Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-18-11, 04:16 PM   #8
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
不過再多D GAME送都無用,格離PSV個勢真係勁到無朋友,都完全影響唔到人地
PSV個勢勁到無朋友
無論日本、香港、歐美都唔係囉
你見行貨要硬食game(1-3隻多)
就知Sony想硬谷某D game既銷量 e.g. Uncharted

依家3DS捱完首發時遇著日本天災
同少game出既時期
加上老任劈價
同戰術上安排幾隻大作年尾出打PSV
最近一週3DS全球有百幾萬銷量
已經係3DS第一個高峰期
講真有D冇咁富貴既玩家
買完MK7/MH3G/3DS
仲邊有咁多閒錢咁快買埋PSV
除非用埋政府個6千蚊...

我只認同PSV機能勁
但game方面同3DS早期一樣
大作好有限
PSP最賣得既MH系列都過左兩代係3DS度出
PSV好需要一D剩係PSV先玩到既大作
但呢D大作開發期較耐
遊戲機有乜game玩永遠重要過硬件spec
否則PSP總銷量就唔會差過NDS咁多

我預期PSV至少要1年先到達第一個高峰期
或者可能中途PSV會劈少少價黎谷銷量
呢招差唔多部部遊戲機都係用過
就算機唔減價
都至少記憶卡要減價啦咁貴

此篇文章於 12-18-11 04:18 PM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 11:26 PM

手機版 | APP版