Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-07-13, 12:53 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
你嘅『4大名劇』?

睇咗呢篇有感:

http://thehousenews.com/personal/%E5...Bbreaking-bad/

作者揀咗呢4部: 《The Sopranos》、《The Wire》、《Mad Men》同《Breaking Bad》

在下呢4部都未睇, 不過對《Breaking Bad》好有興趣。

好難就咁揀4部, 要在下揀(不分先後):

Firefly
The West Wing
Monk
Six Feet Under

後加: 英版 The Office難分高下, Sherlock做埋S3都會係~

此篇文章於 11-07-13 02:21 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 01:47 PM   #2
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
我既選擇

Six Feet Under
X-Files
House M.D.
CSI
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 01:54 PM   #3
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
Lost/

舊 11-07-13, 02:59 PM   #4
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
lost+1/
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:15 AM   #5
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
X-file
House
Dexter
Person Of Interest
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 07:02 AM   #6
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

X-FILE~
ER~
FRINGE~
MENTALIST~
/

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 09:56 AM   #7
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
Breaking Bad 超好睇, 但呢度冇人講, 不過我覺得年齡要有番咁上下先覺好睇, 因為睇開靚仔靚女都唔buy 呢套先...

Lost
Breaking Bad
Pision Break season 1

諗唔到第4
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 10:02 AM   #8
rwtk
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
I just finished breaking bad. It talks about middle age crises and family issue. If you are at that age group, you will appreciate the drama much more.
rwtk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:13 PM   #9
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
Fringe
X-File
ER

呢三套一定入選, 不過只限前面幾季
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 03:42 PM   #10
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
Fringe
X-File
ER

same~比個5我~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 04:09 PM   #11
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
Fringe
X-File
ER

咁就弊 --尤其X-Files第4季開以跌得好離譜~

在下揀嗰 4/5 個都係追到尾咖~

舊 11-08-13, 04:17 PM   #12
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
X-Files, 基本上係現有美劇既先驅
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:26 PM   #13
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
X-Files後面幾季劇情已經兜到亂哂, 一時又話有外星人, 一時又話係政府陰謀, 最後出埋套movie話有真相, 但我睇完都唔知真相係乜, 悟性低掛
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:52 PM   #14
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
引用:
X-Files後面幾季劇情已經兜到亂哂, 一時又話有外星人, 一時又話係政府陰謀, 最後出埋套movie話有真相, 但我睇完都唔知真相係乜, 悟性低掛
相信中意 X-FILES 既從來都唔志在主線既故事, 我直頭飛晒唔睇.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 09:17 PM   #15
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
Friends
Mentalist
Simpsons
Monk
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 11:51 AM   #16
MachineGunner

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
Friends
Mentalist
Simpsons
Monk
如果卡通都計, The Simpsons一定係啦.
MachineGunner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 11:37 PM   #17
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
LOST啦,追足6年,雖然個結尾,但都算開一先河
DEXTER,都算神,係最尾一集令我憤怒

加多2套英劇

福爾摩斯,真正神
唐頓莊園,戲味濃
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-13, 08:15 PM   #18
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
Pision Break
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-13, 10:00 PM   #19
Crazy Gamer

The big bang theory !^o^
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 01:40 AM   #20
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
X FILE
prison break

MR BEAN可以嗎?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 11:39 AM   #21
cat8642

註冊日期: Dec 2004
LOST .... 雖爛尾 ....
DEXTER .... 雖爛尾 ....( last episode 最後幾集 .. )
FRIENDS .... 10季都好睇 !
BREAKING BAD .... 全力追片中 .... 確實係好野 !!!
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 01:15 PM   #22
Eking

註冊日期: Feb 2006
friends

舊 12-18-13, 04:14 AM   #23
ALEX CHOW
AUDI SPORT

PSN  IDALEX_201225
X-FILE
FRINGE

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-13, 01:24 AM   #24
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
HEROES (只限S1)

舊 12-19-13, 03:53 PM   #25
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002