Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-02-17, 01:15 AM   #326
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 阿聰 查看文章
返咗外家幾日,狂煲馬車,依家26XX COINS,
金MARIO金KART金WHEEL全三星都齊晒了,
應該只差10000 COINS金翼。

200CC我用甲蟲車,高速唔快但開車好快有用,因為成日都大混戰。
真係快...我先7百幾COINS....

引用:
作者: 忍者 查看文章
終於搞掂200CC三星....
用蛋車細轆...
咁快根本冇用
個個大灣都要收油
所以我唸住用架1格速的車去練, 睇下有冇方法係200CC 唔收油都可以甩尾過....

舊 05-02-17, 03:11 AM   #327
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
轉向唔得的話都飄唔到呀?
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 07:37 AM   #328
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 忍者 查看文章
咁快根本冇用
個個大灣都要收油
係,所以倒不如用架加速快d嘅車仲好。
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
真係快...我先7百幾COINS....

所以我唸住用架1格速的車去練, 睇下有冇方法係200CC 唔收油都可以甩尾過....
因為返到外家我可以盡情玩樂,所以狂玩開parts。

有一格車速嘅車嗎?我印象中至少兩格,
200cc冇可能唔收油啦⋯⋯哈哈!

Sent from my iPhone using Gaforum

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 08:39 AM   #329
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
其實gaf大會會唔會改內容?
得四場玩唔夠喉,而且人數唔夠應該加番cpu(強)落去
總好過得兩三個人比賽
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 12:36 PM   #330
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
其實比起大會易唔易搵人, 我覺得搵個即時溝通咁上下的平台, 可以叫人等等仲好...
當然只係CALL馬ONLY, 討論都係用番GAF啦

我們而家幾個都ONLINE, 但係分別唔同時間入....有可能係個大會分左兩場去打囉, 要搵到個地方, 同一時間入好似呢個比較重要, 唔係都係自私玩 再唔係就得兩三個, 真係......=W+

舊 05-02-17, 03:36 PM   #331
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實gaf大會會唔會改內容?
得四場玩唔夠喉,而且人數唔夠應該加番cpu(強)落去
總好過得兩三個人比賽
我覺得大會有前腳問題(佢計分比較是重點和會自動開場),同埋我set個時間攪到要朝早8點半至9點內先可以改到setting或delete到佢
想一太班人齊人對戰都係開房比較好,至少可以隋時要玩咩就咩,不會太限死了

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 05-02-17 03:39 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 04:11 PM   #332
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
其實駛唔駛大家開個whatsapp 約戰group?
我自己加埋啲friend都有6個人,都係方便約戰都交流下啲心得
都有叫啲friend add gaf個場~

舊 05-02-17, 05:10 PM   #333
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
我覺得大會有前腳問題(佢計分比較是重點和會自動開場),同埋我set個時間攪到要朝早8點半至9點內先可以改到setting或delete到佢
想一太班人齊人對戰都係開房比較好,至少可以隋時要玩咩就咩,不會太限死了
開房都係入code跳入去就得?
如果係可以响度出post例如今晚幾點會開房玩
得閒嘅自然會參戰
舊 05-02-17, 06:21 PM   #334
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

場邊積木飛得上去

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 06:47 PM   #335
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
其實駛唔駛大家開個whatsapp 約戰group?
我自己加埋啲friend都有6個人,都係方便約戰都交流下啲心得
都有叫啲friend add gaf個場~
WHATSAPP不如LINE

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 08:13 PM   #336
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: 信長 查看文章
場邊積木飛得上去
奇實跳起玩花式 係點....我唔係成日禁到

舊 05-02-17, 08:30 PM   #337
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
奇實跳起玩花式 係點....我唔係成日禁到
跳離地一刻 R... 會小加速, EXCITEBIKE 場會好明顯
好似牛場突起的泥, 水底場恐龍尾等小位都可以咁做
時間都好鬆下,好易掌握,100% 做到

睇片音樂場,大音符落地一刻,地面小震都得
咁彩虹大石,巨龍王拳可能都得?

