Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-18-10, 10:46 PM   #26
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
又未到地獄, 更講唔上最下位
冇期望任何下入場, 結果係不過不失
係啲trailer整到好似大片, 中文片名、宣傳同故事本身更加係九唔搭八(呢樣應該預咗

cloverfield一樣係冇乜故事可言, 係手法新鮮
其實呢套有啲設想幾有趣, 不過蓋唔過缺點
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-10, 10:48 PM   #27
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
講到咁真係唔去了
可以劇透個ending嗎
想知點搞掂班外星人
由手機版發出
小草 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-10, 10:50 PM   #28
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
見佢IMDB 個分都知可以慳返

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-10, 11:49 PM   #29
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 小草 查看文章
講到咁真係唔去了
可以劇透個ending嗎
想知點搞掂班外星人
由手機版發出
ending就係......
上到太空船面對一班外星人後,就突然腰斬了,根本就未拍完,無ending。

此篇文章於 11-18-10 11:52 PM 被 44264 編輯。
44264 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 12:06 AM   #30
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
真係想都想唔到
真係可以慳番

舊 11-19-10, 12:07 AM   #31
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
引用:
作者: 44264 查看文章
ending就係......
上到太空船面對一班外星人後,就突然腰斬了,根本就未拍完,無ending。
即係 第3類接觸既 2010版

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 01:02 AM   #32
darren
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
感想

全套戲場景集中係一個棟樓入面(真係得一棟)+少量戶外場景, 真係好慳....
當想落街走佬,係咁開門以為終於去新場景啦,點知又俾管理員叔叔帶返入屋企hea...
主角群曾經打開過電視睇新聞, 但係全部Channel 都冇哂人, 編劇連寫新聞稿都慳返

有好多嚇人位已經估到哂, 太明顯直接了...
(其實我數到都係得5個.....)
1. 2男人上天台探險遇見老人
2. 黑人入屋見返老人
3. 黑人開車中伏
4/5. 有2次異形其實未死, 但主角群已經unalert左
唔知係我睇慣定係手法太低 囧(我冇睇Trailer)

CG方面: 太空船算係好比心機, 但係後尾d卒仔好明顯睇得出同現實個Background 既分別,key得真係太求其

簡單流程:
DAY1 訓訓下教發現外星人,有人頂唔順想走,fail,返屋企訓
DAY2 繼續hea,又有人頂唔順想走,走唔甩,玩完
DAY3 俾你望下全世界冚家富貴既樣子, 船上面D人既下場咁,同埋去到船上男主角如何勇救美人,
開始英雄生涯

男主角既下場有少少似Doom3個主角個種,分別在於呢個只係拍到一半,
同埋點解會有自我意識都完全唔明,唔通捱得耐D藍光會有抗體抵抗洗腦?
定係中途開腦開到一半停左令記憶得以保留?

可能套戲最想講既只係當危機發生時,平民係幾咁無助
當所有人都富貴哂之後,仲想睇落去?吓,乜原來外星人係重點黎架 我搵佢過橋咋

darren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 01:14 AM   #33
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
給想知個Ending點解會咁的人

其實部戲係未拍完,一開始就已經被斬開左兩集
第二集依家仲籌備緊,2012年先上

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 09:52 AM   #34
大粒麥
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
吓? 咁樣ending? 咁堅?咁慳?
係咪唔收得都有第2集

前一頁套Battle LA好似幾好睇 好似見到阿凡達入面渣直昇機果個囡囡
入面外星人有槍

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 03:29 PM   #35
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 大粒麥 查看文章
吓? 咁樣ending? 咁堅?咁慳?
係咪唔收得都有第2集

前一頁套Battle LA好似幾好睇 好似見到阿凡達入面渣直昇機果個囡囡
入面外星人有槍
我係大都等你

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 04:00 PM   #36
darren

註冊日期: Apr 2008
可能續集就係Battle LA
darren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 01:23 AM   #37
鷹柳

註冊日期: Jul 2005
ENDING
個ENDING係男主角變左外星人為救條女就係駕艦裡面大戰外星人, 即係上字幕個幾張圖

今日睇完, 一如所料的廢
故事概念本來幾好, 之後越來越爛
所謂既特技真係SORRY 我覺得老變好好多
場景, 人物少得可憐
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 02:03 AM   #38
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: STRIFE 查看文章
笑左.....估到個個睇左都會話雷

