Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 93 143 183 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 203 243 293  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
N0T51B 11:24 AM 01-09-13
我諗破1000萬之後就應該係時候出direct
我估呢兩個星期內,3DS WiiU分開做
4月結算之前佢一定要有強勁陣容去湊數(尤其係WiiU)
neo2046 01:43 PM 01-12-13
  香港任天堂官方網頁上放出了人氣組合S.H.E為3DS掌機拍攝廣告片的花絮視頻,
身穿馬里奧服裝的偶像組合是不是對馬里奧大叔的別樣詮釋呢?不過果然《馬里奧》系
列本身還真是讓每一個人都玩的很上癮,一起來看看廣告片誕生的背後,S.H.E組合和
工作人員都付出怎樣的努力吧!

01.11
新增S.H.E廣告宣傳影片 拍攝花絮
http://www.nintendo.com.hk/3ds/movie/movie2.html
neo2046 01:48 PM 01-12-13
任天堂發表2012年度3DS下載軟件人氣排行榜
(統計時間2012年1月1日~12月31日)

01位《來吧!動物之森》
02位《Pokemon 口袋妖怪 AR搜索者》
03位《電波人間RPG》
04位《3D經典 星之卡比:夢之泉》
05位《Pokemon 口袋妖怪 全國圖鑑 Pro》
06位《電波人間 RPG 2》
07位《繪圖生活》
08位《觸摸戰鬥戰車3D》
09位《推拉踏台方塊》
10位《新超級馬里奧兄弟 2》

11位《滾動西部》
12位《密室脫出:不可思議的快餐店篇》
13位《密室脫出:豪華府邸篇》
14位《愛相隨TOOLS》
15位《勇者鬥惡龍10:變身戰鬥》
16位《密室脫出:學校舊校舍篇》
17位《飛撲大頭貼》
18位《噗喲噗喲迷你版》
19位《輕鬆卡丁車3D》
20位《脫出冒險:舊校舍的少女》
21位《ARC STYLE:足球3D》
22位《節奏獵人:和聲騎士》
23位《櫻武士》
24位《輕鬆網球3D》
25位《3D Classic 光神話帕魯迪娜之境》
neo2046 01:56 PM 01-12-13
日經:任天堂有抬頭趨勢 《動物之森》令社長無話可說
http://3ds.tgbus.com/news/201301/20130106143141.shtml
wsx360 06:53 PM 01-12-13
http://www.gametech.co.jp/products/c...49/1549_1.html

神風@AMD 02:46 AM 01-13-13
本體轉移DATA

轉移完,新機讀唔番舊果張SD CARD資料
有無人知咩事

MH FD LIST無左
MII 人物消失掉
MII廣場從0 開始
SHOP紀錄正常

心情直插谷底

轉移時要插定將舊卡入新機?!

就算將舊卡野抄入去新機本來就插住既卡都讀唔到
Suda 03:15 AM 01-13-13
作者: 神風@AMD:
本體轉移DATA

轉移完,新機讀唔番舊果張SD CARD資料
有無人知咩事

MH FD LIST無左
MII 人物消失掉
MII廣場從0 開始
SHOP紀錄正常

心情直插谷底

轉移時要插定將舊卡入新機?!

就算將舊卡野抄入去新機本來就插住既卡都讀唔到
張舊卡係搬完之後先插去新機
你對下同下面程序有咩出入

http://mauryjoech.blogspot.hk/2011/12/3ds.html
神風@AMD 03:20 AM 01-13-13
…22果到
因為我諗住之後都可以隨時讀番(係第2到睇番黎既誤解)
無即刻做移動動作…

巴哈精華話就咁插番舊卡就識讀番,唔駛咁急攪…頂

原本有睇過依個網,不過一時懶費事古狗搵,就開左巴哈睇…

有無得補救架
==================================
又睇番
佢好似係移DLC野咋WOR?佢話22~24無做可以係E-SHOP D/L番

