Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-02-16, 07:28 PM   #1901
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: fufufu123456 查看文章
小弟就唔熟手機game呀,成部手機都係得呢一隻game咁大把
所以唔係好知道同其他game比呢隻算大方定小家
可能小弟個人比較求其啦,只係一入坑就撞著gunbuster,再拎依家黎比較,我覺得頒返個飛躍進步獎比佢都ok
我之前同你一樣只玩機戰, 但真正玩多咗接觸多咗就明白咩係大方.
剩係系統有問題其他GAME唔會只係出通告道個歉就算, 基本上都會送少少石咁囉.
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-16, 07:32 PM   #1902
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
依家多左嫁喇,
多過PAD咁啦
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-16, 02:43 PM   #1903
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
我之前同你一樣只玩機戰, 但真正玩多咗接觸多咗就明白咩係大方.
剩係系統有問題其他GAME唔會只係出通告道個歉就算, 基本上都會送少少石咁囉.
呢樣又系,玩咁耐好似未見過隻game因為有問題而送任何野比玩家

舊 02-03-16, 10:17 PM   #1904
clie

註冊日期: Dec 2001
我覺得呢隻GAME真係好大方,一開服就送咁多鑽,本來定價仲唔平
其也GAME就好多都一兩年後見多人棄先開始送COIN
呢隻到而家0課都抽中十隻SSR,同課金比可能就係無得凸咯
但已經好滿足
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 04:06 PM   #1905
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
第一次玩呢隻EV,請問有咩地方需要注意?Thanks a lot.

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 04:07 PM   #1906
Crazy Gamer

個event story寫得幾有趣,宗介かなめ真係百看不厭

舊 02-04-16, 04:21 PM   #1907
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
第一次玩呢隻EV,請問有咩地方需要注意?Thanks a lot.
記得留石買包包,之後就看人品了

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 04:26 PM   #1908
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: 書仔 查看文章
記得留石買包包,之後就看人品了
成200隻先可以有SSR(強),都唔知點打...
而家打左大半個鐘先打得10隻...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
舊 02-04-16, 04:30 PM   #1909
書仔
Game Master
路人一名

引用:
成200隻先可以有SSR(強),都唔知點打...
而家打左大半個鐘先打得10隻...
不,你是可以用合成的方法得到的
SR天使突滿就可以得到一隻SSR弱天使
SSR弱天使突滿就可以得到一隻SSR強天使的了
所以我說看人品就是這個意思,你打一場,會跌一箱,那兒有機會出SR或SSR弱天使的,而強敵分也可以拿去抽機,也有機會抽到SR或SSR弱天使的,所以如果你人品好,分分鐘打10場就可以拿到一隻強天使

舊 02-04-16, 04:50 PM   #1910
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: 書仔 查看文章
不,你是可以用合成的方法得到的
SR天使突滿就可以得到一隻SSR弱天使
SSR弱天使突滿就可以得到一隻SSR強天使的了
所以我說看人品就是這個意思,你打一場,會跌一箱,那兒有機會出SR或SSR弱天使的,而強敵分也可以拿去抽機,也有機會抽到SR或SSR弱天使的,所以如果你人品好,分分鐘打10場就可以拿到一隻強天使
有少少明白你講咩,唔該晒先。
頭先好彩地跌左一張SR,不過距離SSR(強)既日子仍然好遠。
請問R突滿,同SR突滿後,大家係咪會賣左佢換券?

舊 02-04-16, 04:58 PM   #1911
書仔
Game Master
路人一名

引用:
有少少明白你講咩,唔該晒先。
頭先好彩地跌左一張SR,不過距離SSR(強)既日子仍然好遠。
請問R突滿,同SR突滿後,大家係咪會賣左佢換券?

有位就留,無留就賣吧

舊 02-04-16, 05:04 PM   #1912
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
SR完成ev再賣吧?

