Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-19, 04:22 PM   #976
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: edman27 查看文章
咁即係有機會full game?
之前有人又話得midgar
以標題及雙碟呢個份量睇有機會係FULL GAME,
但係之前又有訪問話會分拆上市...

舊 06-11-19, 04:24 PM   #977
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
我諗大家要搞清楚先
分作的意思係整個故事分開 Episode
單獨一作仍然視為一個完整遊戲
就好似 Xenosaga 一樣

分作之前野村已經講明
而且遊戲最終唔會叫 Final Fantasy VII Remake
而係有一個副題存在 (未公佈)

此篇文章於 06-11-19 04:29 PM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 04:26 PM   #978
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Marco 查看文章
我諗大家要搞清楚先
單獨一作都兩隻碟, 咁內容好誇張

醒起之前話第一部無鍚菲羅士, 但呢家鐵盒都印左佢
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 04:28 PM   #979
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: edman27 查看文章
單獨一作都兩隻碟, 咁內容好誇張
以當年原作的規模做到現今遊戲的水平,其實不意外嘅

況且,分作都係分開兩部啫

舊 06-11-19, 04:31 PM   #980
真!DC
Banned User
奉行我道

寧願佢分幾集出好過bio2re咁越後越縮水
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 04:33 PM   #981
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
我諗大家要搞清楚先

分作之前野村已經講明
而且遊戲最終唔會叫 Final Fantasy VII Remake
而係有一個副題存在 (未公佈)
呢次副題我諗應該就係叫Reunion

佢所指既第一部無變態半裸(上半身)
應該係講真人無份啦
咁本身其實玩家都要玩到去坐船過對面海果時先真係見到其中一個分身

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 04:34 PM   #982
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
寧願佢分幾集出好過bio2re咁越後越縮水
由手機版發出
睇返d news講分拆都2015年嘅事, 如果為左2合1或3合1 拖4,5年先出, 咁又幾ok
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 04:35 PM   #983
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
以當年原作的規模做到現今遊戲的水平,其實不意外嘅

況且,分作都係分開兩部啫
我估都係三部架啦
仲要我已經預左佢個世界地圖應該會直接消失/變成FF零式咁樣
如果今集整Midgar內部都要搞咁耐同兩隻碟
基本上你唔可能期待到佢仲整到個World Map同可以跑到尾
我諗第二部去到忘れるる都已經要完

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-11-19, 04:49 PM   #984
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=w_Tl8-2ex6g
今朝conference北瀨已講咗係Midgar部份
3:00開始
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 04:50 PM   #985
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
打神羅大廈,出村,第一個城見到錫菲羅斯,冰洞女主死,直接入大空洞,完
4個迷宮就搞惦

舊 06-11-19, 05:01 PM   #986
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

今次有得即時切換可操作角色實在太好啦

舊 06-11-19, 05:06 PM   #987
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

戰鬥系統係真係擺明FF15幫左好多
田田

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-11-19, 05:44 PM   #988
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
佢而家叫ff7 remake又pre order收緊錢,合理其望唔係應該full game架咩?應該有唔少人以為係full game科咗水。官網又冇寫明係part 1,唔通你訪問「提過下」就可以甩身,我等食花生~
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 05:48 PM   #989
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: naytk 查看文章
佢而家叫ff7 remake又pre order收緊錢,合理其望唔係應該full game架咩?應該有唔少人以為係full game科咗水。官網又冇寫明係part 1,唔通你訪問「提過下」就可以甩身,我等食花生~
商品說明條例

舊 06-11-19, 06:06 PM   #990
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: naytk 查看文章
之後DLC追加

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 06:23 PM   #991
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
フルリメイク =/= Full game 喎

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 06:25 PM   #992
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: pet3 查看文章
沒搖

而且好像縮水了
仲要著多左件黑色底底

事業條都無埋

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-11-19, 06:30 PM   #993
豪傑公子

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
フルリメイク =/= Full game 喎
如果唔係FULL GAME嘅話,GAME名要講明囉~
到時一堆人買咗先至知係PART 1, 出起事上嚟可以好大獲,
特別呢隻係REMAKE版, 用原版一比就知冇得呃~

此篇文章於 06-11-19 06:35 PM 被 豪傑公子 編輯。
豪傑公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 06:38 PM   #994
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
如果唔係FULL GAME嘅話,GAME名要講明囉~
到時一堆人買咗先至知係PART 1, 出起事上嚟可以好大獲,
特別呢隻係REMAKE版, 用原版一比就知冇得呃~
噤Full remake.............都可以有第N 集嘛

FF7 Full remake
FF7 Full remake Vol2
FF7 Full remake Vol3

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-11-19, 06:43 PM   #995
豪傑公子

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
噤Full remake.............都可以有第N 集嘛

FF7 Full remake
FF7 Full remake Vol2
FF7 Full remake Vol3

老實講SE點出,出幾多集我都照買架嘞~
不過就唔想見到佢製造D不必要嘅誤會同麻煩...

舊 06-11-19, 06:45 PM   #996
naytk
Crazy Gamer

分拆當然冇問題,但而家se做法我覺得係蓄意誤導囉。你純粹某個訪問「提過下」同e3「講咗」就算,咁如果兩樣都冇睇佢點會知係分拆出售?仲要連大部分game new網頁都冇提喎。

舉個例即係好似我買咗re2先知原來得Leon篇,Claire篇要另外買咁。

此篇文章於 06-11-19 06:48 PM 被 naytk 編輯。
舊 06-11-19, 07:04 PM   #997
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

分拆出售,唔等於分作啊大哥

Xenosaga 你就算唔齊三集,每一集都仲係一個完整嘅遊戲有完整嘅故事
而且每一集都可以獨立玩唔須要之前或之後個隻
咁講你會唔會明啲?定係 Xenosaga 年代久遠你無玩過唔知咩嚟?

此篇文章於 06-11-19 07:08 PM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 07:10 PM   #998
真!DC
Banned User
奉行我道

我都認為應該講清楚
Xenosaga都有寫明ep123
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 07:11 PM   #999
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
老實講SE點出,出幾多集我都照買架嘞~
不過就唔想見到佢製造D不必要嘅誤會同麻煩...
其實最大問題係主角羣九個人只公報左四個

場景來來去去只係魔晃都市幾個short

噤其他角色同場景係咪真係要等到第N 集先有?

都係等SE 自已公報啦

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-11-19, 07:14 PM   #1000
naytk
Crazy Gamer

引用:
分拆出售,唔等於分作啊大哥

Xenosaga 你就算唔齊三集,每一集都仲係一個完整嘅遊戲有完整嘅故事
而且每一集都可以獨立玩唔須要之前或之後個隻
咁講你會唔會明啲?定係 Xenosaga 年代久遠你無玩過唔知咩嚟?
定你冇玩過BH2?
而家問題好簡單,係佢叫FF7 remake,但原來冇係remake晒成個FF7,佢賣緊嘅只係part 1,但佢官網完全冇提過。

解決方法好簡單,佢寫明就OK,但唔知點解佢唔做。

此篇文章於 06-11-19 07:16 PM 被 naytk 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 09:29 AM

手機版 | APP版