Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-21-09, 11:06 PM   #951
婠婠
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 24463929 查看文章
打到去背徳の館,唔知點解呢度D人好難出到FS
同埋如果自己控制リタ,好似D魔法好耐先出到
成日比人打斷
爆氣リタ係全game最勁角色黎
洗衣機一詞差唔多代表左成隻game
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-09, 12:30 AM   #952
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDRaymond9542
引用:
作者: 婠婠 查看文章
爆氣リタ係全game最勁角色黎
洗衣機一詞差唔多代表左成隻game
但是我爆氣用リタ出魔法都係有硬直
24463929 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-09, 12:52 AM   #953
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
但是我爆氣用リタ出魔法都係有硬直
因為你仲有幾個skill未學

舊 09-22-09, 12:55 AM   #954
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
遺跡個巨人點打…
仲有唔知做乜リタ完全唔郁…

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-09, 12:56 AM   #955
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
遺跡個巨人點打…
仲有唔知做乜リタ完全唔郁…
冇tp
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-09, 01:11 AM   #956
柚原このみ

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
冇tp
TP全滿
但而發覺唔關角色事
只要係排部隊第二既角色就唔識郁
要特登開著手掣至控制到排第二既角色
有無人解救下,打少個好難打

舊 09-22-09, 01:15 AM   #957
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
TP全滿
但而發覺唔關角色事
只要係排部隊第二既角色就唔識郁
要特登開著手掣至控制到排第二既角色
有無人解救下,打少個好難打
你2p位教左做全手動

將佢set番做auto
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-09, 01:30 AM   #958
柚原このみ

果然係完全手動…
唔知幾時掂過

舊 09-22-09, 01:31 AM   #959
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
以前XB版 都好多人係同一問題

真係連自己都唔知係幾時較左的,,,可怕

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-09, 06:21 AM   #960
yahime
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
想問問公會任務中
有一個講要去神殿破壞牆壁之後去B2
搵左好耐都搵唔到....
有冇人可以講我知個牆係咩位置左右
我之前打過XB版都冇記憶.......
yahime 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-09, 09:59 AM   #961

テムザ山隻巨型魔物好勁
仲要識飛,男主角唔多打到
舊 09-23-09, 12:10 AM   #962

(二)魔導器命名
1. 調查リタ家的魔導器模型發生劇情 (シャイコス遺跡攻略後)
2. 來到エフミドの丘ノール港這一側,靠近被破壞的魔導器發生劇情(エフミドの丘攻略後)
3. 來到エフミドの丘ハルル這一側,靠近被破壞的魔導器發生劇情 (バウル入手後)

紅色個度做唔到
卡左係度,已經調查左リタ家的魔導器模型
舊 09-23-09, 12:36 AM   #963
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
(二)魔導器命名
1. 調查リタ家的魔導器模型發生劇情 (シャイコス遺跡攻略後)
2. 來到エフミドの丘ノール港這一側,靠近被破壞的魔導器發生劇情(エフミドの丘攻略後)
3. 來到エフミドの丘ハルル這一側,靠近被破壞的魔導器發生劇情 (バウル入手後)

紅色個度做唔到
卡左係度,已經調查左リタ家的魔導器模型
event 有時限的, 應該一過咗エフミドの丘即刻返回引發呢個event

睇你上一個post 打到テムザ山已經過咗時限...
爆機下個週目再來吧

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-09, 12:44 AM   #964

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
event 有時限的, 應該一過咗エフミドの丘即刻返回引發呢個event

睇你上一個post 打到テムザ山已經過咗時限...
爆機下個週目再來吧
而家係酒場打緊工
最煩就係一落錯/忘記order之後要重新黎過
舊 09-23-09, 01:06 AM   #965
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
而家係酒場打緊工
最煩就係一落錯/忘記order之後要重新黎過
可以按START掣PAUSE 慢慢抄架...