今次fd list無乜人掛活動機(最緊要無乜明日香
睇黎係場苦戰
6078 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 05:20 PM   #1913
Crazy Gamer

Ev r/sr一卷都唔值,ssr 都只值三卷。
係強版反而值三十卷。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 05:22 PM   #1914
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
上次沙剎比EVENT R同SR沙剎比可以俾SSR沙剎比當必殺肥食,留黎升必殺好D,冇先拎去換

第2場出左隻SSR,岩岩第10場又出隻SR
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-16, 11:27 PM   #1915
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

YEAH,夠50石抽,結果炒晒

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 10:27 AM   #1916
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

我都抽左次,0SSR...

舊 02-05-16, 01:21 PM   #1917
Crazy Gamer

引用:
作者: 6078 查看文章
SR完成ev再賣吧?

今次fd list無乜人掛活動機(最緊要無乜明日香
睇黎係場苦戰
小弟都係,一大堆fd list得幾位有掛活動機,仲要係掛萬能俠
小弟有掛明日香,總合力27200,但必殺得lv3,唔介意的話歡迎版友們add me no:146889215

此篇文章於 02-05-16 07:31 PM 被 fufufu123456 編輯。
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 01:43 PM   #1918
ShinDou

冇活動角,打到LV100都係靠馬沙開浮遊砲,90LV開始要2珠先過到,FD得3隻活動角,新宗介好勁,佢未升盡未加晒攻開魂都打14萬

暫時得隻0凸強創性,弱創性升爆左LV用緊,但無限拳得中DAM唔夠馬沙勁,所以仲係掛緊馬沙

LV102 BOSS WAVE等D卒出晒再1下秒晒岩岩好趕得切1珠殺,剩番1秒

此篇文章於 02-05-16 02:04 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-05-16, 05:16 PM   #1919
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
升爆隻強大約要用幾多??
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 06:36 PM   #1920
Crazy Gamer

21隻普ssr
舊 02-05-16, 06:56 PM   #1921
Seamty2
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
小弟都係,一大堆fd list得幾位有掛活動機,仲要係掛萬能俠
小弟有掛明日香,總合力27200,但必殺得lv3,唔介意的話歡迎版友們add me no:146889215
但希望起碼掛返隻活動機,大家互惠互利早d4凸強Aquarion la
已add (kit3275)
不過我都係掛萬能俠
Seamty2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 07:46 PM   #1922
Crazy Gamer

引用:
作者: Seamty2 查看文章
已add (kit3275)
不過我都係掛萬能俠
已add了,你果隻萬能俠好好呀,小弟恨都恨唔到既4凸JS
家陣先發覺最尾果句有問題,已刪
其實冇ev機唔緊要,問題係唔好放R萬能俠出黎
入得fd list都係想互相幫助,但唔知係咪小弟遇人不淑
一大堆本身add左既fd一開ev就掛隻R萬能俠出黎,真係唔知想點

舊 02-05-16, 08:09 PM   #1923
Seamty2
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
已add了,你果隻萬能俠好好呀,小弟恨都恨唔到既4凸JS
家陣先發覺最尾果句有問題,已刪
其實冇ev機唔緊要,問題係唔好放R萬能俠出黎
入得fd list都係想互相幫助,但唔知係咪小弟遇人不淑
一大堆本身add左既fd一開ev就掛隻R萬能俠出黎,真係唔知想點
原來你講緊R萬能俠
掛R萬能俠不如掛SSR弱天使,至少SSR弱天使冇咁脆皮
Seamty2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 08:34 PM   #1924
clie

今期活動日本好似特登喺農曆年搞咁
我既目標都係二凸強,但至今都未跌到SSR,上次沙煞比好似頭廿關已跌咗兩隻SSR
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-16, 08:44 PM   #1925
ShinDou

R萬能俠之前我見有得送,抽左1野石拎番黎升升下覺得唔對路,攻咁低有特大UP都冇用,最後都係冇用過

80弱創性1拳CRI都打到6,7千,係衰在招必得中DAM

而家打到119都係求其打佢1珠3,40萬放出黎俾FD打算

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 01:30 PM

手機版 | APP版