Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-22-06, 01:20 PM   #176
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
再睇睇定價, 成 4,725 yen ......
如果得一個裝備分 a, b.....

舊 08-22-06, 01:21 PM   #177
victorsky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Fungfelix
再睇睇定價, 成 4,725 yen ......
如果得一個裝備分 a, b.....
冇分, 一盒有晒

舊 08-22-06, 02:08 PM   #178
wasper
Junior Member

註冊日期: Aug 2004
我而家先睇到咁貴...
不過呢隻必入...(偏好金色)

7006 & x3....貴law.
wasper 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-06, 05:39 PM   #179
Mono_Noisy
新十字先鋒軍

註冊日期: Aug 2006
去完日本回來
大阪及名古屋情況:
無其他版友講得咁嫌重

Crossbone X1 X2 可以話係所有玩具鋪都有
基本上全部齊款~~~
不過夏沙威 and deep strike就無晒

X2 3000Yen入手
Mono_Noisy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-06, 01:14 AM   #180
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Mono_Noisy
去完日本回來
大阪及名古屋情況:
無其他版友講得咁嫌重

Crossbone X1 X2 可以話係所有玩具鋪都有
基本上全部齊款~~~
不過夏沙威 and deep strike就無晒

X2 3000Yen入手
早知拓你買#0020
差呢隻全齊.....

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-06, 01:35 PM   #181
zeorimer

註冊日期: Jun 2006
問個超新手的問題...
請問gundam fix,mia同hcm-pro有咩分別,唔計價錢既話邊款最好?
zeorimer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-06, 01:51 PM   #182
up2u2003
Game Master
貓車之常客

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDleung2801
引用:
作者: zeorimer
問個超新手的問題...
請問gundam fix,mia同hcm-pro有咩分別,唔計價錢既話邊款最好?
FIX>樣靚身材正 通常可變裝 但可動性奇低 1/144
mia>樣麻麻 幾膠 可動性高 1/144
hcm-pro>樣靚身材正 有detail位 可動性奇高 但較細隻 1/200

舊 08-26-06, 02:11 PM   #183
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
問個超新手的問題...
fix..............以固定擺設為主,像首辨模型一樣係由原型師雕製原型,所以很多位左右不對稱的

mia..........以"玩樂"為主,以一般電腦開注模型式生產

hcm-pro...........以精巧作招來,以收藏為主,包裝也很精美

此篇文章於 08-26-06 02:15 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-06, 02:28 PM   #184
Mono_Noisy
新十字先鋒軍

引用:
作者: up2u2003
FIX>樣靚身材正 通常可變裝 但可動性奇低 1/144
mia>樣麻麻 幾膠 可動性高 1/144
hcm-pro>樣靚身材正 有detail位 可動性奇高 但較細隻 1/200
原來Mia都係1/144 Scale?
姐係其實UC Galley D槍FIX都岩玩?@口@!!
舊 08-26-06, 03:08 PM   #185
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

註冊日期: Jun 2004
MIA好似冇比例
係較一般1/144細隻

舊 08-26-06, 06:19 PM   #186
zeorimer

thx~
咁睇黎hcm-pro係最好wor!!
舊 08-26-06, 06:21 PM   #187
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
thx~
兩睇啦
fix出d幻之機體
hcm-pro就出d tv動畫出過既高達
兩方面都有唔同fan屎既

此篇文章於 08-26-06 07:14 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-06, 07:11 PM   #188
Mono_Noisy
新十字先鋒軍

引用:
thx~
某情度啦
不過hcm pro size太細
唔岩我儲XP

GFF D機岩心水多D
又BD1號2號,神高達,Crossbone X1 2 3,淨係呢幾隻都正到暈XP
舊 08-26-06, 08:44 PM   #189
up2u2003
Game Master
貓車之常客

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDleung2801
引用:
某情度啦
不過hcm pro size太細
唔岩我儲XP

