Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-26-07, 10:35 PM   #1
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
海報收藏架(?)

如果到五金店「界」兩塊膠板還要鑽孔
要花多少錢?

膠板設定 高:20.5吋寬:14.5吋
112914 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-07, 10:47 PM   #2
hihiandylam
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDhihiandylam
路過

我想講五金店應該無哩樣野.........
你不如去金魚街睇下,果到有d阿卡歷膠板.........
再唔係去d廣告製作店,叫佢地幫你開幾塊膠明板,你唔雕野上去加工既話應該唔會貴得去邊
不過開板佢要搵料做,問清楚d

此篇文章於 08-26-07 10:49 PM 被 hihiandylam 編輯。
hihiandylam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-07, 11:30 PM   #3
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
旺角新填地街有兩間專賣膠料鋪,萬達同大信,大信響萬達同一條街附近,買碎料好平

萬達公司
地址: 九龍新填地街313號地舖
電話: 2771 8774
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-07, 02:06 AM   #4
Azusa
Game Master

註冊日期: Jan 2002
100-200蚊到啦
Azusa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-07, 08:21 PM   #5

引用:
作者: Designer 查看文章
旺角新填地街有兩間專賣膠料鋪,萬達同大信,大信響萬達同一條街附近,買碎料好平

萬達公司
地址: 九龍新填地街313號地舖
電話: 2771 8774
想請問會不會幫人鑽孔?
敝人一來沒工具,二來沒手工=.=
舊 08-27-07, 08:32 PM   #6
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
唔去ikea買畫框 ??

舊 08-27-07, 08:37 PM   #7

引用:
作者: dondon 查看文章
唔去ikea買畫框 ??
好像很貴?=.=
敝人最理想的花費是1-200元以內
舊 08-27-07, 08:41 PM   #8
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
IKEA畫框應該唔過百wor...........我再左幾個24 x 36

舊 08-27-07, 09:13 PM   #9
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 112914 查看文章
如果到五金店「界」兩塊膠板還要鑽孔
要花多少錢?

膠板設定 高:20.5吋寬:14.5吋
五金店唔係賣膠板的...
<---從事五金的人
引用:
想請問會不會幫人鑽孔?
廣告膠片舖當然可按顧客要求鑽孔...
收手工費嘛~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-07, 12:24 AM   #10
Designer

引用:
想請問會不會幫人鑽孔?

嗰間係原料鋪,專賣膠管膠片,如果界刂就每刀$5,鑽孔就未必做,通常去買啲人都係DIY,如果定做可以去金魚街尾太子嗰邊啲膠箱鋪,不過幾貴
舊 08-28-07, 07:54 PM   #11

引用:
作者: Designer 查看文章
嗰間係原料鋪,專賣膠管膠片,如果界刂就每刀$5,鑽孔就未必做,通常去買啲人都係DIY,如果定做可以去金魚街尾太子嗰邊啲膠箱鋪,不過幾貴
今天到了大大說的店。
成功買了膠板與鑽了孔

敝人的尺寸合共84元

不過兩塊4mm的膠板很重(似乎選錯厚度),加上又想掛在石灰牆上,請問有沒有不用鑽牆,但又強黏貼力的掛鉤?=.=
舊 08-28-07, 09:31 PM   #12
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
3m 個d 得唔得?
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-07, 09:35 PM   #13

引用:
作者: PokaNights 查看文章
3m 個d 得唔得?
3m?
是指什麼?
舊 08-28-07, 09:38 PM   #14
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
引用:
3m?
是指什麼?
http://www.3m.com/intl/tw/centers/of...and/index.html

實惠見過

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-07, 09:58 PM   #15

引用:
作者: 呆王 查看文章
因為在電視上看過類似的產品,可是敝人今天也到家附近的實惠看過,似乎沒有=.=
是我看漏了?

明天再找

家中的牆塗的是石灰的油,以前曾試過把附有雙面膠的掛鉤,最後經過長時間而令石灰脫下
所以從來也不敢在牆上貼東西
舊 08-28-07, 10:07 PM   #16
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
引用:
因為在電視上看過類似的產品,可是敝人今天也到家附近的實惠看過,似乎沒有=.=
是我看漏了?

明天再找

家中的牆塗的是石灰的油,以前曾試過把附有雙面膠的掛鉤,最後經過長時間而令石灰脫下
所以從來也不敢在牆上貼東西
老實講~
你都係老老實實鑽牆啦~
你自己都話膠板好重~我怕3m可能唔夠力
如果唔係咩原因就鑽牆啦
不過學樓上講~畫框都幾好~可惜你買左膠板
(你都見過我屋企"幅"dmc2啦)

此篇文章於 08-28-07 10:13 PM 被 呆王 編輯。
呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-07, 10:18 PM   #17
Designer

可以試吓呢啲嘅(黏力勁過command),由其係牆用嗰兩款,不過唔包得
http://products3.3m.com/catalog/tw/z...er/output_html

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:29 AM

手機版 | APP版