Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8  ... 最後
~清談館~>[本土][玩完]樂視申請清盤
J+1 10:13 AM 05-23-16
作者: 小草:
有人話無問題果一刻o左咀
見到藍絲頭像不是正常思維嗎?
由手機版發出
Ginji 10:48 AM 05-23-16
作者: 小草:
有人話無問題果一刻o左咀
隔離屋慶祝完呢邊仲帶緊波
david 12:45 PM 05-23-16
LeTV = LagTV?
小草 12:50 PM 05-23-16
作者: Ginji:
隔離屋慶祝完呢邊仲帶緊波
應該係報警,告隔離屋不誠實使用電腦
香港播映權係letv, 無理由快過我睇到
歌絲˙暮斯 01:11 PM 05-23-16
作者: J+1:
見到藍絲頭像不是正常思維嗎?
由手機版發出

由手機版發出
歌絲˙暮斯 05:37 PM 06-11-16
樂視LeSports HK官方fb下午發出聲明,指就事件無奈

歐國盃正式開鑼,惟《蘋果》今日接獲多名讀者反映,其所購買的大陸樂視體育服務,於手機無法觀看歐國盃賽事的直播,連重播「都無得睇」,多次致電樂視,惟客服電話卻指「線路繁忙」,長久沒有人接聽,「思疑樂視根本係一個騙局!」讀者黃先生坦言,「好擔心之後都無得睇。」

另一邊廂,亦有大批網民在樂視的facebook專頁投訴,大嗌「回水」,「話明直播Apps有直播,琴晚一分鐘都睇唔到,你哋條款寫到明App直播51場…依家擺明違反商品說明條例啦!唔該回水!」亦有網民擔心,如今晚仍無法觀看,「應馬上退款給App用户!」而樂視facebook專頁於今日凌晨3時45分,只解釋是因「UFEA官方技術故障,手機App暫無法觀看直播」,並指已全力搶修中。但可能是樂視「忙中出錯」,連UEFA亦寫成UFEA。

有網民明言,如果情況持續,將會到警署報警求助。《蘋果》曾就事件向樂視查詢,但電話長響無法取得聯絡。

用戶在樂視fb專頁鬧爆:刁民道:要求退款,俾咗錢,直播睇唔到,重播唔得,電話沒接,留言沒覆

Gomez Mario:俾左錢直播睇唔到,重播又唔得,整好你個App先啦,剩係識sell嘢

Alex Au:請樂視回覆我在facebook訊息嘅查詢

Chung Chung:24小時hotline24小時無人聽,比錢冇貨冇波睇

鄧敬業:各位用戶,剛才樂視方面未能承諾何時修理妥當,若明晚仍然未能提供我們要求之服務,我們這班苦主唯有要求警方介入,前往警署報案

Yvonne Chan:個App今朝連重播都唔得,分明唔關UEFA直播訊號問題啦呱!

明廣:用wifi、用4g,都淨係有圓圈,比咗錢都享受唔到,大陸嘢真係信唔過
小草 05:48 PM 06-11-16
UFEA link 去UEFA出現問題唔俾架
可能最後無俾app版權,又hack 唔到所以無
如果真係UE果邊有問題就唔洗縮,大大聲話人地傷害13億人民既心
yeah yeah 05:54 PM 06-11-16
好彩最後用返NOW...
mikemike 06:29 PM 06-11-16
大陸嘢都好信!抵死!
david 07:27 PM 06-11-16
犬:唔受理
DC 97 07:50 PM 06-11-16
作者: mikemike:
大陸嘢都好信!抵死!
我錯了~信錯支那人
DevilElvis 08:27 PM 06-11-16
今晚會唔會又爆多次……
enishi 08:43 PM 06-11-16
作者: DevilElvis:
今晚會唔會又爆多次……
係跟住個 3 年...
亍 ◣ 09:15 PM 06-11-16
中央5台表示睇得好順 (不過我唔睇的
DC 97 09:16 PM 06-11-16
今晚會唔會又爆多次……
可3部机睇,tab,電話清過電視
不過app 得背景聲,無人講波
yeah yeah 09:25 PM 06-11-16
作者: DC 97:
我錯了~信錯支那人
仲有英超等緊你..

DevilElvis 09:38 PM 06-11-16
有冇巴打試到同now比較差幾多秒 / 分鐘?
qwe 09:40 PM 06-11-16
網上資料
TV 版大概比賽事慢 1 分鐘左右,至於網頁版則再比 TV 版慢 10 秒。

利申sopcxxx
歌絲˙暮斯 09:42 PM 06-11-16
作者: DC 97:
我錯了~信錯支那人
做人除左為荷包著想,好多時都要有返 d 骨氣同立場既
DevilElvis 10:08 PM 06-11-16
作者: qwe:
網上資料
TV 版大概比賽事慢 1 分鐘左右,至於網頁版則再比 TV 版慢 10 秒。

利申sopcxxx
有得比較下……真係除咗笑都唔知講乜好
tat0gd 10:22 PM 06-11-16
睇緊網頁版, 慢澳視30秒

對比血台稍清, 較少DELAY
Dangerous-boy 10:32 PM 06-11-16
用電腦睇,慢now 30秒
用樂視apps睇,再慢電腦1分10秒;即慢now 1分40秒
小草 11:02 PM 06-11-16
唔怪得支那叫李生滾出去
無比較未無問題囉
同其他國家比?用長城封左佢,未無晒delay 問題
都係外國勢力錯
jason_kasim 12:51 AM 06-12-16
但係英超now好似拎letv個視頻黎播
希望唔係啦
DevilElvis 01:04 AM 06-12-16
作者: jason_kasim:
但係英超now好似拎letv個視頻黎播
希望唔係啦