此篇文章於 05-02-17 08:39 PM 被 信長 編輯。
舊 05-02-17, 08:57 PM   #338
野良猫
肥倫

引用:
作者: 信長 查看文章
跳離地一刻 R... 會小加速, EXCITEBIKE 場會好明顯
好似牛場突起的泥, 水底場恐龍尾等小位都可以咁做
時間都好鬆下,好易掌握,100% 做到

睇片音樂場,大音符落地一刻,地面小震都得
咁彩虹大石,巨龍王拳可能都得?
嗰啲都係靠地面造成波浪先可以
舊 05-02-17, 09:12 PM   #339
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
用line?
我試下開
http://line.me/R/ti/g/IhHSOmsnKq
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 09:12 PM   #340
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: 野良猫 查看文章
開房都係入code跳入去就得?
如果係可以响度出post例如今晚幾點會開房玩
得閒嘅自然會參戰
你create完room後跟住我地就見到你個名可以入
你鐘意可以一路等到夠人先開始,開room者控制
滿12人就唔比入

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
舊 05-02-17, 09:19 PM   #341
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: 新月 查看文章
用line?
我試下開
http://line.me/R/ti/g/IhHSOmsnKq
已入=W+

舊 05-02-17, 10:05 PM   #342
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
想問...
車性能5項分別代表咩??

舊 05-02-17, 10:24 PM   #343
ゆり

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
想問...
車性能5項分別代表咩??
速度---最大速度
加速性---加速上最大速度時間
重量---大於人可以撞飛人,細過人比人撞飛
操控性---轉彎性能
穩定度---大約係飄移時候既接地穩定性,對特殊地面更有效,比人撞飛距離減短

此篇文章於 05-02-17 10:33 PM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 10:37 PM   #344
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: ゆり 查看文章
速度---最大速度
加速性---加速上最大速度時間
重量---大於人可以撞飛人,細過人比人撞飛
操控性---轉彎性能
穩定度---大約係飄移時候既接地穩定性,對特殊地面更有效,比人撞飛距離減短
thx

舊 05-02-17, 11:42 PM   #345
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
大家打最後果個F-ZERO場有冇覺得特別難刷火...??
唔知點解我覺得好似特別難, 到底係個制問題定係個場問題?
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-17, 12:13 AM   #346
赤武神
The One
多多指教!

出火係睇滑行時間同有幾關多d

-------
舊 05-03-17, 12:43 AM   #347
信長
The Flash

Mario Kart 8 Deluxe Mini-Turbo Tutorial - Nintendo Switch

舊 05-03-17, 01:12 AM   #348
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 赤武神 查看文章
出火係睇滑行時間同有幾關多d
其他關出火都冇咩問題, 就係果關F-ZERO的感覺怪怪地
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-17, 05:58 AM   #349
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
大家打online有冇咩心得?
好多時比人轟左落中間位之後
就會心急想上返去,但往往抽到好道具仲死多兩野
星呀菇呀個啲反而搞到自己狂撞牆(因為又驚附近對手會再轟自己)
點先突破到,或版友們係呢啲情況個心境係點?

舊 05-03-17, 08:02 AM   #350
野良猫
肥倫

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
大家打online有冇咩心得?
好多時比人轟左落中間位之後
就會心急想上返去,但往往抽到好道具仲死多兩野
星呀菇呀個啲反而搞到自己狂撞牆(因為又驚附近對手會再轟自己)
點先突破到,或版友們係呢啲情況個心境係點?
星星可以即用,因為有鬼同落雷所以我會即刻用咗佢避免冇咗
同埋星會令轉彎易咗,未慣嘅可以唔甩尾住就咁過彎,而且方便撞向啲人度

菇都係睇時機先用
直路用都唔會追上好多
盡量留响啲彎或捷徑度用
彎係指抄上埋草地去過唔係一般咁甩尾過彎

你睇番之前版友post嘅片,入面好多用菇先行到嘅路

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL] 3DS 美版 Mario kart、3D Mario land $100@ middledragon 買賣專區 3 04-04-16 03:59 PM
[3DS] Mario Kart 7 | 已售 | Here We Go ! W!LL 手提遊戲機討論版 856 09-24-12 09:36 PM
[PS2]Bomberman Kart DX圖片,4/15發售 neo2046 電視遊戲討論版 20 03-27-04 12:35 AM
[GBA]Super Mario Advance 4+逆轉裁判3+Mario Kart新作?? 神祕人1號 手提遊戲機討論版 8 05-13-03 03:39 AM
Mario Kart.................... neo2046 手提遊戲機討論版 15 01-03-03 09:49 AM

現在的時間是 07:19 PM

手機版 | APP版