Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-15, 07:31 PM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Independence Day: Resurgence (2016)

呢套O野咁都可以有續集...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-15, 10:08 PM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
變成打星戰

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-15, 10:17 PM   #3
david
The One

註冊日期: Mar 2002
上集都已經爆雷,呢套都應該唔例外啦...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:11 AM   #4
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
Will Smith唔肯拍, 於是個角色就0係2007年試驗外星科技應用落戰機時身亡
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 08:26 PM   #5
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: kin~kin 查看文章
Will Smith唔肯拍, 於是個角色就0係2007年試驗外星科技應用落戰機時身亡
都幾絕吓,唔肯拍就即刻塞舊便當比佢。XD

就算冇Will Smith,戲入面Will Smith角色個仔應該會係新主角啦掛。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 08:40 PM   #6
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
No Bill Pullman (the President) too?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:09 PM   #7
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

就算冇Will Smith,戲入面Will Smith角色個仔應該會係新主角啦掛。
主角應該係Liam Hemsworth
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:16 PM   #8
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
呢套垃圾咁都可以有續集+1
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:44 PM   #9
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
呢套好垃圾既咩 ?

當時算幾勁 ga wor
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:52 PM   #10
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
第一集我覺得堅好睇㗎!那些年我去戲院睇了兩次

估唔到咁快就廿年了
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 10:58 PM   #11
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: ahleung 查看文章
No Bill Pullman (the President) too?
有鬍鬚嗰位咪佢囉。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 11:01 PM   #12
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
20年間流程...

http://www.warof1996.com

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 03:00 AM   #13
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
第一集都叫垃圾?套野都算係外星戰經典之一啊?
細過LD碟翻睇左幾次

舊 12-16-15, 07:46 AM   #14
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
第一集唔垃圾...

反而拍第二集就真係可免則免LA.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 10:12 AM   #15
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
當年細個睇完既感想係:装Anti-Virus好重要w

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 03:45 PM   #16
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: kin~kin 查看文章
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

唔話佢比外星人捉去分屍做標本已好好人了....

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 12-16-15, 03:59 PM   #17
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Eclair 查看文章
當年細個睇完既感想係:装Anti-Virus好重要w
點知今次外星人裝左金山毒霸

仲毒過d木馬本身,自爆死

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 05:08 PM   #18
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
當年真係好鍾意睇呢套,雖然人大左睇得戲多就覺得D劇情好兒戲...
最鍾意係個阿伯神風攻擊枝砲o個幕...

舊 12-16-15, 05:14 PM   #19
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
地球電腦病毒毒外星飛船
總統揸戰機打boss
仲有一貫美國kill them all思想...
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 07:11 PM   #20
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Rance 查看文章
最鍾意係個阿伯神風攻擊枝砲o個幕...
頂佢果幕咁熱血,我細個睇到眼濕濕ga

雖則樓上講果D嘢我都好認同,不過……日動以前都係總大將出去決戰ga la

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-15, 08:21 PM   #21
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
地球電腦病毒毒外星飛船
總統揸戰機打boss
仲有一貫美國kill them all思想...
由手機版發出
好似你咁講, 上集最嚴重就係呢D問題, "地球電腦病毒毒外星飛船" 直情當觀眾文盲.(但近年我竟然見過有人話冇問題, 話當時電腦唔普及, 好多觀眾真係唔識, 所以咁拍冇問題喎.... 唉, D細路真係唔知呢套戲出街前10年已經有隻stone搞到世界都知咩叫病毒)

不過如果唔計劇情, 單係睇特技同場面, 其實係幾好睇的.

此篇文章於 12-16-15 08:24 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-15, 12:28 AM   #22
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: wing 查看文章
好似你咁講, 上集最嚴重就係呢D問題, "地球電腦病毒毒外星飛船" 直情當觀眾文盲.(但近年我竟然見過有人話冇問題, 話當時電腦唔普及, 好多觀眾真係唔識, 所以咁拍冇問題喎.... 唉, D細路真係唔知呢套戲出街前10年已經有隻stone搞到世界都知咩叫病毒)

不過如果唔計劇情, 單係睇特技同場面, 其實係幾好睇的.
stone 事小, CIH 先強

不過ID 用mac , Mac Virus 當時真是少人知道 , XD

不過希望呢集唔好用類似Y2K個bug 解決問題.....

此篇文章於 12-17-15 12:31 AM 被 HI_Ricky 編輯。
舊 12-17-15, 05:53 PM   #23
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
stone 事小, CIH 先強

不過ID 用mac , Mac Virus 當時真是少人知道 , XD

不過希望呢集唔好用類似Y2K個bug 解決問題.....
總之絕對唔好對劇情有任何期望.

舊 12-19-15, 10:47 PM   #24
gingq7

註冊日期: May 2008
第一集我覺得係最好睇既打外星人片喎, 近年果幾套都無佢咁好

"地球電腦病毒毒外星飛船" <<< 如果我無記錯, 其實唔算係100%地球電腦病毒, 佢係有拎隻外星人戰機去研究的, 知道外星人個電腦系統唔出奇, 之於一個人類點解可以聰明到睇得明外星人電腦語言就睇古唔好駁古了, 隻病毒應該理解為"一隻由人類寫成的外星電腦語言病毒"

不過今次個feel變左X-COM咁科技相差唔遠, 好似反而無第一集個絕望感;
第一集阿伯神風攻擊, 同總統開戰前演講呢兩段真係正

此篇文章於 12-19-15 10:49 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-15, 02:07 AM   #25
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
上集係大美國, 英雄主義, cheesy都一個點係你終於俾佢燃到

Will Smith第一次見外星人一拳打落去, 阿伯神風攻擊, 總統渣戰機親身上陣, 臨出征前果段發言, 熱血到不行

"We are going to live on. We are going to survive. Today, let's celebrate our Independence Day!"
唔睇trailer我都記得呢句.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] HITMAN (2016) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 95 11-13-18 01:57 PM
[PS4] 人喰いの大鷲トリコ | The Last Guardian | neo 電視遊戲討論版 498 03-18-18 02:38 AM
FS : 全新 XBOX ONE 220V DAY ONE + 3隻 DAY ONE GAMES tntslayer 買賣專區 0 12-04-13 02:37 PM
吹水專區 2016《》 ★星人44★ 吹水專區 1000 07-09-13 04:50 PM
[西片] ID Forever (Independence Day 2) Kain 電影版 5 07-03-13 10:54 AM

現在的時間是 06:44 PM

手機版 | APP版