Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 02-24-12, 03:31 PM   #151
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
實情而家播緊嘅The Clone Wars第四季老美嗰邊都未完, 贊助嘅威能? 由上個禮拜日同跟手三集到都係用複製人士兵嘅角式視點出發, 無乜Jedi大開無雙, 設定又好有越戰feel, 推介!

舊 02-25-12, 03:06 PM   #152
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
Mentalist S4 E15

睇完依集對Erica Flynn好感度大增
好難得S4有集氣氛無咁凝重, 希望下次出黎唔好又死左
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-12, 02:41 PM   #153
irismong
Goo ◕ ω ◕

3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
實情而家播緊嘅The Clone Wars第四季老美嗰邊都未完, 贊助嘅威能? 由上個禮拜日同跟手三集到都係用複製人士兵嘅角式視點出發, 無乜Jedi大開無雙, 設定又好有越戰feel, 推介!
有lego呢個大手sponsor wor
Sherlock Holmes有冇先?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-12, 05:17 PM   #154
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
神探阿蒙 Monk 下星期二大結局囉。

舊 03-12-12, 11:38 PM   #155
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
噚晚明珠播BBC新福爾摩斯, 原來係2010己經出, 一季三集, 集集成兩粒鐘。

完全廿一世紀設定, 有手機互聯網之類用嚟查案, 片入面用嘅特技啱啱好, 但係人物設定幾跟返原作, 華生醫生都係參加過阿富汗戰爭等等; 連第一回標題A Study in Pink, 都係向原作A Study in Scarlet致敬~

Freeman (The Office, Hitchhiker Guide to the Galaxy, Love Actually, The Hobbit)做華生, 老咗尐, 但係好入格, 同福爾摩斯性格反差好大, 唔怪得攞奬。

第一集估邊個係兇手唔難, 佢點去殺人先精彩! 好重推理向, 情節緊湊, 唔鍾意電影版係咁腦內補完嘅, 呢套好正路嘅一部!

逢星期一八點半上!
係tbb 睇左s1, 又啱啱收到貨.
可以週末欣賞.

舊 03-14-12, 08:53 AM   #156
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 2dn 查看文章
神探阿蒙 Monk 下星期二大結局囉。
上半part拖得太長, 最後出場個大茄, 好sweet但出場太短~

跟住埋埋Desparate Housewives尾~ 囧

好嘢, 做完人造目標做Falling Skies!!

舊 03-14-12, 04:46 PM   #157
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
係tbb 睇左s1, 又啱啱收到貨.
可以週末欣賞.
好鬼死羡慕~

舊 03-14-12, 09:30 PM   #158
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

睇左兩集,呢套新劇都幾得意。

舊 03-28-12, 09:39 PM   #159
hap3afrien
Game Master

Cho究竟咩事
舊 04-01-12, 12:04 PM   #160
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
有冇人睇過TORCHWOOD? 好唔好睇? 見佢題材幾吸引我....有d想黎睇

此篇文章於 04-01-12 12:07 PM 被 RS 200 編輯。
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-12, 07:33 PM   #161
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: RS 200 查看文章
有冇人睇過TORCHWOOD? 好唔好睇? 見佢題材幾吸引我....有d想黎睇
S1 & S2還可以既, S3個故事真係

另, 內有大量BL情節
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-12, 08:10 PM   #162
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: cancerman 查看文章
睇左兩集,呢套新劇都幾得意。

以佢o既rating,等比NBC cut
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-12, 10:48 PM   #163
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
Fringe s4 18號禮拜三 tbb 10點半

此篇文章於 04-02-12 10:56 PM 被 Qe1 編輯。
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-12, 06:56 PM   #164
cancerman
Game Master

Lightbulb

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
以佢o既rating,等比NBC cut
唔介意佢一季玩完,只求佢好頭好尾。
唔好整個open ending就完左。

舊 04-09-12, 11:16 PM   #165
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
星期二明珠台套天煞(Falling Skies)幾好睇!

不過聽唔慣主角把聲!因為看了ER多年,卡醫生把聲係馮錦堂已入了腦!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-12, 02:20 PM   #166
Chriswst
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2005
Anyone watching "Touch", quite interesting ^_^
Chriswst 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-12, 01:52 PM   #167
cancerman
Game Master

Lightbulb

Awake個結局真係玩野

可惜收視低一季玩完

此篇文章於 05-27-12 02:10 PM 被 cancerman 編輯。
cancerman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-12, 12:21 PM   #168
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
點解呢度冇人題 breaking bad, 呢套真係好好睇,不過美劇通常第三季開始會爛。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-12, 12:06 AM   #169
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
有冇人睇 Falling Skies 呀?我覺得都ok好睇~
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 01:00 PM   #170
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
有冇人睇明珠套Terra Nova?
暫時都ok,
個feel同橋段有啲似Jurassic Park + Capcom舊作Dino Crisis 2。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 02:24 PM   #171
星矢
Game Master

引用:
作者: 玄武 查看文章
有冇人睇 Falling Skies 呀?我覺得都ok好睇~

有睇 幾好睇
形式似行屍走肉 好有冒險感 好緊湊
唔似傳統西劇
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-12, 12:53 AM   #172
hap3afrien
Game Master

無d comedy好介紹? 類似Friends,Big Bang Theory的
舊 06-27-12, 04:35 AM   #173
Montague
遺伝子生物工学博士号

3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
有冇人睇明珠套Terra Nova?
暫時都ok,
個feel同橋段有啲似Jurassic Park + Capcom舊作Dino Crisis 2。
呢套你要追的話可能會失望,因為呢套野收視太差令到要爛尾冇得續season....我睇到ep10都放棄了...

舊 06-27-12, 06:52 AM   #174
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Montague 查看文章
呢套你要追的話可能會失望,因為呢套野收視太差令到要爛尾冇得續season....我睇到ep10都放棄了...
對呀唔好哂時間...
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-12, 01:28 PM   #175
Montague
遺伝子生物工学博士号

3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
對呀唔好哂時間...
頭幾集個氣氛的確好好

到中期好似大家都冇目的...老婆就做下快樂醫生醫下人,個仔就成日走去溫女,老豆就幾乎集集好像嚮度"臭"仔臭女

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:24 PM

手機版 | APP版