Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-16-17, 03:24 PM   #176
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: wsx360 查看文章
睇番3DS機能同PS3/XB360相差數十倍
但係因為game engine既相容性,所以3DS都做到一隻似樣既SF4
冇人話switch出唔到sf4, 但要搞一大壇野, 吃力不討好, capcom如果有腦就唔會做. game review果班人唔駛俾錢投資唔駛自己做, 梗係諗到果句就Up果句...但其實明眼人諗一諗已經知咁樣唔多work.

上面話switch唔夠力果隻係sf5. 而且sf5連xb版都冇, 大家根本唔知capcom同sony有咩deal.
同埋sf5係要不斷更新更斷營運, 個模式如果放落switch.... 少人買, 咁capcom仲繼唔繼續做呢D後續投資? 根本係玩死自己.

舊 05-16-17, 03:37 PM   #177
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: wing 查看文章
冇人話switch出唔到sf4, 但要搞一大壇野, 吃力不討好, capcom如果有腦就唔會做. game review果班人唔駛俾錢投資唔駛自己做, 梗係諗到果句就Up果句...但其實明眼人諗一諗已經知咁樣唔多work.

上面話switch唔夠力果隻係sf5. 而且sf5連xb版都冇, 大家根本唔知capcom同sony有咩deal.
同埋sf5係要不斷更新更斷營運, 個模式如果放落switch.... 少人買, 咁capcom仲繼唔繼續做呢D後續投資? 根本係玩死自己.
我只係想講技術上係switch出SF4/SF5唔萛難

至於出唔出同好唔好賣
呢D係capcom既事
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 03:41 PM   #178
wing
格鬥低手

引用:
作者: wsx360 查看文章
我只係想講技術上係switch出SF4/SF5唔萛難

至於出唔出同好唔好賣
呢D係capcom既事
技術上sf4實出到.

sf5係另一回事.

舊 05-16-17, 05:27 PM   #179
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
隻 USF 對我來講,最大問題係 Switch 未有 Joystick ......

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 05:32 PM   #180
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 八仙果 查看文章
隻 USF 對我來講,最大問題係 Switch 未有 Joystick ......
Hori講過會出,但無新消息,睇黎係趕唔切5/26了

舊 05-16-17, 05:38 PM   #181
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
sf2 想hea 玩,懷念下。但有對應network對戰,又想認真d 打。但wifi收得甘差,上網玩又收皮。。。

舊 05-16-17, 06:08 PM   #182
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
買就應該會買, 希望對應埋PC,
咁就唔洗等NS多幾款格鬥game出先買
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 07:43 PM   #183
wing
格鬥低手

引用:
作者: lodoss 查看文章
買就應該會買, 希望對應埋PC,
咁就唔洗等NS多幾款格鬥game出先買
Hori桿一向對應xinput

舊 05-17-17, 12:59 PM   #184
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
其實睇佢試motion control個畫面,
NS的機能應該都夠出返PS3年代隻SF IV的吧?
可能等下年SF IV推出十週年先再出,再吸錢吧?
CAPCOM= CAP COINS…

舊 05-17-17, 01:21 PM   #185
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: holsety 查看文章
sf2 想hea 玩,懷念下。但有對應network對戰,又想認真d 打。但wifi收得甘差,上網玩又收皮。。。
你有的是usb轉lan插線

舊 05-17-17, 01:40 PM   #186
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
我屋企樓下某店預訂開$349,
但我會聽大家意見,等跌,跌到$199我就去馬買個回憶。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 02:08 PM   #187
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: 阿聰 查看文章
我屋企樓下某店預訂開$349,
但我會聽大家意見,等跌,跌到$199我就去馬買個回憶。
其實我都好想買,但當我買隻kof98都只係5-60蚊嘅時候(仲要party時班frined玩得好開心)
佢收我3百幾買個回憶太貴了(老實唔駛你加啲所謂新野比我囉,要新野我打返sfv啦)
呢隻199都未必入

