,可惜後半"兄弟篇"真係有D亂嚟同埋拖戲扣晒分…

如果按好睇指數排次序,我覺得係咁:

好睇 Daredevil S2>Luke Cage>Jessica Jones>Daredevil S1 悶

其實呢堆Netflix+Marvel作品的入面的隱藏主角係女護士Claire?!
除咗以上幾套作品之外,睇預告片連3月上果套Iron Fist,佢都都份登場。

舊 02-13-17, 10:21 AM   #95
IDGAF
The One

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
聽講會拍惡魔城, 好期待
唔知係2D動畫定CG嚟呢?

Netflix自家的動畫作品,
我暫時淨係睇咗黑骸(Kuromukuro),
不過不失啦,唔知黑骸會唔會有第三季呢?
第二季完結時已經預告了故事會發展到5年後有能力上太空去敵人所在地咁。

如果要推介睇其他Netflix有的動畫作品,
我會揀Rick and Morty,呢套真係堅好笑又無冷場!
唔知日後會唔會有The Simpsons睇呢?好似有成28季,如果有我個個月租嚟睇…

Netflix Announces Castlevania Animated Series - IGN News
https://www.youtube.com/watch?v=mGNLu7adtQ4

Simpsons Couch Gag | Rick and Morty | Adult Swim

https://www.youtube.com/watch?v=7ecYoSvGO60

舊 02-20-17, 04:37 PM   #96
肉羊哩咖
griffin611

有冇人確認一下?

香港Netflix有得睇!《Gantz:0》字幕版快過出碟
http://gameover.com.hk/?p=328441

舊 02-21-17, 05:29 PM   #97
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
睇o左 Black Mirror 第一季,好睇,單完故事,設定為近未來加少少科幻原素。

舊 02-21-17, 05:31 PM   #98
Eking

註冊日期: Feb 2006
睇左Netflix套幽靈空間, 都幾好睇, 點解Netflix咁有錢拍呢D戲

舊 02-21-17, 06:56 PM   #99
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Eking 查看文章
睇左Netflix套幽靈空間, 都幾好睇, 點解Netflix咁有錢拍呢D戲
這套真是很不錯,水準拍得上戲院上映的B級電影如果能用這樣的質素一半去拍MARVEL的電視劇就好了

還有之前看了那套不是Netflix拍但有得播的韓劇世界,一樣很正

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 02-21-17 06:59 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 09:36 PM   #100
IDGAF
The One

引用:
有冇人確認一下?

香港Netflix有得睇!《Gantz:0》字幕版快過出碟
http://gameover.com.hk/?p=328441
上個星期日係唔知Recently added定new releases果個表無意中搵到嚟睇咗,
無睇過原著,所以唔係好明個黑球點嚟,
同個"遊戲規則"點解要咁set,
搞到主角一行人好似一直在"執死雞"拎其他玩家的強力武器咁…
但戰鬥果part幾好睇,夠晒型同血腥。
最後個故事都交代到男主角點解第一次玩就有能力完成。

引用:
作者: 布甸 查看文章
睇o左 Black Mirror 第一季,好睇,單完故事,設定為近未來加少少科幻原素。
呢套睇晒3季,雖然第3季畫面場景拍得最靚,
但其實首兩季拍得比較好,睇完會反思返我哋現代人的生活模式先。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:50 PM

手機版 | APP版