GFF D機岩心水多D
又BD1號2號,神高達,Crossbone X1 2 3,淨係呢幾隻都正到暈XP
我唔清楚mia係咩比例
但睇落似1/144囉...
gff買黎當pvc figure咁愛黎睇就係上品....
但對我呢種得閒無事就轉post既人......hcm pro0岩得多

舊 08-26-06, 08:58 PM   #190
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
MIA的比例錯到7彩……淨睇EMIA部RX-78-2隻手大到

但聽聞個陣係照TV版先整到隻手咁大隻

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-06, 09:03 PM   #191
Mono_Noisy
新十字先鋒軍

引用:
作者: up2u2003
我唔清楚mia係咩比例
但睇落似1/144囉...
gff買黎當pvc figure咁愛黎睇就係上品....
但對我呢種得閒無事就轉post既人......hcm pro0岩得多
的確係~~~計拎上手玩就緊係HCM Pro好玩

不過好彩HCM Pro d機我唔太鐘意

順便問下

MIA / GFF / HCM PRO 有無邊隻出過Ez8?
舊 08-26-06, 09:31 PM   #192
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

註冊日期: Jun 2004
引用:
的確係~~~計拎上手玩就緊係HCM Pro好玩

不過好彩HCM Pro d機我唔太鐘意

順便問下

MIA / GFF / HCM PRO 有無邊隻出過Ez8?
MIA應該機會大d

舊 08-26-06, 10:12 PM   #193
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
MIA隻EZ8出左成起碼2,3年

舊 08-26-06, 11:30 PM   #194
clie

今日出旺角,隻ZII跌破200
質素唔係真係咁 o者
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-06, 11:32 PM   #195
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
質素好唔好同插唔插價無關o既...更何況係fix呢個必插系列...

舊 08-27-06, 12:33 AM   #196
zeorimer

見過hcm實物後感覺超細隻。size同盒蛋差唔多...
睇黎最後都係玩fix啦,雖然各位都話動作唔多,不過我主都係觀賞既者。
小弟打算買隻z gundam,不過好似出左好多款(z,z+,zⅡ)...可以推介隻嗎?
舊 08-27-06, 12:52 AM   #197
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
玩gundam fix啦,成日都出d估你唔到既機
擺出黎遠觀又有另一番風味

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 01:09 AM   #198
seoy
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
睇黎最後都係玩fix啦,雖然各位都話動作唔多,不過我主都係觀賞既者。
小弟打算買隻z gundam,不過好似出左好多款(z,z+,zⅡ)...可以推介隻嗎?
3隻之中z II比較好,加上E+又特價,抵玩
z 平平無奇,
z+ 就最多野玩,不過結構十分鬆散,如果只係display飛機mode都好型,十分不錯

p.s.另外推薦百式改,ex-s gundam,剛推出既crossbone x-3,呢3隻質素都好高
offical site:http://www.tamashii.jp/fix/
seoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 08:27 AM   #199
clie

引用:
作者: seoy
p.s.另外推薦百式改,ex-s gundam,剛推出既crossbone x-3,呢3隻質素都好高
百式改同X-3都好正
Deep Striker值唔值得推薦呢

d gundam fix好似越來越貴
動不動都4000yen,以前隻FAZZ都係三千幾yen咋

此篇文章於 08-27-06 08:55 AM 被 clie 編輯。
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 10:55 AM   #200
Mono_Noisy
新十字先鋒軍

引用:
係呀xdd
細得好誇架

hum

如果計"最易買" 同最平我諗係 ZII喇

目前180-190有交易XD

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.18~**MG新作:10月23日∞ジャスティス**12月下旬シナンジュ Ver.Ka 呂鳳仙 收藏品討論版 1004 10-16-08 06:06 PM
PAPER GUNDAM 改造( VER. KA) KATOKI 收藏品討論版 31 03-22-04 01:37 PM
Wing Gundam Ver. Ka Steward 收藏品討論版 1 03-21-04 06:13 AM
Gundam Wing Ver.KA 出左啦... lunar1984104 收藏品討論版 2 03-13-04 10:48 AM

現在的時間是 07:02 PM

手機版 | APP版