大叔果個Level 唔PAUSE 根本唔係人o既記憶能力可以過到

舊 09-23-09, 11:08 AM   #966

引用:
可以按START掣PAUSE 慢慢抄架...

大叔果個Level 唔PAUSE 根本唔係人o既記憶能力可以過到
禽晚玩淨大叔,
今日放工返去搞掂埋佢
http://www.youtube.com/watch?v=xGKs_WU7_aE&fmt=22
另外段片入面ジュディス件衫點先攞到?
舊 09-23-09, 12:35 PM   #967
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
禽晚玩淨大叔,
今日放工返去搞掂埋佢
http://www.youtube.com/watch?v=xGKs_WU7_aE&fmt=22
另外段片入面ジュディス件衫點先攞到?
溫泉鄉ユウマンジュ o既sub-event

要俾30萬+60萬, 浸幾次溫泉

舊 09-23-09, 12:48 PM   #968

引用:
溫泉鄉ユウマンジュ o既sub-event

要俾30萬+60萬, 浸幾次溫泉
咁貴
而家得十幾萬.
其實係咪有D skill可以cancel硬直架
男主角外所以人D硬直都好大,唔識用
舊 09-23-09, 01:11 PM   #969
雲漾
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDylm1437
我想問下 有時打d怪有個藍色既效果 你打佢佢冇硬直
點先破到?

此篇文章於 09-23-09 01:19 PM 被 雲漾 編輯。
雲漾 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-09, 01:32 PM   #970
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
想問"全スキット制覇"呢個trophy
係咪即係要睇晒全部event同sub-event?
包括時限嗰d?

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-09, 01:38 PM   #971
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 雲漾 查看文章
我想問下 有時打d怪有個藍色既效果 你打佢佢冇硬直
點先破到?
記得好似係有個 Skill 可以打爆對方防禦的

引用:
作者: daihamlop 查看文章
想問"全スキット制覇"呢個trophy
係咪即係要睇晒全部event同sub-event?
包括時限嗰d?
冇錯,不過 Miss 左都唔緊要,儲夠 Grade 買スキットプレイヤー,2週目去返 "ナム孤島" 係o個度再一次睇返睇佢就得
スキットプレイヤー 好似要 3000 Grade

舊 09-23-09, 01:42 PM   #972
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: Marco 查看文章
冇錯,不過 Miss 左都唔緊要,儲夠 Grade 買スキットプレイヤー,2週目去返 "ナム孤島" 係o個度再一次睇返睇佢就得
スキットプレイヤー 好似要 3000 Grade
咁都好d..
我已經miss左兩個

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 09-23-09, 01:47 PM   #973
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
咁都好d..
我已經miss左兩個
正常既,我今次打 PS3 版都特登睇住網上攻略黎打,都 Miss 左幾個

上面幾位人兄講既 エフミドの丘 Sub-Event 我都 Miss 左,做唔返
因為而家已經係 ノードポリカ

舊 09-23-09, 01:53 PM   #974
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: Marco 查看文章
正常既,我今次打 PS3 版都特登睇住網上攻略黎打,都 Miss 左幾個

上面幾位人兄講既 エフミドの丘 Sub-Event 我都 Miss 左,做唔返
因為而家已經係 ノードポリカ
我無用攻略呀
我玩RPG好投入
唔想"立"到之後發生乜事
係有時打大佬, 打成5-6次都重唔開SM先去睇
我係過左先check番原來miss左兩個

舊 09-23-09, 01:57 PM   #975
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
我無用攻略呀
我玩RPG好投入
唔想"立"到之後發生乜事
係有時打大佬, 打成5-6次都重唔開SM先去睇
我係過左先check番原來miss左兩個
我之前玩 360 版都冇睇故事攻略,只係睇 Secret Mission
不過到而家都未拎哂1000分

但係 PS3 版我又想白金

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 06:40 AM

手機版 | APP版