Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-05-13, 10:42 PM   #451
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: wyvern 查看文章
嘩正呀喂!!
咁運費要收返幾多??
等我過幾日得閒去拎埋先
$100
佢之前都講過預$100,本來以為得張紙就真係覺得唔抵
但依家咁由得佢啦~!

講開又講, perfect file仲未有AGE嘅.... 係咪反應差踢走AGE架喇

相薄

此篇文章於 03-06-13 12:03 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-13, 08:00 PM   #452
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
$100
佢之前都講過預$100,本來以為得張紙就真係覺得唔抵
但依家咁由得佢啦~!

講開又講, perfect file仲未有AGE嘅.... 係咪反應差踢走AGE架喇
反而近幾期開始出現EVL/IGL/IGL2/RIDE部分
AGE就算吧啦...

舊 03-06-13, 08:20 PM   #453
RX-93-2
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
反而近幾期開始出現EVL/IGL/IGL2/RIDE部分
AGE就算吧啦...
可能已經立入正名--《勇者王——AGE》了!
RX-93-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-13, 08:30 PM   #454
RX-93-2

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
武藏同埋人地係出世界喎
但未來十期都是日本戰艦。
舊 09-25-13, 02:12 AM   #455
RX-93-2

中文版的Gundam Fact File將會在第100期完結,不會像日文版追加多50期。換句話說2014年1月7日將會是最後一期。
因台灣方面出版至第100期就完結,而香港應該是附屬台灣迪亞哥的,台灣唔追加香港都應該唔會追加吧。
舊 09-26-13, 02:57 PM   #456
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
港台兩地都賣得唔好所以唔追加嗎?

定期番生揮手區, 仲有冇版友堅持緊?
我:日版+中文版繼續訂購中

相薄
舊 09-26-13, 02:59 PM   #457
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我重買緊架
買到都麻木哂已經唔知係第幾期見到就俾錢,可能中間少左幾期都唔知

舊 09-26-13, 08:05 PM   #458
xzetaw

PSN  IDkamiruw
XBox Live GamertagzetaII
Oh! 100期完,慘,等我仲買咗19個Folder!
xzetaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 08:16 PM   #459
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
我差唔多期期都有買嫁喎,
我見次次去便利店買都係得返一兩本仲以為好賣得添,
仲要有一期遲左一日買買唔到...
諗住過到100期
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 09:58 PM   #460
RX-93-2

引用:
港台兩地都賣得唔好所以唔追加嗎?

定期番生揮手區, 仲有冇版友堅持緊?
我:日版+中文版繼續訂購中
我都係兩套都重買緊,但prefect file嚴重缺文件夾。
舊 09-26-13, 10:01 PM   #461
RX-93-2

引用:
作者: yorkyork 查看文章
我差唔多期期都有買嫁喎,
我見次次去便利店買都係得返一兩本仲以為好賣得添,
仲要有一期遲左一日買買唔到...
諗住過到100期
亦有可能追加的50期的版權費日本獅子開大口,所以傾唔掂數。
舊 09-26-13, 10:06 PM   #462
RX-93-2

台灣的迪亞哥隨鋼彈完結後都再無新書推出,現在只有吉蒂貓。我估計台灣和香港的迪亞哥將會完結.......
舊 09-27-13, 02:00 AM   #463
ra2hk

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
買緊中文版+1
旺角某報紙檔平4蚊
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-13, 10:12 AM   #464
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
邊度仲有中文版文件夾呀?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-13, 12:29 PM   #465
大覺屋師真
The One

引用:
作者: RX-93-2 查看文章
我都係兩套都重買緊,但prefect file嚴重缺文件夾。
perfect file我得三個夾, 但一張紙都未filing 始終都係唔捨得拆出嚟

引用:
作者: RX-93-2 查看文章
台灣的迪亞哥隨鋼彈完結後都再無新書推出,現在只有吉蒂貓。我估計台灣和香港的迪亞哥將會完結.......
可惜. 姐係perfect file唔會有中文了, 好彩無等佢中文

相薄
舊 09-27-13, 09:16 PM   #466
RX-93-2

引用:
perfect file我得三個夾, 但一張紙都未filing 始終都係唔捨得拆出嚟
日文版的膠水幾穩陣的,唔拆都唔會自動脫落的。

引用:
可惜. 姐係perfect file唔會有中文了, 好彩無等佢中文
早買早享受,遲買冇得恨。
舊 09-27-13, 09:18 PM   #467
RX-93-2

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
邊度仲有中文版文件夾呀?
你可以得閒去便利店望望,好多時都有得賣的,再唔係可以去香港官網訂。

此篇文章於 09-27-13 09:21 PM 被 RX-93-2 編輯。
舊 09-29-13, 10:23 AM   #468
大覺屋師真
The One

尋日去拎書先發覺原來perfect file101期終於有頹age

依期係雙拉頁,age張拉頁同the-o果張比真係....

相薄

此篇文章於 09-29-13 10:26 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 10-04-13, 06:42 PM   #469
xxxxxx
Game Master

唔齊章
早知買日版啦
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-13, 11:57 PM   #470
RX-93-2

引用:
尋日去拎書先發覺原來perfect file101期終於有頹age

依期係雙拉頁,age張拉頁同the-o果張比真係....
就快105期了!又係搞應募的日子了!今次的應募我冇乜興趣。
舊 10-09-13, 08:14 AM   #471
wyvern
Game Master

基本上我每逢星期二都會上日本官網睇下最新一期有咩介紹
所以上一兩個月已知101期係gundam age
而家日本預告到110期了

昨天去左拎書, 呢排真係好耐先去拎一次
結果一拎就10本, 最新一期就係105
剛好又夠印花了!!

今次一樣會應募!! (雖然係gundam seed...)

舊 10-10-13, 12:13 AM   #472
RX-93-2

引用:
基本上我每逢星期二都會上日本官網睇下最新一期有咩介紹
所以上一兩個月已知101期係gundam age
而家日本預告到110期了

昨天去左拎書, 呢排真係好耐先去拎一次
結果一拎就10本, 最新一期就係105
剛好又夠印花了!!

今次一樣會應募!! (雖然係gundam seed...)
今次的應募對我來說是雞肋。
舊 10-21-13, 04:22 PM   #473
wyvern
Game Master

有冇版友已經交左第2回應募喇??

舊 10-21-13, 09:01 PM   #474
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
我未買BOX FILE, 想問大約要買幾多先夠裝晒100期?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-13, 02:14 AM   #475
RX-93-2

引用:
有冇版友已經交左第2回應募喇??
我重未呀!下個月先。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:37 PM

手機版 | APP版