Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-22-18, 12:41 PM   #26
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Kain 查看文章
究竟係
1.個身型唔得?
2.件衫唔得?
3.件衫配個身型唔得?
4.個樣唔得?
5.個樣配呢個頭唔得?
我覺得係 3..
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-19, 08:13 AM   #27
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 03:43 PM   #28
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
另一條 feature 上咗幾日,見無人提;睇落幾好玩喎:

此篇文章於 02-28-19 03:45 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 04:31 PM   #29
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
2.件衫唔得?

太old fashion,想反高潮做賣點?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 04:22 AM   #30
肉羊哩咖
griffin611

新預告!

舊 03-05-19, 01:04 PM   #31
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
呢個先係Captain Marvel, 隔離個大媽隊長算把啦...

舊 03-05-19, 01:32 PM   #32
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Last jump
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 04:03 PM   #33
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 零式 查看文章
呢個先係Captain Marvel, 隔離個大媽隊長算把啦...

經期大媽

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-19, 10:50 AM   #34
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
影評

http://m.gamme.com.tw/1635066

可以預見有段時間會有一堆人推呢個先係captain marvel了...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-19, 01:25 PM   #35
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
https://www.facebook.com/cinemacityh...type=3&theater
引用:
呢個世界係冇免費午餐,但係今個週末嚟CINEMA CITY大嗌一聲 「SHAZAM!」就有得免費幫你變大個餐!
參加方法:
1. 去任何CINEMA CITY戲院買爆谷套餐
2. 俾錢時大嗌「SHAZAM!」
3. 只要過90分貝就可以免費upgrade!

DC Films Warner Bros. Pictures

*聲量必須超出90分貝方可享用此優惠
*此推廣只適用於爆谷套餐
*推廣名額為每間戲院每日50位,先到先得,送完即止
*詳情請向戲院職員查詢。如任何爭議,主辦單位及戲院保留最終決定權。
#沙贊 #神力集結 #沙贊神力集結 #SHAZAM #SHAZAMMovie
《沙贊!神力集結》
4月4日 驚奇救世
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-19, 09:46 AM   #36
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
影評

http://m.gamme.com.tw/1635066

可以預見有段時間會有一堆人推呢個先係captain marvel了...
由手機版發出
係架, 我記得之前套DC動畫套public enemies, 即係lex luther當選美國總統果套, 都仲係叫佢做captain marvel

舊 03-24-19, 05:44 PM   #37
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
爛茄竟然比93%,CM比滴滴妮操作後都只有七十零%,搞到好期待啵

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 02:16 PM   #38
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
爛茄竟然比93%,CM比滴滴妮操作後都只有七十零%,搞到好期待啵
之前肥蝠大超齊打交插水就話佢O的評分係收佐錢O既,今次都可能係呢...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 03:53 PM   #39
GimGim

註冊日期: Jun 2002
夠膽你就會成功 xD

舊 03-25-19, 10:33 PM   #40
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
ot
西方已經好多評論指控滴滴妮有長久操控critics/social media令佢地啲片有優越性, CM事件直頭出晒面操作

加上爛茄腦細係前滴滴妮高層,點解會今次比DC咁高分嘅

https://cosmicbook.news/disney-manip...vel-perception

https://comicvine.gamespot.com/forum...atoes-2006671/

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 11:45 AM   #41
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
優先場已開售,我已買了星期六晚上7時幾那場

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 11:55 AM   #42
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
2.件衫唔得?

太old fashion,想反高潮做賣點?
代入小朋友想出來的英雄角度思考,能力強大為先,外型相對簡單,比較old school 其實好合理
就好似ironman , 小朋友畫出來的就好似70年代禁,中學生會似80年代果隻,大學生當然多D detils ge 90年代ver.

