Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-06-13, 12:12 PM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Xbox One Vs. PlayStation 4: What Does The Public Say? | GI

Xbox One Vs. PlayStation 4: What Does The Public Say? | Gameinformer
http://youtu.be/FN_btDBBWwk

引用:
Bonus:
Does The Public Know About Wii U?
http://youtu.be/FEJRURH2xiM
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 12:32 PM   #2
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
既然你開左咁既topic,等我又post下IGN,3機大比較+投票年尾會玩邊部機:
http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS...t?utm_campaign

舊 07-06-13, 01:47 PM   #3
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
既然你開左咁既topic,等我又post下IGN,3機大比較+投票年尾會玩邊部機:
http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS...t?utm_campaign
PSV連揀都無得揀 但有3DS
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 02:32 PM   #4
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
親身經歷過PS3死亡黃燈,
同埋見識過XBOX 360的三紅事件之後,
無論部機係E3公佈兩大新主機,有幾多吸引嘢都好,
今次一定唔會再做白老鼠、開荒牛。

反正呢個年代D舊GAME,一定會出THE BEST/白金版,
同埋就算買唔到碟版都會有下載版,
唔怕玩少咗堆獨佔名作。

舊 07-06-13, 03:08 PM   #5
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
聽到"Xbox 4" sosad
不過而家未到年尾,到時兩邊宣傳一多D普通人就知乜黎

舊 07-06-13, 03:54 PM   #6
王小虎

註冊日期: Apr 2002
其實xbox one宣傳時會唔會好尷尬或者要花更多功夫?個名叫xbox one,我諗普通人唔會了解點解又叫翻one?講真我到現在都唔明。

不過最初E3個時我諗到個笑話:PS fall, xbox won,雖然而家有d逆轉feel...
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 04:21 PM   #7
D-Joe
Game Master

引用:
作者: 王小虎 查看文章
其實xbox one宣傳時會唔會好尷尬或者要花更多功夫?個名叫xbox one,我諗普通人唔會了解點解又叫翻one?講真我到現在都唔明。

不過最初E3個時我諗到個笑話:PS fall, xbox won,雖然而家有d逆轉feel...
還好既應該,D普通人似乎從第一代Xbox到360都係用"XBOX"稱呼(最新既)部機,估計到時都一樣

舊 07-06-13, 04:55 PM   #8
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 機場美少年 查看文章

反正呢個年代D舊GAME,一定會出THE BEST/白金版,
唔怕玩少咗堆獨佔名作。
電器呢樣野睇你運氣,我部PS3 4000機成日都lag機,反而部PS3 slim無見過會lag機,裝Game同下載DLC速度上都係slim快過4000機好多

部初代360到第四年先三紅,跟手賣左再入部XBOX 360 S就用到呢家

此篇文章於 07-06-13 05:04 PM 被 龍寶寶 編輯。
龍寶寶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 05:51 PM   #9
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
係喎唔講唔記得 有3紅同死亡黃燈 上代呢d問題 會唔會到ps4 同xbox1 會另有周張呢

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 06:00 PM   #10
IDGAF
The One

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
電器呢樣野睇你運氣,我部PS3 4000機成日都lag機,反而部PS3 slim無見過會lag機,裝Game同下載DLC速度上都係slim快過4000機好多

部初代360到第四年先三紅,跟手賣左再入部XBOX 360 S就用到呢家
邊有運氣呢回事,
根本係為控制成本出埋D低品質產品的結果嚟,
PS3去到4000果代好明顯已經係廉價版,
我相信遲D果部XBOX 360(第3代?)都係一樣。

暫時我覺得任天堂的產品最耐用,
我有兩部同日買的PSP 2000機同埋NDS L,
試過無玩一排部NDS L仲有電開到機,部PSP就已經走晒電。

舊 07-06-13, 09:11 PM   #11
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:

唔怕玩少咗堆獨佔名作。
我Xbox每一代都試過有問題。
我Xbox 1 初代死左,整得番。後來我賣左,買過部限定版。
Xbox360初代 又紅燈,MS換部work但有怪聲既比我。最終賣左。到而家都未買番部。
Xbone我都唔會做白老鼠。到而家都冇一隻超想玩既game。
記得有本書,MS員工寫既,根本部Xbox最初係未惦,就強行推出市場。MS明知會壞。
360既時候,我估都差唔多,因為當時TECMO既板垣話佢地開發隻DOA用盡機能,所以office幾部機都用到燒左。
查實係部360根本有問題。

PS4我就會入,壞都唔會好似MS壞得咁快。

確實任記最有Quality Control。大壞就唔會,至多有少少瑕疵。

此篇文章於 07-06-13 09:16 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 09:40 PM   #12
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
一個專長軟件,一個專長硬件。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 09:41 PM   #13
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
我好現實, 邊部首發games吸引到我就買邊部~
但家陣睇, 2部首發都唔似會有正games...
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 09:48 PM   #14
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
鍾意邊部就買邊部
有錢就買晒兩部