雖然唔知關唔關事
Suda 03:37 AM 01-13-13
照咁睇你嘅Mii資料都係凶多吉少(原本儲存在本體唔係SD card)
神風@AMD 03:45 AM 01-13-13
作者: Suda:
照咁睇你嘅Mii資料都係凶多吉少(原本儲存在本體唔係SD card)
有無得搬架?,因為舊機有問要唔要轉移機內DATA入SD CARD…所以而家D野應該係哂張卡到,不過新機唔識LOAD番

另希望條LINK置頂,減少好似我依D粗心受害者/_\
Suda 04:14 AM 01-13-13
作者: 神風@AMD:
有無得搬架?,因為舊機有問要唔要轉移機內DATA入SD CARD…所以而家D野應該係哂張卡到,不過新機唔識LOAD番

另希望條LINK置頂,減少好似我依D粗心受害者/_\
佢個時係問洗唔洗搬disware去新機(因為本身唔係儲存在SD card)
本體資料係經網絡傳去新機,你傳得完應該代表過晒去新機

不過睇返你個case卻係本體記憶體嘅野無過到去新機

我跟返上面個blog來做都好順利,唯有同你講句節哀順變
神風@AMD 12:11 PM 01-13-13
今朝整番個MII人物,入番MII廣場
發現奇事,因為部LL係同個FD收

入MII廣場.係LOAD到佢個MII人物同佢個MII廣場完整紀錄…

轉移後依D野唔係會DEL左既咩

同埋我發現我個SHOP紀錄同佢個SHOP紀錄合拚左
winsonandcyndi 10:27 PM 01-13-13
eshop記錄當然會合併....呢個服務叫轉移而已
6402oen 11:47 AM 01-14-13
注意左上角

Kris 02:17 PM 01-16-13
想問

其實一路差住電打機, 定係差爆之後拔出打機之後冇電再差...

邊一種方法其實冇咁傷機?
teealpha 05:03 PM 01-16-13
作者: Kris:
想問

其實一路差住電打機, 定係差爆之後拔出打機之後冇電再差...

邊一種方法其實冇咁傷機?
講傷的話梗係叉住黎打啦,因為你係同時做緊充電、放電兩樣野,但最主要問題係粒電個發熱量
另,咁做唔會傷機,係傷粒電,得閒去睇下wiki講鋰電池就明
W!LL 07:10 PM 01-16-13
作者: teealpha:
講傷的話梗係叉住黎打啦,因為你係同時做緊充電、放電兩樣野,但最主要問題係粒電個發熱量
我玩動森成日都係咁,閃住死亡燈出村再開3D玩住叉係每晚必定做既事XD
neo2046 11:36 AM 01-17-13
Rich (IGN): Very interesting 3DS news coming "in the next week or so"
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=508632
作者: :
Some very interesting 3DS-related news coming over the next... week or so. Stay tuned for more. Sorry. I'm going to be that guy today. =)

龍寶寶 04:11 PM 01-17-13
想搵人幫下眼,邊度仲可以買到日版Tales of the Abyss?搵左好耐都唔見有,THX
一一 04:31 PM 01-17-13
作者: 龍寶寶:
想搵人幫下眼,邊度仲可以買到日版Tales of the Abyss?搵左好耐都唔見有,THX
信和早排見過有, 但唔sure而家仲有無
龍寶寶 04:55 PM 01-17-13
作者: 一一:
信和早排見過有, 但唔sure而家仲有無
信和我都成日去,不過就係見唔到,唔該哂
Kris 07:21 PM 01-17-13
作者: teealpha:
a 比人fake jor tim,有人話notebook插住用好過差爆獨立用...
shooter 09:51 PM 01-17-13
作者: Kris:
a 比人fake jor tim,有人話notebook插住用好過差爆獨立用...
多年前,notebook 要除左舊電,先會叉住黎用,唔係就 die hard。

近年,notebook 有軟件可以 set 舊電低過幾多%,先會叉電,所以先唔驚叉住黎用。
emoil 10:02 PM 01-17-13
2星期前行過淘大見過,而家唔知重有冇~
風之將 10:22 PM 01-17-13
幾星期前o係ktgh訂返隻返黎,賣460,今日先過去攞
第一 ... 93 143 183 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 203 243 293  ... 最後

返回主題版面