此篇文章於 03-26-19 12:00 PM 被 拉迪-史加羅 編輯。
拉迪-史加羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 12:52 PM   #43
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
代入小朋友想出來的英雄角度思考,能力強大為先,外型相對簡單,比較old school 其實好合理
就好似ironman , 小朋友畫出來的就好似70年代禁,中學生會似80年代果隻,大學生當然多D detils ge 90年代ver.
當呢啲野唔係你腦補而係導演講
無人care呢啲所謂深層意義
英雄得型同唔型
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 03:57 PM   #44
肉羊哩咖
griffin611

睇咗優先場(唔好問點解)

總結:勁搞笑,尤其你仲有童心嘅會睇得仲開心啲,個人鍾意超英片,好似呢部咁,講佢點去摸索佢啲能力嘅片,所以 IM 1 仲係本人 MCU 片頭位之一。故仔係講家庭,亦表達到,好在唔似雨傘學院咁,咁陰沉。

都係同DECU 嗰個宇宙,有好多彩蛋你去執,仲有循例話啲預告有啲嘢改鬼咗~ Post-credit scene 好似有兩個,一個就預告下一集會點,另一個(如果有)無睇,仲有最後嗰幕突然殺出位好著名嘅人物......

(唔好要本人拎去同另一個 Captain Marvel 去比較)

好:好笑,又唔似 雷神3 咁有時監粗加落去,笑位比較自然;演變身後位演員做到大人身少年心出嚟,而編劇寫啲對白同行為都幾似少年會做嘅嘢;演佢個拍檔都好搶戲。好多位諷刺超英片,有度仲擺到婊 BvS,各位 Zynder 粉唔好嘈~ 做奸角都入型入格。

唔係咁好:班七宗罪啲造型無特式,仲好多時唔知邊隻打邊隻,除咗3隻之外,其他都無叫過個名;中段劇情跳嚟跳去,有啲亂,最後大戰雖然幾精彩,但有少少拖。班「屋企人」都 ok 嘅,不過肥仔個存在感好低,可有可無咁。

其實個故仔係咁嘅.....

有人見工失敗,仲自覺畀人睇小,好多年之後加入咗被打扁嘅對家,諗住借力報仇玩敵意收購,點知畀個後繼者打敗,仲要踎監,完。

此篇文章於 03-28-19 04:03 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-19, 03:07 PM   #45
王小虎

註冊日期: Apr 2002
未睇。不過有d想講的,睇trailer試能力果段令我諗起Mark Millar(Kick-Ass, Kingsman, Civil War作家)的漫畫Superior,當然Superior成個概念又好接近Shazam。

Shazam漫畫史其實好坎坷,原名係Captain Marvel,原公司係Fawcett,出版時其實銷量超高,仲高過超人。可能就因為咁,就比DC告佢抄超人(因為漫畫後來係講Billy做記者,同埋能力同超人差唔多,但明眼人都知道好多英雄都係咁,咁Peter Parker都係攝記啦,N咁多人係又大力又不死身啦)。結果Fawcett將Captain Marvel停刊,停刊期間佢出過另一個類似的英雄Marvelman,改過個職業屬性之類,希望讀者可以繼續支持(後來停刊,再出版時又比Marvel話唔得,要再改名Miracleman,最後連Miracleman都比Marvel買埋)。而呢個時候Marvel就出咗Captain Marvel,仲攞埋註冊專利。到DC收購咗Fawcett,就唔可以再用Captain Marvel個名,結果要改成Shazam,當然可笑的係呢個時候佢又唔覺得係抄超人了,因為已經係自己野。不過Shazam係DC世界真係好投閒置散,出吓又唔出吓,假如以DC英雄出書量、銷量來排重要性,佢真係前十名都冇份(Batman, Superman, Green Lantern, Wonder Woman, Flash, Nightwing, Green Arrow, Supergirl, Batgirl, Catwoman, Suicide Squad, Teen Titans, Deathstroke等等等等)。果時Flashpoint/DC New 52,曾經出過Shazam令人好期待的,一期待又幾年。係到咗最近拍成電影,先捨得再出新書,希望今次真係可以keep住唔好cut書啦。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-19, 08:48 PM   #46
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 王小虎 查看文章
未睇。不過有d想講的,睇trailer試能力果段令我諗起Mark Millar(Kick-Ass, Kingsman, Civil War作家)的漫畫Superior,當然Superior成個概念又好接近Shazam。