我就睇fd跟大隊

舊 07-06-13, 10:10 PM   #15
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Number Two 查看文章
鍾意邊部就買邊部
有錢就買晒兩部

我就睇fd跟大隊
The fact (唔會理我會唔會XBone先): 有錢買,但無位擺兩部,事關兩部都玩唔到上代game,一定要留番空間擺部上代機先得

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 11:04 PM   #16
D-Joe
Game Master

空間的確亦係個大問題...不過我去回收場執返幾個櫃返屋企應該夠用

舊 07-06-13, 11:56 PM   #17
maxlina
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDmaxlina
XBox Live GamertagMaxlina
引用:
邊有運氣呢回事,
根本係為控制成本出埋D低品質產品的結果嚟,
PS3去到4000果代好明顯已經係廉價版,
我相信遲D果部XBOX 360(第3代?)都係一樣。

暫時我覺得任天堂的產品最耐用,
我有兩部同日買的PSP 2000機同埋NDS L,
試過無玩一排部NDS L仲有電開到機,部PSP就已經走晒電。
係~最新版XBOX360 睇過IGN開貨片.. 決定第時香港出都唔會買
因為CUT 左色差同光纖 OUTPUT, 得番AV 同HDMI
我打機5.1 HIFI 同5.1HEADSET 都係用光纖INPUT..
冇HDMI 出音響既真係唔洗諗 !

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=9bUKfsqZGEU
maxlina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 09:48 AM   #18
IDGAF
The One

引用:
作者: maxlina 查看文章
係~最新版XBOX360 睇過IGN開貨片.. 決定第時香港出都唔會買
因為CUT 左色差同光纖 OUTPUT, 得番AV 同HDMI
我打機5.1 HIFI 同5.1HEADSET 都係用光纖INPUT..
冇HDMI 出音響既真係唔洗諗 !

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=9bUKfsqZGEU
XBOX 360 S出得最有方誠意,
更大的HDD、加獨立光纖輸出、KINECT供電位、更多USB插頭位、散熱更好的設計同更靜的風扇、內置返WiFi。
同埋之後幾個特別版都吸引到注意,可惜真係無需要買第3部XBOX 360,
有STAR WARS版已經好滿足。
但估唔到會出HALO 4果部半透明主機。

宜家呢部第3代XBOX 360純粹係因為XBOX One玩唔返XBOX 360 GAME對目前玩家追加的售後服務系列之一嚟咁。
比最基本的嘢你,玩到就算,又無賣得更平?

唔知PS3會唔會再出一個更小更簡化的型號呢?
像PS One、PS Two等最終型號的PS Three~!!!
其實4000型號的PS3 SUPER SLIM換走果個好似瓦通紙面蓋,
加返特別版的印花設計應該會好睇好多。
同埋希望佢出返好似舊80GB版PS3果種玩到部份PS2 GAME功能的PS3主機。

此篇文章於 07-07-13 08:53 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 07:21 PM   #19
王小虎

註冊日期: Apr 2002
http://xboxonevspsfour.com/

都幾配合呢個主題。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 07:28 PM   #20
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
Bonus:
Does The Public Know About Wii U?
http://youtu.be/FEJRURH2xiM
發佈時間:2012-10-05

舊 07-07-13, 08:00 PM   #21
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Ps3 問題係其他post 講左唔講
360有兩部, 都是08年入的改良散熱model
一部係廳屋企人喪打未三紅
一部我自己房少玩無問題

任記d 日版機係勁襟
舊ge GBC 我老爸每日打DR. MARIO , 最少30分鐘, 打足十多年先死power 佢而家用我部ndsi 打, 都係dr. Mario
N64 , 兩部GC , 5部nds 一個制都無壞過, 好健康
Wii 雖然game play 時間少, 但都完全無問題

舊 07-07-13, 08:57 PM   #22
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
引用:
作者: 王小虎 查看文章
http://xboxonevspsfour.com/

都幾配合呢個主題。
4:1 is the key

http://www.dualshockers.com/2013/07/...internet-poll/

hub. Looking at the vote breakdown by country we see some even more surprising results:

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 10:39 PM   #23
D-Joe
Game Master

同Sony年年贏E3差不多

舊 07-09-13, 07:47 PM   #24
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
正爆

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[新聞] Adobe Photoshop Express Public Beta KKH 照相館 6 04-07-08 08:32 PM
GI Jockey Skills Discussion 上大仁 攻略及心得交流區 24 09-12-07 11:05 AM
[畫廊] Smoking Ban In Public Places KKH 照相館 4 02-07-07 09:59 PM
[PS3]Sony plans internal PS3 briefing next week; public unveiling on track for E3 神祕人1號 電視遊戲討論版 5 03-09-05 12:11 PM
gi burning image Q頭 手機資訊/電腦軟硬討論 0 10-31-03 04:58 PM

現在的時間是 11:30 AM

手機版 | APP版