Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
攻略及心得交流區>[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市
貓太部 01:11 PM 03-06-17
我都未試過行雷....
好似每人遇到嘅野都有小分別,就算玩咗2x個鐘,
都未必遇到其他玩咗幾個鐘玩家嗰d事件....
lineage19 01:26 PM 03-06-17
未遇到過行雷+1,但遇到d用雷箭的敵人如果手持金屬武器的話就算打唔中都會比電電到重傷...

Sent from my iPhone using Gaforum
awan 01:42 PM 03-06-17
作者: 天野:
又會咁黑仔
我都未試過行雷
落雨就試過爬唔到山

係咪要收埋把劍因有金屬好易觸電
純粹亂估
暫時用常識就可以解決

反而我想問下,我玩wiiu版 剩game一隻amiibo、DLC乜都冇
係咪就冇防寒衣
去過幾次雪山都係打過邊爐頂硬上⋯
信長 01:50 PM 03-06-17
amiibo 的,都是提早GAME 中物品, 係狼link 就真係amiibo 先有
防寒衣 好似早期阿伯會比,
地點我就唔太清楚,因為我都係食辣野過, 我見辣椒在雪地外圍都搵到
咁似D 武俠小說,毒藥附近就搵到解藥 :P
awan 01:51 PM 03-06-17
[QUOTE=lineage19;11454575]Thxching好厲害

Btw 你地係用幾多攻的武器打呢關架

打佢果時基本上手上乜架撐都出齊
當時最強大劍係50攻但慢,轉用36攻回旋刀快斬
隻'極'怪把關刀係60攻
野良猫 01:52 PM 03-06-17
去咗馬房見可以買隻話加耐力嘅青蛙,一百蚊
但就話要整成藥先得,拎去煮會失敗
有冇人知點整?

作者: awan:
暫時用常識就可以解決

反而我想問下,我玩wiiu版 剩game一隻amiibo、DLC乜都冇
係咪就冇防寒衣
去過幾次雪山都係打過邊爐頂硬上⋯
五隻辣椒一齊煮,可以頂十五分鐘
赤武神 02:04 PM 03-06-17
作者: 天野:
不過隻game用手捉魚有點兒戲
應該俾人釣下魚
但可能又唔想你浪費時間釣魚
捉魚有幾種方法..我最先係用箭射
集game毒到差d玩到停唔到,但都係玩得好皮毛

我想問操作技能第三同第四係咩?另有冇人煮野出到加黃心
awan 02:05 PM 03-06-17
作者: 信長:
amiibo 的,都是提早GAME 中物品, 係狼link 就真係amiibo 先有
防寒衣 好似早期阿伯會比,
地點我就唔太清楚,因為我都係食辣野過, 我見辣椒在雪地外圍都搵到
咁似D 武俠小說,毒藥附近就搵到解藥 :P
阿伯都經已升天好耐⋯
我都係靠吃飽麻辣火鍋夾硬過
去過有啲大雪山頂唔順
仲有隻人馬兵又係喺雪地打,搞唔掂
awan 02:08 PM 03-06-17
作者: 野良猫:
有冇人知點整?

辣嘢加塊肉會抵食啲
煮藥我多數用主材料加牙,三碗水煲埋一碗備用
赤武神 02:22 PM 03-06-17
有冇人知點整?
草蜢,青蛙,瑩火蟲呢d昆蟲類睇menu個item講解有寫配monster既parts就可以煮藥水
Tannhauser Gate 02:35 PM 03-06-17
有冇人知點整?

加哥布林角
天野 03:02 PM 03-06-17
作者: lineage19:
未遇到過行雷+1,但遇到d用雷箭的敵人如果手持金屬武器的話就算打唔中都會比電電到重傷...

Sent from my iPhone using Gaforum
即係旁邊high過都重傷咁勁
咁要換返肥豬木棍先得
天野 03:08 PM 03-06-17
今集本身轉武器系統唔錯
但想掉壞左既武器弓盾就好煩
seed2005 03:12 PM 03-06-17
見過一班哥布林坐係度吹水突然俾雷劈
Tannhauser Gate 03:20 PM 03-06-17
阿伯都經已升天好耐⋯
我都係靠吃飽麻辣火鍋夾硬過
去過有啲大雪山頂唔順
仲有隻人馬兵又係喺雪地打,搞唔掂
阿伯有留低件遺物防寒衣係間小木屋
awan 03:31 PM 03-06-17
作者: Tannhauser Gate:
師兄,請問間小屋大概咩位置
尋晚有返過去初始之地搵咗好耐都唔見有
シェンムー 03:35 PM 03-06-17
作者: lineage19:
Thxching好厲害

Btw 你地係用幾多攻的武器打呢關架?

我都死左4,5次先過到
避到beam就唔洗驚佢任何野

天野 03:44 PM 03-06-17
吹帳
等我仲煮左佢吩咐既菜
我先拿到
原來後尾都係送俾你
Tannhauser Gate 03:54 PM 03-06-17
師兄,請問間小屋大概咩位置
尋晚有返過去初始之地搵咗好耐都唔見有
神殿南面 時停小迷宮東面
強化人間ですの~★ 04:19 PM 03-06-17
正路:ポカポカ草の実、ケモノ肉、ハイラルバス換防寒衣

其他方法:
1. 自己煮辣料理
2. 拎住火把時溫度自動會去到最高,就算某D map凍到防寒衣或者料理都頂唔順,拎往火把都OK
theming 04:25 PM 03-06-17
作者: 貓太部:
有冇人騎到隻野鹿?騎上去2次都跌返落黎...
攪咩㗎?

我騎到啊 , 琴晚見到隻鹿卡住係D木欄到 , 騎上去 , 然後不停按 L , 成功左.

之後我同佢一齊卡住係木欄到 , 走唔到 , 又落唔到馬......................................
awan 04:44 PM 03-06-17
神殿南面 時停小迷宮東面
唔該師兄,搵到喇
原來呢間屋仔,嚟過幾次都鬼揞眼見唔到有個寶箱
Tannhauser Gate 04:52 PM 03-06-17
整家具D聲好正
新月 05:40 PM 03-06-17
上冰山
換寒衣 要 野豬(係咪豬䈹?),魚同埋 時之神殿附近既草,
第一隻要夜晚先多

Terry仔 05:47 PM 03-06-17
今集重有無大迷宮?
係YouTube 睇咗頭幾個鐘,都好似得小迷宮
標籤:Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面