Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-02-11, 09:57 AM   #1
美版之王-天涯浪子
God of Gamer
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
每月扭蛋精華區

Bandai

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.

此篇文章於 11-05-11 12:00 PM 被 美版之王-天涯浪子 編輯。
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-11, 09:57 AM   #2
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

Takara

To be continued

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.

此篇文章於 08-29-11 12:22 PM 被 美版之王-天涯浪子 編輯。
舊 08-12-11, 08:51 AM   #3
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

已出.

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 08-30-11, 11:32 PM   #4
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

有咩方法入手好呢,,,,,,,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-11, 09:59 AM   #5
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
呢排d旦ok咗
呢2個月都扭咗好多旦
所謂吸塵機
ranger key x n
相機旦 x n
rider coins

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-11, 08:15 PM   #6
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
呢排d旦ok咗
呢2個月都扭咗好多旦
所謂吸塵機
ranger key x n
相機旦 x n
rider coins

吸塵機點吸塵? 用電?
相機旦我抽o左隻有燈, 放係公司當電筒用...
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-11, 09:44 PM   #7
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: martinnitram 查看文章
吸塵機點吸塵? 用電?

http://my.tomy.co.jp/arts/meisai.aspx?n=Y989995

有粒制係咁按係咁按係咁按係咁按係咁按係咁按係咁按係咁按係咁按係咁按係咁按

你諗下用usb拎電都唔夠力,佢......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-12-11, 09:36 PM   #8
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
咁耐都未見過香港有 Battle Break 扭蛋抽
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-11, 09:49 PM   #9
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
可以吸到擦字膠碎囉。。。。。。

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 06:55 PM   #10
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
可以吸到擦字膠碎囉。。。。。。
試過唔得
可能技巧問題
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-11, 10:02 PM   #11
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002

已出
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 05:02 PM   #12
ゆうたろう
Senior Gamer
カツカレー炒飯

註冊日期: Dec 2005
扭了一粒合金製メダル~
去0左鴨記買M2平頭螺絲頂住檔,
笨大真係孤寒,400YEN扭蛋,畀多一粒螺絲替換都得掛?

此篇文章於 09-08-11 09:49 AM 被 ゆうたろう 編輯。
ゆうたろう 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 05:21 PM   #13
葉仔
Junior Member

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 薑餅人Lobo 查看文章
扭了一粒合金製メダル~

邊度有得扭?????
葉仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 05:26 PM   #14
ゆうたろう
カツカレー炒飯

引用:
作者: 葉仔 查看文章
邊度有得扭?????
黃埔肥趣,不過係第一彈來的~

至於第二彈淘大商場有一間玩具店有得扭。
舊 08-14-11, 05:23 AM   #15
創聖大天使
一百億能量戰士

註冊日期: Feb 2009
wonder

引用:
扭了一粒合金製メダル~

大大買個d螺絲大小係點???

係咪同bandai個d幾乎完全相同
創聖大天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 05:09 PM   #16
ゆうたろう
カツカレー炒飯

引用:
作者: 創聖大天使 查看文章
大大買個d螺絲大小係點???

係咪同bandai個d幾乎完全相同
M2 x 5 ($2一包十幾粒)
十字細過笨大果粒。
其實我買果d唔係咁0岩,
主要係埋頭斜度問題,扭唔落去到最實,
但佢又唔跌出0黎就算。

日本都有人問呢個問題,
http://detail.chiebukuro.yahoo.co.jp...il/q1167453766
Yahoo!Japan知恵袋有日本玩家都係話用M2 x 5,
但我唔知佢果隻係咪0岩用,
埋頭斜度要同笨大果粒一樣,先可以扭落去蝕得實。

補充,2ch有人話2.3 x 4mm,
不過,的確M2.3 x 4係難買d,鴨記都係M2之後去到M2.6
「セルメダルスイングで使用する2.3mm×4mmの皿ネジは、
普通のホームセンターではほとんど売っていない希少品だったりする」

此篇文章於 08-14-11 06:05 PM 被 ゆうたろう 編輯。
舊 08-14-11, 10:43 PM   #17
創聖大天使
一百億能量戰士

引用:
M2 x 5 ($2一包十幾粒)
十字細過笨大果粒。
其實我買果d唔係咁0岩,
主要係埋頭斜度問題,扭唔落去到最實,
但佢又唔跌出0黎就算。

日本都有人問呢個問題,
http://detail.chiebukuro.yahoo.co.jp...il/q1167453766
Yahoo!Japan知恵袋有日本玩家都係話用M2 x 5,
但我唔知佢果隻係咪0岩用,
埋頭斜度要同笨大果粒一樣,先可以扭落去蝕得實。

補充,2ch有人話2.3 x 4mm,
不過,的確M2.3 x 4係難買d,鴨記都係M2之後去到M2.6
「セルメダルスイングで使用する2.3mm×4mmの皿ネジは、
普通のホームセンターではほとんど売っていない希少品だったりする」
謝謝你解釋得咁詳盡,thx

等我下次去鴨記留意下
舊 08-17-11, 09:16 AM   #18
阿kit

註冊日期: Mar 2010
引用:
扭了一粒合金製メダル~

呢D硬幣
apm 有冇得扭??
阿kit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-11, 06:26 PM   #19
ゆうたろう
カツカレー炒飯

引用:
作者: 阿kit 查看文章
呢D硬幣
apm 有冇得扭??
不清楚,如果你近APM,可以自己去睇睇,
或者留返其他版友解答了~
我淨係知上星期五淘大仲有第二彈扭。
舊 08-18-11, 09:59 AM   #20
阿kit

引用:
不清楚,如果你近APM,可以自己去睇睇,
或者留返其他版友解答了~
我淨係知上星期五淘大仲有第二彈扭。
淘大..
淘大幾樓有?
舊 08-18-11, 06:26 PM   #21
ゆうたろう
カツカレー炒飯

引用:
作者: 阿kit 查看文章
淘大..
淘大幾樓有?
最頂層,近書局果邊最大間果間玩具店
舊 08-20-11, 11:04 PM   #22
創聖大天使
一百億能量戰士

今天終於去左鴨記買螺絲
左邊是原裝螺絲, 中間是 M2 X 4 (非平頭) ,右邊是 M2X5 (平頭)

M2 X 4 其實幾好睇,

雖然較「突出」~

M2 X 5 都OK

原裝

民建聯組

大和小

舊 09-01-11, 04:40 PM   #23
阿kit

原裝個隻螺絲出面有冇得配??

ps 第1次抽 抽到秋形蟲既硬幣
好想囉埋隻草猛同蝎子
不過抽一次都ok貴下

此篇文章於 09-01-11 04:56 PM 被 阿kit 編輯。
舊 08-14-11, 08:20 AM   #24
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

拎去五金配啦...薑餅都講了係M2螺絲...呢d螺絲又唔會笨大自己特制的.........如果出到鴨記有好多間放晒出來比你揀....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-16-11, 03:25 PM   #25
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
反嘔城原來返左2,不過已經扭曬…
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:41 AM

手機版 | APP版