可以節省時間了
咁又唔使省,開頭係悶少少
但入戲後幾好,中間tips可能估到ending...
入去睇啦

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 08:35 PM   #39
naco

註冊日期: Jan 2004
今日同朋友睇完,覺得ending幾正。

異形有一隻似高達裡面的龜霸

盡顯人類面對絕望的不死精神,最後同女友一齊天空之城式擁吻好浪漫

終於有番一D唔需要大團圓結局的大美國主義電影,個人力量沒有武裝來對抗ALIEN

舊 11-21-10, 08:52 PM   #40
拉迪-史加羅

註冊日期: Dec 2006
打算25號睇(好在係免費飛)

舊 11-21-10, 10:48 PM   #41
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
睇左Skyline既人會唔會睇Battle LA
班美軍去晒拍Battle LA
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 11:20 PM   #42
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
睇左Skyline既人會唔會睇Battle LA
班美軍去晒拍Battle LA
Battle LA正咁多實睇,我驚呢套影衰佢渣

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-10, 02:15 PM   #43
Eking

註冊日期: Feb 2006
個人感
如果你睇 TRAILER 後當佢係XX反擊戰....SORRY...咁就一定雷, 因為佢本身應該當係漫畫系的英雄片, 特別係主角可以用完全控製外星力量徒手打死一隻怪時, 已經覺得好正

雷唔雷好難講, 個人覺得幾好睇, 好似睇緊D英雄片序章, 希望有第2部, 講埋打人類+外星人

另外那些藍光個人覺得係洗腦加開發腦部用, 原本人用腦部好少地方, 不本腦就有好大潛力吧~

舊 11-22-10, 08:03 PM   #44
naco

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Eking 查看文章
個人感
如果你睇 TRAILER 後當佢係XX反擊戰....SORRY...咁就一定雷, 因為佢本身應該當係漫畫系的英雄片, 特別係主角可以用完全控製外星力量徒手打死一隻怪時, 已經覺得好正

雷唔雷好難講, 個人覺得幾好睇, 好似睇緊D英雄片序章, 希望有第2部, 講埋打人類+外星人

另外那些藍光個人覺得係洗腦加開發腦部用, 原本人用腦部好少地方, 不本腦就有好大潛力吧~

你講得幾好,我就係有朋友get 錯, 用左inde day 同佢比, 不竟唔係星球大戰,係講緊壯絕的抗爭, 純個人主義, 起碼再唔係大美國主義, 我諗BATTLE LA都唔出呢條線

舊 11-22-10, 09:04 PM   #45
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
少少OT,放多個Battle LA Trailer…
呢個得d字,唔多野睇,但比之前果個更觸動人心…
令我想起X-File,I want to believe...
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-10, 03:40 PM   #46
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
隻龜覇好攪笑
最後果然係天空之城

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 01:04 AM   #47
MO

註冊日期: Aug 2005
今日睇咗,
好彩半價...無咁傷入肉

掏手單挑果度真係全場笑...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 03:40 PM   #48
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
頭先睇早場
又唔算好雷...比外星人追都幾緊張
好期待下集佢地點打外星人

舊 12-06-10, 07:26 PM   #49
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
一上畫被個朋友強行拉去看了 真的爛片.
同我估計一樣, 掛得這種名字 賣特效的西片好極有限.
好彩入場$35 不是進去看這種片真係浪費錢加時間.

故事太過求其. 開頭Loop劇情個到浪費時間. 到最後原來先是做事開始...
食腦食到腦殘!!!

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-10, 10:39 PM   #50
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
尋晚睇完, 果然地獄係無門既, 爛到爆炸.

咁既ending, 真係咪癲啦, 唔該.

if真係有第2集, 上到畫真係要話佢叻.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
新片 10000 BC tallken 電影版 5 07-22-07 08:28 PM
[XBOX360]Need For Speed: CARBON 最新片段 Nokia_6230i 電視遊戲討論版 0 10-27-06 08:35 AM
THE ROCK 新片-以暴易暴(Walking Tall) 馬沙 電影版 6 10-26-04 01:41 AM
救命(林嘉欣&李心潔新片) T.S Neo Entertainment TREND 77 05-07-04 12:32 AM
4月 so many 必看新片!? bbaeric 日本動漫畫討論版 21 03-25-04 11:19 PM

現在的時間是 02:06 AM

手機版 | APP版