Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-10-15, 08:23 PM   #851
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
為選票我都覺得好d...近年做出黎既結果真係兩邊不是人
大狀幾年前我仲睇好,而家真係up唔出有乜好orz

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-15, 08:28 PM   #852
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
公民係唔決斷
但人地講制度去打官司,又話唔睇香港人利益幫外地人
人地成班大狀,重視法律跟進幫助1d弱勢黎得到法律保護係正常吧?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-15, 08:33 PM   #853
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
我理解大狀係基於法律行事,我都support佢地堅守呢點
但其他唔講剩係java哥,究竟想點

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-15, 08:35 PM   #854
T.K.
很黃很暴力

湯渣每年俾好多錢公民?我都唔明

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 06-10-15, 08:56 PM   #855
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 小特特 查看文章
我理解大狀係基於法律行事,我都support佢地堅守呢點
但其他唔講剩係java哥,究竟想點
我點知想點 (...逃.

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-15, 11:21 PM   #856
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: casio 查看文章
係我眼中,就算本土派上位都會變成咁
今日你可以因為肥仔係強國人半夜拍佢門叫佢返歸
今日你可以因為個細路女唔識修飾自己言詞而追往佢嚟插
難道聽日你唔可以因為覺得某套動畫唔啱你心水而對d宅喊打喊殺?
嗯,可能擔心CP戰爭會比較好

舊 06-10-15, 11:38 PM   #857
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
無論嫻姐當初基於咩動機(甚至有人認為係陰謀)去幫阿肥仔, 事情發展至今, 對佢黎講都肯定係衰到貼地, 正宗係奸有奸輸

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-15, 01:28 PM   #858
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
講到尾其實係咪即係咁?

原本想打多幾個字, 不過無力.

兩邊人都係, 你地係咪真係覺得只有極右, 極左同絕對既中立 ?

我自己都成日講兩個字, 人窮就志短, 我絕對認同提升整體既生活保障係發展出科技文藝既基礎. 當然, 我又係政治操作上係支持右邊.

政治光譜唔係單一既.

絕對既中立, 就只有法官係最接近絕對既中立.

係 wor, 先醒起, 香港人除左最中意睇 hihi, 仲有中意做判官.

引用:
終審庭首席大法官再說一次:法官判案,超然中立,不涉政治。
但是中方與愛國愛港陣營,要求香港的法官要「愛國」。愛國,就是政治。「警察拉人,法官放人」,就是中方和愛國陣營對法官的又一次嚴重警告。

香港主權移交十八年,在龐大持久的「統戰」攻勢之下,香港社會各界,基本已經攻陷,也就是說,都已陸續歸隊:工商、漁農、新聞、金融、教育、醫療、會計、演藝……也就是說,最初不太愛國的,在「統戰」之下,漸漸改變了思想。

令你由不愛國變成愛國,中國有辦法。對付工商最容易,給你大陸市場,你馬上就愛國了。錢賺得越多,愛國感情越濃。

對付文人,更容易。讓你在大陸出版書籍,請你去大陸演講,一個講堂坐滿三千人,掌聲加鎂光燈,女讀者圍上來合照要簽名:老師前老師後的熱乎乎一叫,令你覺得家國前途,由你的思想可以影響,你覺得你非常重要,於是,「文化人」也愛國了。

其他行業,也大同小異,讓你參觀國家建設,專車開道之外,晚上豪華宴會、卡拉OK,也紛紛會愛國的。

但是法官不同。首先:中國無法向香港的大法官、大律師開放司法「市場」,讓他們賺錢。香港的律師,考一個大陸牌,還可以沾點房地產契約買賣,但大律師、大法官,大陸十四億人口「市場」,不可能向這種人開放。

邀請法官們去大陸,也只能私下「交流」。馬道立不可能在中央台亮相,講西方法治如何獨立。文人能享受到的虛榮,香港的大法官無緣享受,而且法官受英國人的訓練最深,冷靜的定力充足,也不會像頭腦簡單的文人、藝人那麼容易飄飄然。
法官北上「交流」,又不可以向法官灌五糧液、敬茅台。法官由英國人訓練出喝小瓶裝的威士忌,在香港會所吃美國牛排,不太會欣賞娃娃魚和穿山甲。

英國人的訓練:法官不喜歡中國人飲食卡拉OK的那種庸俗的交際。法官生活低調,不愛跟中國人交酒肉朋友。法官去大陸即使看見上海灘的東方明珠塔、三峽大壩,不會有多少中國人的「自豪感」,而只會想起英國倫敦的Gray's Inn,建築品味比較好。
香港許多大法官,還懂得拉丁文呢,不愛錢、不愛名牌、不愛唱K,更不愛北姑──有的甚至不愛女人──因此,香港七十二行連殯儀館的堂倌都歸位愛國了,就只差渾身缺乏中國人味道的法官這一行。英國人捍衛香港法治,佈局深遠,很聰明。