舊 05-17-17, 02:11 PM   #188
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
其實我都好想買,但當我買隻kof98都只係5-60蚊嘅時候(仲要party時班frined玩得好開心)
佢收我3百幾買個回憶太貴了(老實唔駛你加啲所謂新野比我囉,要新野我打返sfv啦)
呢隻199都未必入
我就太耐冇接觸SF了,所以問咗大家意見,認為唔值得用原價買,唯有等一下。
好似你咁講,可能DL隻KOF98,仲玩得開心D,起碼俾錢果陣條氣GUR D。

舊 05-17-17, 02:35 PM   #189
wing
格鬥低手

引用:
我就太耐冇接觸SF了,所以問咗大家意見,認為唔值得用原價買,唯有等一下。
好似你咁講,可能DL隻KOF98,仲玩得開心D,起碼俾錢果陣條氣GUR D。
咁又老實講, 雖然3舊幾確係貴, 但呢隻加2個人物, 又有hd remix同16bit classic兩種畫面, 外加一堆插圖同果個出波mode, 其實係豐富過emu版Kof好多.

舊 05-17-17, 03:03 PM   #190
阿聰

引用:
咁又老實講, 雖然3舊幾確係貴, 但呢隻加2個人物, 又有hd remix同16bit classic兩種畫面, 外加一堆插圖同果個出波mode, 其實係豐富過emu版Kof好多.
你咁講都有道理,但都係覺得唔值得DAY 1就衝。

舊 05-17-17, 03:04 PM   #191
lodoss
Crazy Gamer

引用:
都係等佢出埋大制先買
舊 05-17-17, 03:05 PM   #192
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

呢隻嘛,完全無意欲即時入
但睇在懷舊同PS版本咁多都無反過之下,如果200樓下會考慮入返隻看門口嘅

舊 05-17-17, 03:20 PM   #193
wing
格鬥低手

引用:
你咁講都有道理,但都係覺得唔值得DAY 1就衝。
我都覺唔值3舊幾. 6x又太刻薄, 199呢個價似樣d.

舊 05-17-17, 03:46 PM   #194
阿聰

引用:
呢隻嘛,完全無意欲即時入
但睇在懷舊同PS版本咁多都無反過之下,如果200樓下會考慮入返隻看門口嘅
同我想法一樣,唔急住入。
引用:
我都覺唔值3舊幾. 6x又太刻薄, 199呢個價似樣d.
我自己覺得啦,GAME $200樓下的話算係大崩值,想執死雞呢D價我就會入手。

舊 05-17-17, 03:48 PM   #195
PaulJai
Insane Gamer

我2009年晌PS3買HD remix都係$76咋。

舊 05-17-17, 04:17 PM   #196
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
$199都太貴...如果全新一定唔值..咁既價錢夠買月光寶盒...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 04:32 PM   #197
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
$199都太貴...如果全新一定唔值..咁既價錢夠買月光寶盒...
唔好用老翻野來比,
想當年出初出家用版SF2我都用左600來買
舊 05-17-17, 04:43 PM   #198
wing
格鬥低手

引用:
作者: lodoss 查看文章
唔好用老翻野來比,
想當年出初出家用版SF2我都用左600來買
當年超任SF2最貴好似9xx..... 最記得ps1版sf zero都炒到8xx

舊 05-17-17, 04:56 PM   #199
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
Hd 化既sf2 ,係xbox360時買過一次,百幾蚊。
呢隻既3d motion ,只為試下joycon靈敏度。雖則gameplay 無聊。如可雙人對打先有趣。所以。。。都係留錢買arm 支持新作好過。

舊 05-17-17, 05:01 PM   #200
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

呢隻我個人覺得值 $280,最多 $320,
如果有 Joystick,我係會買嘅,
一路等 Joystick,一路等 game 跌價。

引用:
之前有 rumor,其他配件都係真,
唯獨 joystick 仲冇聲氣。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ULTRA Street Fighter IV 討論區 [已售] 八仙果 攻略及心得交流區 1202 07-22-15 06:03 PM
【賣】PS3 Ultra Street Fighter IV 行版 ComeLOLoh 買賣專區 0 08-09-14 06:09 AM
street fighter~ seraph 電視遊戲討論版 32 01-28-05 11:40 PM
Street Fighter Zero 4 Rivky2003 電視遊戲討論版 24 03-22-04 12:34 AM

現在的時間是 05:53 PM

手機版 | APP版