Shazam漫畫史其實好坎坷,原名係Captain Marvel,原公司係Fawcett,出版時其實銷量超高,仲高過超人。可能就因為咁,就比DC告佢抄超人(因為漫畫後來係講Billy做記者,同埋能力同超人差唔多,但明眼人都知道好多英雄都係咁,咁Peter Parker都係攝記啦,N咁多人係又大力又不死身啦)。結果Fawcett將Captain Marvel停刊,停刊期間佢出過另一個類似的英雄Marvelman,改過個職業屬性之類,希望讀者可以繼續支持(後來停刊,再出版時又比Marvel話唔得,要再改名Miracleman,最後連Miracleman都比Marvel買埋)。而呢個時候Marvel就出咗Captain Marvel,仲攞埋註冊專利。到DC收購咗Fawcett,就唔可以再用Captain Marvel個名,結果要改成Shazam,當然可笑的係呢個時候佢又唔覺得係抄超人了,因為已經係自己野。不過Shazam係DC世界真係好投閒置散,出吓又唔出吓,假如以DC英雄出書量、銷量來排重要性,佢真係前十名都冇份(Batman, Superman, Green Lantern, Wonder Woman, Flash, Nightwing, Green Arrow, Supergirl, Batgirl, Catwoman, Suicide Squad, Teen Titans, Deathstroke等等等等)。果時Flashpoint/DC New 52,曾經出過Shazam令人好期待的,一期待又幾年。係到咗最近拍成電影,先捨得再出新書,希望今次真係可以keep住唔好cut書啦。
THX
唔怪得之名氣咁大但書又唔見
我睇不義時就覺得呢個角色好正

舊 03-30-19, 07:09 PM   #47
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
https://www.shazam.com/

我成日用Shazam搵歌詞,
唔知兩者其實有無關係?

舊 03-30-19, 09:58 PM   #48
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
某程度上比驚奇隊長有趣得多有親情又有笑位,打斗也不錯

結尾彩蛋基本上只看第一個就夠了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-19, 10:52 PM   #49
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
某程度上比驚奇隊長有趣得多有親情又有笑位,打斗也不錯

結尾彩蛋基本上只看第一個就夠了
驚奇隊長有趣

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-19, 02:23 AM   #50
王小虎

註冊日期: Apr 2002
還原度好高。
講緊的係New 52喺Justice League 的外篇故事,無論係開頭的劇情、人物設定,甚至係每個角色的造型都好神似。

唔同的地方就係漫畫出咗Black Adam做敵人,而電影就冇,應該係續集的考慮。仲有就係變身後的Billy變得跨張地搞笑,當然係娛樂的考慮,漫畫版係冇呢段的。

仲有就係最近出的漫畫,套用咗電影最後的情節,幾個細路變晒英雄(New 52前只有Mary同Freddy),最奇妙係漫畫跟捉電影造型。

另外彩蛋條蟲自然係Mr. Mind。

由手機版發出
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
IRON MAN 真人版 笛子魔童 電影版 343 06-28-09 07:04 PM
末日系:中國高僧預言世界末日 (2008年~2030年) 佳佳里 02專區 50 08-02-07 08:31 PM
[業界] 2008年中國遊戲市場規模將達13億美元 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 01-24-07 12:27 AM
2008年中國將成sony第二大市場 岸邊露伴 電視遊戲討論版 5 02-11-04 07:53 PM

現在的時間是 09:17 AM

手機版 | APP版