唯一的辦法,是釜底抽薪,由整治香港大學的法律學院開始。大法官會退休,也會病逝,香港法庭由紅色接班人來愛國判案,要等二十年後。

此篇文章於 06-11-15 02:52 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-15, 01:42 PM   #859
T.K.
很黃很暴力

不如問下香港係未得藍絲、港豬、覺醒的人先吧
分得最簡單,最鍾意非我族類就打為xxx既,唔知係邊個呢

本來一套,而家斷combo?www
上傳的圖像
檔案類型: jpg FB_IMG_1434001043595.jpg (77.1 KB, 14 次查看)

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 06-11-15, 01:44 PM   #860
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
線系列

舊 06-11-15, 02:24 PM   #861
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
如果我哋香港而家有720萬人,掟晒呢幾年嚟嘅新移民,掟80萬人走,每9個香港人就掟1個走,你諗緊你office(辦公室)裏頭能唔能夠運作,你諗緊出街食飯有冇人煮餸畀你食

OFFICE 9個人少1個, 嘛係失業個D人度請番個囉

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-15, 02:34 PM   #862
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ヨコ男 查看文章
如果我哋香港而家有720萬人,掟晒呢幾年嚟嘅新移民,掟80萬人走,每9個香港人就掟1個走,你諗緊你office(辦公室)裏頭能唔能夠運作,你諗緊出街食飯有冇人煮餸畀你食

請唔到D老細咪叫其餘八個頂埋佢,香港人精神嘛…

舊 06-11-15, 02:53 PM   #863
T.K.
很黃很暴力

似林奮強你呢種組員,少兩個當幫忙添啦

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 06-11-15, 03:02 PM   #864
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
"我"呢個位置有人做咩?
我只見一村掛名組員sosad

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-15, 03:07 PM   #865
神人ではない!新人だ

肥仔/阿婆?

舊 06-11-15, 03:12 PM   #866
T.K.
很黃很暴力

呢張圖未
激進 肥仔/阿婆 賣友嫻
囉www

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 06-11-15, 03:28 PM   #867
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
幹!生動得有畫面

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-15, 04:31 PM   #868
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:

算啦,人地咁大個人連數都唔識計好慘架啦
當個基數係720萬人全部都係就業人士本身就低能

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-15, 04:39 PM   #869
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
原本想打多幾個字, 不過無力.

兩邊人都係, 你地係咪真係覺得只有極右, 極左同絕對既中立 ?

我自己都成日講兩個字, 人窮就志短, 我絕對認同提升整體既生活保障係發展出科技文藝既基礎. 當然, 我又係政治操作上係支持右邊.

政治光譜唔係單一既.

絕對既中立, 就只有法官係最接近絕對既中立.

係 wor, 先醒起, 香港人除左最中意睇 hihi, 仲有中意做判官.
先唔好講我個人點睇你都係極右先
你何嘗唔係當正自己係判官,未查未審先認定個肥仔一定唔止12歲所以唔駛查?:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-11-15, 05:34 PM   #870
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: T.K. 查看文章
不如問下香港係未得藍絲、港豬、覺醒的人先吧
分得最簡單,最鍾意非我族類就打為xxx既,唔知係邊個呢

本來一套,而家斷combo?www
你自己咪一樣咁

把口講到話你而家點對人 將來人點對你 你咪又係度二分化人

舊 06-11-15, 05:36 PM   #871
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:

你指全部80萬人係就業人口定點先?

舊 06-11-15, 05:39 PM   #872
T.K.
很黃很暴力

我又唔明將來點對人,人點對你

二分化人
有咩關連勒

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 06-11-15, 05:41 PM   #873
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
你指全部80萬人係就業人口定點先?
…果句係QUOTE黎…
格神答你唔到架

舊 06-11-15, 05:43 PM   #874
安安

註冊日期: Jan 2002
歸順簡體字 — 李純恩
http://hk.apple.supplement.nextmedia...50611/20859494
引用:
香港傳媒報道這段新聞,都將肥仔的姓寫成「肖」,沒有將之寫成正體的「蕭」字。
好像沒有人知道在簡體字之中,姓「蕭」寫成姓「肖」。但是,中國女作家蕭紅,
在大陸寫成「肖紅」,香港傳媒卻又分得清楚,沒有因此而跟風寫成才女姓「肖」。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-15, 05:46 PM   #875
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 安安 查看文章
我真係唔知原來果個係蕭既簡體

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:30 AM

手機版 | APP版