Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
PC電腦遊戲討論版>「艦隊これくしょん -艦これ-」2015年賀阿武隈改二 VOL.6
rfdingo 12:04 AM 08-11-15
E1 點隨機既~
2輕4DD
2輕1重3dd
1輕2重3DD
全部都有落過去比戰艦打獲金XD
Chris Redfield 12:31 AM 08-11-15
作者: Squall-Lucifer:
7名新艦娘,只有速吸和照月是E2和E4突破獎勵確定,另外5隻隨時全部都是要刷的,按春活的往例,應該有一隻是E-7BOSS點掉落,而且甲作戰掉落率高的

隻意大利艦感覺是E-5.....

E-3甲BOSS點非斬殺期配置

感覺我都可以放棄打全甲......
這是甚麼setup.....
rfdingo 12:34 AM 08-11-15
E2
水上打擊
重x2 高速戰x2 輕母x2
輕 高戰 3dd 重
ABEGZ

命中裝 ok唔駛太多主力,唔駛點制空(斬殺未知)
小昭Teddy 01:06 AM 08-11-15

岩岩返到屋企, 而家可以去死
Cowlex 01:09 AM 08-11-15
聽日先開game
調查兵團你地加油
Ishimura 01:19 AM 08-11-15
A隊:E1 + E2(連合艦隊)
B隊:E3 + E6
C隊:E4
D隊:E5(衹用一次)

A+B+C隊:E7

B隊可以考慮直接掉主力,但接下來的E4...........
還是等調查兵團的情報
Chris Redfield 01:37 AM 08-11-15
飛機既經驗值點升?
小昭Teddy 01:43 AM 08-11-15
特殊艦載機(601空之類)會自動有條線, 我那珂裝左水觀, 打左兩場, 又自動多左條線.
友永隊同江草隊一開始有兩條
anyone 02:32 AM 08-11-15
e1甲arm arm先打完
訓醒繼續
小昭Teddy 02:36 AM 08-11-15
E1 1輕2驅1航巡2重, 得第一次可以入D點, 之後5次都係要先入B, 其中有4次勸退....
見到有人話菊月導航入D, 試緊, 第一場成功
anyone 02:42 AM 08-11-15
唔直行咪返去再黎過
小昭Teddy 02:45 AM 08-11-15
作者: anyone:
唔直行咪返去再黎過
其實有諗過放空母走上路, 不過見有人話菊月可以, 試試

anyone 05:57 AM 08-11-15
咁快出重巡
成個E1我都係出2輕4驅咋
Cowlex 06:09 AM 08-11-15
咁你仲有E2架嘛
E1 E2唔同鎖同一組船咩
fantast 10:52 AM 08-11-15
E2連合艦隊者係玩乜?
碧克 11:43 AM 08-11-15
作者: fantast:
E2連合艦隊者係玩乜?
即係你第1,2艦隊結合一齊出擊,係event期間獨有.

---------------------------

有菊月導航易好多,為免初戰容易雷擊勸退特登用左Ace阿武隈...
入到boss就冇難度,夜戰基本上穩爆.
空調 12:03 PM 08-11-15
E1 甲 BOSS 出大淀
fantast 12:43 PM 08-11-15
作者: 碧克:
即係你第1,2艦隊結合一齊出擊,係event期間獨有.

---------------------------

有菊月導航易好多,為免初戰容易雷擊勸退特登用左Ace阿武隈...
入到boss就冇難度,夜戰基本上穩爆.
咁果2隊有冇話要特登要某隻艦種?
好似E1咁
Squall-Lucifer 12:49 PM 08-11-15
你看過WiKi未?去看了先
碧克 01:24 PM 08-11-15
作者: fantast:
咁果2隊有冇話要特登要某隻艦種?
好似E1咁
http://wikiwiki.jp/kancolle/?%CF%A2%B9%E7%B4%CF%C2%E2

分「水上打擊部隊」同「空母機動部隊」兩種,各自有必須的編成條件.
幾複雜下,我都要睇住來組隊,可以自己參詳一下.
Squall-Lucifer 01:32 PM 08-11-15
今次作戰還要麻煩在於4段鎖船
E-1、2、7
E-3、6、7
E-4、7
E-5
你不是打丙作戰的話,如何分配戰力是一大學問
fantast 01:34 PM 08-11-15
我只可以打丙
E2行左轉,連隻boss都打唔死
小昭Teddy 01:39 PM 08-11-15
作者: anyone:
咁快出重巡
成個E1我都係出2輕4驅咋
二線成員o者
Chris Redfield 01:48 PM 08-11-15
E1,2鎖左既船可唔可以o係E7外既map放o係道中/決戰支援度用丫?
小昭Teddy 01:55 PM 08-11-15
作者: Chris Redfield:
E1,2鎖左既船可唔可以o係E7外既map放o係道中/決戰支援度用丫?
支援不受鎖船影響
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面