Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-01-18, 04:28 PM   #1201
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
oooooooooo …… 其實上年 PS3 停產 , 
SONY SIE 已經開始PS3完全任務,
現在 PSV/PS3 都已經不遠了 。 
大家珍惜及享受 PSV 帶給我們的歡樂時光了。
2019/03/08 即將完成PSV任務了。
計返對上一年,差不多一月一game 吊鹽水,清ps3獎杯都7788
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-18, 04:36 PM   #1202
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: hlcw99 查看文章
冇check價, 我都係上年psn特價1xx買old hunters (有fd強烈推薦)

咁依家免費, 未玩過就梗係試左本篇先

我只係提醒本篇1周爆機前最好玩埋dlc.....
其實唔駛錢比大家試game都低啦, 有心玩既我相信一早買左...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-18, 05:37 PM   #1203
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSV未完嘅, remoplay功能仍可以玩多幾年

https://www.youtube.com/watch?v=rABOtfVhQiU
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 01:58 AM   #1204
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
請問一下,我行貨PS4有冇方法連到去日本?

我想DOWN隻FGO VR玩下

唔該各位~
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 02:21 AM   #1205
aquarius
Game Master

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
請問一下,我行貨PS4有冇方法連到去日本?

我想DOWN隻FGO VR玩下

唔該各位~
開個日本PSN accound咪得囉
舊 03-02-18, 02:50 AM   #1206
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: aquarius 查看文章
開個日本PSN accound咪得囉
3Q,咁請問邉度有日本PS PLUS會籍買?
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 03:54 AM   #1207
aquarius
Game Master

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
3Q,咁請問邉度有日本PS PLUS會籍買?
你開咗日本account之後上PSN搵到plus喺嗰度用點數咭買
舊 03-02-18, 08:48 AM   #1208
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
你開咗日本account之後上PSN搵到plus喺嗰度用點數咭買
我發覺可以經日本amazon買plus會員, 可以用香港信用卡付款
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 09:35 AM   #1209
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
PSV未完嘅, remoplay功能仍可以玩多幾年

https://www.youtube.com/watch?v=rABOtfVhQiU
不過好似聽過人講話WIFI LINK機LAG到連RPG都唔想玩

舊 03-02-18, 10:32 AM   #1210
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
不過好似聽過人講話WIFI LINK機LAG到連RPG都唔想玩
完全同意...
我部ps4係放房電腦檯...
訓前床頭玩, 我就用psv remote...
但一定要用ps4自己個wifi連...仲好過用網連...可能距離近...
但沒l2r2l3r3呢d就係先攻缺憾...用來玩下rpg game都仲可以既...
mh, fps就唔駛唸...
舊 03-02-18, 10:33 AM   #1211
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
唔係喎, 我識個打慣格鬥game(即係幾frame差別都feel到)的IT人講, 在屋企同一個wifi link連, 其實個delay好細喎..... 出街就另一個世界喇.

舊 03-02-18, 10:39 AM   #1212
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
完全同意...
但沒l2r2l3r3呢d就係先攻缺憾...用來玩下rpg game都仲可以既...
mh, fps就唔駛唸...

PSVita-2000型用 前面背面タッチパッド対応型L2/R2ボタン搭載グリップカバー
https://store.shopping.yahoo.co.jp/j...e/jpv-006.html

上一代玩亞有得賣,唔知今代有冇喇。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 10:40 AM   #1213
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
唔係喎, 我識個打慣格鬥game(即係幾frame差別都feel到)的IT人講, 在屋企同一個wifi link連, 其實個delay好細喎..... 出街就另一個世界喇.
係...屋企delay係好細...但首要條件係屋企得你一個人玩..沒人用個network...
而阻離屋通常好多wifi阻住...

我試過用電腦經lan開remote play玩仁王係好順...
但最後我情願執好間屋, 將部ps4放入房算....0 delay...
舊 03-02-18, 10:43 AM   #1214
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
PSVita-2000型用 前面背面タッチパッド対応型L2/R2ボタン搭載グリップカバー
https://store.shopping.yahoo.co.jp/j...e/jpv-006.html

上一代玩亞有得賣,唔知今代有冇喇。
信我, psv個wifi係廢既...我用電腦行仲順...明明同一個位...
出到街直頭lag到傻...
除非你有無限plan開手機share比psv...

另外呢d 手把沒用...佢一日不開放個remap button...一日都係廢...
舊 03-02-18, 10:49 AM   #1215
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
信我, psv個wifi係廢既...我用電腦行仲順...明明同一個位...
出到街直頭lag到傻...
除非你有無限plan開手機share比psv...

