Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-27-02, 01:05 PM   #1
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
有冇有效的減肚腩運動

我想知有冇
我日日做運動,但練到個身上身肌肉一舊舊手都係,但有一個問題就係有肚腩,十分礙眼,有冇方法可以減減,我試過連續兩個月做仰臥起坐,每天二百下,但一d用都冇

舊 11-27-02, 01:12 PM   #2
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
Re: 有冇有效的減肚腩運動

引用:
Originally posted by YOSHIKI SNAKE :
我想知有冇
我日日做運動,但練到個身上身肌肉一舊舊手都係,但有一個問題就係有肚腩,十分礙眼,有冇方法可以減減,我試過連續兩個月做仰臥起坐,每天二百下,但一d用都冇
仰臥起坐係減唔到肚脯假,佢只可以收緊你舊腹肌
想減肚脯一定要跑步,每日45分鐘,一個月一定見效
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-02, 04:43 PM   #3
God of Gamer
沉默是金

註冊日期: Dec 2001
SITUP

舊 11-27-02, 07:03 PM   #4
何英
↓米奇老鼠

跑步
仲有助其他部份...

幾時到下次去日本
何英 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-02, 11:08 PM   #5
PC198345
Junior Member

註冊日期: Sep 2002
兩個月每日二百下situp就想無左肚腩
(六塊腹肌),而且重有肚腩
添.
做夠500啦......我試過1000啊(無坐起身,50度倒啦),我
既進度都係咁慢,重成日打籃球添.

慢慢黎啦,肯做就一定得!!!
PC198345 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-02, 11:52 PM   #6
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
首先, 腹肌分上, 下, 側, 三大部分...........一般situp其實只可練上腹, 但其實也只是收緊個腩, 個人參考US Navy Seal的做法, 手持重物於頭, 同時間, 腳及上身同時上升20度左右, 只是petpet掂地, 當上升完, 上身及腳是不可著地, 我包你兩個月內無左個腩

舊 11-28-02, 07:12 PM   #7
PC198345

等我試下先~~~~
舊 12-02-02, 12:24 PM   #8
何文田作品
Banned

註冊日期: Aug 2002
禁遊水呢?
何文田作品 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 05:45 PM   #9
何英
↓米奇老鼠

其實呼拉圈得唔得?
我都想收下條腰...

幾時到下次去日本
何英 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 09:59 PM   #10
阿仁

註冊日期: Nov 2002
引用:
Originally posted by dondon :
首先, 腹肌分上, 下, 側, 三大部分...........一般situp其實只可練上腹, 但其實也只是收緊個腩, 個人參考US Navy Seal的做法, 手持重物於頭, 同時間, 腳及上身同時上升20度左右, 只是petpet掂地, 當上升完, 上身及腳是不可著地, 我包你兩個月內無左個腩
起初做時要分幾多組?
每次要維持幾耐?唔該^^
阿仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 10:18 PM   #11
PC198345

因應自己的感覺去做啦.每個人唔同,無話起初做時要分幾多組.
每次要維持幾耐.加油~~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:51 PM

手機版 | APP版