Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-17, 09:49 PM   #26
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
新系統幾好玩,首抽中光豬專武,正 XD

其實首抽係咪1定會中光豬/比比/REM是但1隻專武﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 09:56 PM   #27
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ShinDou 查看文章
新系統幾好玩,首抽中光豬專武,正 XD

其實首抽係咪1定會中光豬/比比/REM是但1隻專武﹖
係, 張卷必中3隻其1
因為要突所以佢豪比你有咩所謂
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 10:00 PM   #28
ShinDou

唔見佢D任有計AP既﹖無限AP﹖定係教學緊所以唔扣﹖
舊 02-01-17, 11:38 PM   #29
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
玩落覺得係一隻正常嘅RPG
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 01:25 AM   #30
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
重刷首抽, 雙刀開局, 跟手10連6銀1金cloud大劍~

一開波就咁多角色, 又武又防具, 又要升呢, 都好甘下...
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 05:06 AM   #31
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
過第一章送1萬石咁so?
3次11連4把5星開局。。。有vivi同雲哥即ok....
玩完第二章又8千幾石,開始時送幾多石喎。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 08:15 AM   #32
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
卷中雷姆

3次11連2把5星
克勞德,猴子專

4星貓套裝,4星正太套裝,再加其他人的4星散件._.

舊 02-02-17, 08:16 AM   #33
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: ShinDou 查看文章
唔見佢D任有計AP既﹖無限AP﹖定係教學緊所以唔扣﹖
無體力制(=要農死你)

舊 02-02-17, 11:45 AM   #34
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
終於見到一隻好似正常的FF手遊

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 12:07 PM   #35
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
小心仙人掌, 針千本扣1000brv, 最好儲夠brv 1次ko佢

Auto+無限体真係係咁農, 而加靠2隻5星武帶其他升呢, 睇嚟抽武真係唔慳得, cp要多至夠用
舊 02-02-17, 12:50 PM   #36
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
正正常常的RPG.....太好了~~至少有玩下去的動力~

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 12:51 PM   #37
stcdavidhk

引用:
作者: Hawk 查看文章
小心仙人掌, 針千本扣1000brv, 最好儲夠brv 1次ko佢

Auto+無限体真係係咁農, 而加靠2隻5星武帶其他升呢, 睇嚟抽武真係唔慳得, cp要多至夠用
想抽防具同拳套比tifa
但防具最高得4星,5星拳又唔係tifa專. . .

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 02-02-17, 01:11 PM   #38
Hawk
Game Master

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
想抽防具同拳套比tifa
但防具最高得4星,5星拳又唔係tifa專. . .
有5星算好, 之前刷首抽10連得補底都成日有, 我見夠用就忍手唔抽...
舊 02-02-17, 03:15 PM   #39
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
抽到2把5星大劍開波
黑暗劍+5星專武打多怪好用
1下就MAX BRAVE
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 10:14 PM   #40
aquarius
Game Master

引用:
作者: GP03D 查看文章
過第一章送1萬石咁so?
3次11連4把5星開局。。。有vivi同雲哥即ok....
玩完第二章又8千幾石,開始時送幾多石喎。。。
完咗第二章唔見有8000石送..
舊 02-03-17, 12:52 AM   #41
GP03D

咁奇怪?我係送左10000比我喎,我仲要即抽2野有雲哥把刀先繼續玩,唔通要事前?你有冇add line?

而家玩哂5章,有成25000石,已經11連左3次,真係算係咁,仲要唔限體力。。。

舊 02-03-17, 01:07 AM   #42
aquarius
Game Master

引用:
作者: GP03D 查看文章
咁奇怪?我係送左10000比我喎,我仲要即抽2野有雲哥把刀先繼續玩,唔通要事前?你有冇add line?

而家玩哂5章,有成25000石,已經11連左3次,真係算係咁,仲要唔限體力。。。
我無事前登錄..
不過完咗第一關都有10000石
舊 02-03-17, 09:19 AM   #43
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
打左第三章少5已經夠抽左5下11連 中左4件5星(3cloud大劍 1ff13回力鏢)

想問下點揀hard? 要打哂5章先?
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 09:25 AM   #44
Hawk
Game Master

完成每章後, 個章既左邊咪有粒制轉hard...

尋晚10連白果, 得2件4星甲....

隻game玩落覺得可以放去psv度出, 當然手遊可坑更多金吧~

Menu個 D point香港係咪拎唔到架

此篇文章於 02-03-17 09:28 AM 被 Hawk 編輯。
舊 02-03-17, 12:14 PM   #45
stcdavidhk

抽多左2次十連冇ssr,但中左件4星甲

舊 02-03-17, 01:20 PM   #46
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Hawk 查看文章
完成每章後, 個章既左邊咪有粒制轉hard...

尋晚10連白果, 得2件4星甲....

隻game玩落覺得可以放去psv度出, 當然手遊可坑更多金吧~

Menu個 D point香港係咪拎唔到架
原來開少左個箱佢計我未完無hard 已解決
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 09:08 PM   #47
Hawk
Game Master

【イベント予告】来週2月6日(月)15:00より、あのキャラが登場するイベント「獅子の心」が開催予定です!
今回活躍しそうなキャラのヒントは、先日の生放送でチラッと出ていましたね。

https://twitter.com/DFF_OperaOmnia/s...83736132300800

咁快有event? 我以為剩係打武器添?
舊 02-05-17, 04:59 PM   #48
ShinDou

我有冇眼花﹖VAAN果招4HIT BRAVE之後2連HP攻擊﹖兩下都扣咁多﹖仲要加攻,咁咪好屈﹖

又係開波幾日就搞活動,咁似隔離隻北歐女神既,仲要又係SE既 XD 不過果隻第1個活動搞到1PET屎,得好少課長打到

唔知呢隻雪糕佬活動搞成點﹖應該係刷野拎雪糕佬﹖刷唔夠過左活動期應該冇得拎﹖或者用其他野超貴黎換﹖

此篇文章於 02-05-17 05:01 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-05-17, 08:10 PM   #49
GP03D

再唔搞活動就唔知有咩打啦,升lv又難。。。
我估event Squall應該好易攞,係要刷5星防具。。

舊 02-05-17, 09:10 PM   #50
Hawk
Game Master

衝完normal 5章, cloud係mvp, vann都唔錯, 第5章隻ff9騎士好大力, 招技帶人殺, 回血角最後都只係得雷姆雖然好少用回血...

雖然有兩檔時限肥關, 但佢set得唔易打, 最後果2粒豆又識麻痺又識復活, 想點....
仲有素材關既仙人掌, 根本唔可以auto打....

不過手遊game算出得唔錯, 冇限體任打, 戰鬥要睇時機攻擊同出技, 唔係有5星武就可以亂打

抽武同防就預坑架喇, 唔抽又唔夠cp裝技. 有多少戰力就等有用角色既武up至抽會好啲, 唔係抽堆雞肋角既5星武就.....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 02:16 AM

手機版 | APP版