另外呢d 手把沒用...佢一日不開放個remap button...一日都係廢...
我用過上一代(只對應背面touch pad),幾好用喎。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 11:06 AM   #1216
wing
格鬥低手

引用:
係...屋企delay係好細...但首要條件係屋企得你一個人玩..沒人用個network...
而阻離屋通常好多wifi阻住...

我試過用電腦經lan開remote play玩仁王係好順...
但最後我情願執好間屋, 將部ps4放入房算....0 delay...
係, 聽講通常呢個功能係個電視俾人霸左果時用.

舊 03-02-18, 11:09 AM   #1217
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
首先係喺屋企既除非壞又或者爭電視,搞咩要用PSV玩

舊 03-02-18, 11:17 AM   #1218
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
我用過上一代(只對應背面touch pad),幾好用喎。
可惜ps4個remote play係不可自定...
而加新game差唔多全部係前mon四角代替L2R2L3R3...
反而PS3 個REMOTE PLAY可以自定...我唔知SONY搞乜....

自己都有HORI出個隻手把...用來REMOTE 玩PS3 汪達完全沒問題..仲好爽添..
舊 03-02-18, 11:18 AM   #1219
charcsc2000
J神哥

引用:
係, 聽講通常呢個功能係個電視俾人霸左果時用.
係...用左呢個方法一年..但網絡不穩定隨時會LAG機...呢D都係控制唔到....
後尾我係轉左13吋 PORTABLE MON, 拎埋部PS4入房算..
就算細MON都好過LAG機問題...
舊 03-02-18, 11:18 AM   #1220
wing
格鬥低手

引用:
唔知la, 我又冇p仔, 而且全屋人訓哂我先打機, 根本完全冇呢個問題.

舊 03-02-18, 11:20 AM   #1221
wing
格鬥低手

引用:
係...用左呢個方法一年..但網絡不穩定隨時會LAG機...呢D都係控制唔到....
無計, 用streaming打機對個網絡要求係極高.

所以一聽到果D咩 "xbox可以用雲端計算加強gpu/ps5會係雲端主機" 就會大笑三聲 有少少IT底都知可見將來都冇咩可能.

舊 03-02-18, 11:20 AM   #1222
charcsc2000
J神哥

引用:
講真係得屋企...除非你完全沒電腦...隨時用IPAD/電腦REMOTE PLAY都好過PSV個REMOTE...
PSV先天WIFI太慢...已經沒得救..
除非SONY係出一部5GHZ的PSV+有埋L2R2L3R3的PSV啦...
舊 03-02-18, 11:24 AM   #1223
wing
格鬥低手

引用:
講真係得屋企...除非你完全沒電腦...隨時用IPAD/電腦REMOTE PLAY都好過PSV個REMOTE...
PSV先天WIFI太慢...已經沒得救..
除非SONY係出一部5GHZ的PSV+有埋L2R2L3R3的PSV啦...
ipad仲要再駁個pad會唔會搵來搞?

舊 03-02-18, 11:26 AM   #1224
charcsc2000
J神哥

引用:
無計, 用streaming打機對個網絡要求係極高.

所以一聽到果D咩 "xbox可以用雲端計算加強gpu/ps5會係雲端主機" 就會大笑三聲 有少少IT底都知可見將來都冇咩可能.
以前有一排好興咩手機STEAMING雲端打機...
我記得FF13手機版可以咁做...
但試完真係好ON9...一定要係屋企用WIFI先玩到...

後尾我執好間房, 再買個新MON算..反正咁平...唔想再比LAG機玩我...
所以我好明白點解SWITCH咁紅...帶到出街真心好有用...
舊 03-02-18, 11:32 AM   #1225
charcsc2000
J神哥

引用:
ipad仲要再駁個pad會唔會搵來搞?
因為我有SONY出個隻GCM10...配IPAD MINI其實幾完美...
但玩耐左隻手好累, 始終有D重...

最方便都係用MACBOOK+手制+IKEA床頭架....個人好懶...

標籤
PS4, PS4討論

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SONY] PS3/PS VitaのPS Storeにて、CERO:Zのゲーム本編が購入不可へ。一部支払い方法終了に際して 安安 電視遊戲討論版 166 10-05-21 10:50 PM
[PS4] PlayStation 4 情報總合 02 → ? neo 電視遊戲討論版 12442 07-04-17 10:37 AM
港鐵搶客...2日,25/03~26/03...成人享小童特惠車費,其他乘客一律每程$1 Busconcamp ~清談館~ 1 03-15-16 01:13 PM
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #10 題目: 「明調」 (2006.03.01-2006.03.24) Winner: KKH 「石竹」 KKH 照相館 40 04-01-06 12:04 AM

現在的時間是 05:52 AM

手機版 | APP版