Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-28-14, 07:58 PM   #651
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 野良猫 查看文章
今集啲爆點勁到呢

霜月你嘅任務已完,安心去死吧
霜月係就係好煩,但我覺得今次佢肯走去用腦調查就要搞成咁好可憐。劇場版預告霜月有出場,可能小朱會去救佢。(當然唔排除係回憶)

(唔知點解,佐倉慘叫好有潛力做薄本

東金唔單止係跟蹤狂,仲要係母控。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-14, 08:43 PM   #652
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
偷渡者...即係狡生可以返泥啦

舊 11-28-14, 10:59 PM   #653
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
霜月你唔安心去我唔安樂呀,你一定要去到呀。

舊 11-28-14, 11:46 PM   #654
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
op竟然冇厄人

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-14, 12:33 AM   #655
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
打小報告搞到變自挖坟墓真係夠哂經典

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-14, 12:51 AM   #656
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
霜月妹妹你一定要死得好慘丫

二期真係好睇過一期太多

舊 11-29-14, 01:37 AM   #657
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
引用:
作者: Rv250 查看文章

2期唔係唔好睇, 但係總覺得冇咁"流暢"
同感,梗係差咁d野
今期玩到咁應該冇第三期掛

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-14, 01:56 AM   #658
phil077

引用:
作者: KARAS 查看文章
同感,梗係差咁d野
今期玩到咁應該冇第三期掛
無第三季, 但有劇場版。
好明顯劇場版時間點係第二季之後

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
舊 11-29-14, 05:00 PM   #659
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
睇完今集又真係覺得PSYCHO PASS做兩季完加個劇場版補一補飛見好就收應該會幾成功
之後可以真人DRAMA化,電影化之類,出埋小說漫畫食盡條水用到完為止w
一路都有篇幅講佐倉打小報告其實幾有死旗feel..小朱明顯無敵主角光環護身加持
而且西比拉主動認可既人(而且對其有興趣),基本上唔會失驚無神意外死
同樓上某樓一樣期待霜月材料本子www 其實唔係佐倉配換左第個的話感覺會大打折扣,角色人設黎講唔算吸引lol

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-14, 05:31 PM   #660
phil077

引用:
作者: Kewellma 查看文章
睇完今集又真係覺得PSYCHO PASS做兩季完加個劇場版補一補飛見好就收應該會幾成功
之後可以真人DRAMA化,電影化之類,出埋小說漫畫食盡條水用到完為止w
一路都有篇幅講佐倉打小報告其實幾有死旗feel..小朱明顯無敵主角光環護身加持
而且西比拉主動認可既人(而且對其有興趣),基本上唔會失驚無神意外死
同樓上某樓一樣期待霜月材料本子www 其實唔係佐倉配換左第個的話感覺會大打折扣,角色人設黎講唔算吸引lol
東金今集咪講左要找機會處理小朱同桐斗
東金係想染黑小朱,然後再用無敵槍射小朱。
所以小朱祖母超高危,但是總覺得就算祖母拎便當,小朱的犯罪指數都唔會超標。
仲有劇場版小朱終於肯實彈槍射人,看來第二季尾會有劇情連結這點

舊 11-29-14, 05:42 PM   #661
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
唔知係咪睇有害圖書睇得多,

東金按完霜月個頭係桌子上後, 下一幕仲以為係東金除皮帶.....打PATPAT.

ps:霜月長髮mode其實幾ok

有關劇透
上一頁個劇場版trailor, 有少少劇透咗, 就係東金應該有機會瓜咗, 因為無咗配音人個名, 反而二組唯一未死嗰位好似幾活躍

此篇文章於 11-29-14 05:45 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 08:58 AM   #662
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
去打小報告搞到自己中伏

今次依段好有阿虚虐待主角o既一貫風格

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 09:48 AM   #663
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
老虛表示:唔關我事架
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-14, 10:31 AM   #664
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
二期佢應該參與好少
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-14, 03:13 PM   #665
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
OP總銷量
17791枚

ED總銷量
21686枚

舊 12-02-14, 03:26 PM   #666
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
歌係OP好聽D,不過在下買咗ED

舊 12-05-14, 12:35 AM   #667
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

http://tokyo-joypolis.com/event/psyc..._jp/index.html

http://psychopassgame.com/

舊 12-05-14, 01:40 PM   #668
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
霜月居然唔死?有無搞錯

舊 12-05-14, 01:59 PM   #669
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
女主角今集把聲變晒樣, 香菜係咪感冒喉嚨痛?
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-14, 09:52 PM   #670
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
真係劇力萬軍,越睇越緊張
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-14, 10:22 PM   #671
Rv250

註冊日期: Aug 2002
阿婆
俾人割耳都可以保持色相?個樣同之前一樣
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-14, 10:44 PM   #672
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Rv250 查看文章
阿婆
俾人割耳都可以保持色相?個樣同之前一樣
老人癡呆症掛,完全唔知道自己面臨危險,所以仍然可以氣定神閒。

霜月一副被東金完後被捉住把柄嘅樣,被逼為東金做野。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-14, 11:21 PM   #673
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
做乜一集比一集血腥

舊 12-05-14, 11:33 PM   #674
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
唔夠一集我已經開始同情霜月妹妹
全力拍手好慘

舊 12-05-14, 11:55 PM   #675
邪教教主
bunchies

引用:
作者: 神龍 查看文章
唔夠一集我已經開始同情霜月妹妹
全力拍手好慘
我感到愉悦

燒動物果part 唔明

??
最後果幕係咪即係東金瞞住阿媽同鹿矛 合作??

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 05:17 AM

手機版 | APP版