Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-21-14, 09:44 PM   #751
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: ammms 查看文章
Truth Seeker 果副都幾難解
但我番去 tune 過 deck
如果起到 combo
應該一整走大將之後就可以 one turn kill
可惜你拆左
我應該用
http://magiccards.info/bng/en/27.html
lol

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 07:56 AM   #752
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
咁我唯有用 Nevermore

舊 09-22-14, 04:14 PM   #753
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

星期六 lc 1500 有幾多人會出~?

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 09-22-14, 05:27 PM   #754
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: Cancer 查看文章
我出
今次應該會準時到

舊 09-22-14, 11:04 PM   #755
Gary_Token
Senior Gamer
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:
我會出,星期五都會出

舊 09-25-14, 09:49 PM   #756
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
我出
今次應該會準時到

一打一啦 啾咪030 上次我黎你又走 好無引 你準時指幾點到? 三點?
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-14, 07:43 AM   #757
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: etwithme 查看文章
一打一啦 啾咪030 上次我黎你又走 好無引 你準時指幾點到? 三點?
係, 應該 3 pm 到
到時見

舊 09-27-14, 10:17 PM   #758
ammms
渣根懦夫

多手 google 下呢兩張咭:

竟然真係有 combo deck!

http://www.mtgsalvation.com/forums/t...rdan-deck-idea

另外希望深雪唔好介意
雖然那局的確是 KO 了你
但我覺得大部份時間其實係我地個 "team combo" 攪亂河馬部署
見到藍色玩家玩到 turn turn 冇手牌難道唔感到興奮嗎

舊 09-28-14, 12:20 AM   #759
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
多手 google 下呢兩張咭:

竟然真係有 combo deck!

http://www.mtgsalvation.com/forums/t...rdan-deck-idea

另外希望深雪唔好介意
雖然那局的確是 KO 了你
但我覺得大部份時間其實係我地個 "team combo" 攪亂河馬部署
見到藍色玩家玩到 turn turn 冇手牌難道唔感到興奮嗎
可別小看羊了!
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-14, 09:57 PM   #760
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

我暫時/短期內
不會在這裡約人了

我會繼續更新 mtg product 個個post
亦會留意有咩新rumor~

舊 10-01-14, 12:44 AM   #761
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
想問下今set有冇人開盒?
你果盒有幾多張fetch land
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-14, 12:48 AM   #762
ammms
渣根懦夫

聖人果盒一定有聖光加護
所以你問我地都冇用
一定冇參考價值

認真
咁簡單嘅野
求其 google 下都有答案啦

舊 10-01-14, 01:08 AM   #763
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

我果盒中左伏得一張

搵到了
其實我想知佢係咪印得特別少
見到youtube有人開盒一張都冇
亦有見到有一盒三張

光明頂講左膠
舊 10-01-14, 02:06 AM   #764
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

每盒fetch land的數目
個range 大約係0~8

8個個情況係7張白卡加一張foil

舊 10-03-14, 12:51 AM   #765
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

開多盒
fetch land 3張白咭一張閃
但最神奇係
盒內4張MR竟同上盒一樣

光明頂講左膠
舊 10-07-14, 12:23 AM   #766
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
呢排成日見Jeskai乜 jeskai物,真係睇到都覺得幾噁心...
就連modern都有deck...
http://mtgtop8.com/event?e=8226&d=247343&f=MO
樹妖+uwr甲for the win...
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-14, 02:19 AM   #767
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
呢排成日見Jeskai乜 jeskai物,真係睇到都覺得幾噁心...
就連modern都有deck...
http://mtgtop8.com/event?e=8226&d=247343&f=MO
樹妖+uwr甲for the win...
咁樣好丫,
證明ktk 強度 高過theros lol

jeskai ascendancy相比同系列的另外4個結界都貴好多lol

舊 10-07-14, 09:32 AM   #768
ammms
渣根懦夫

連埋全知全能可以一 turn 出哂全部 spell

舊 10-17-14, 03:04 AM   #769
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

Magic: The Gathering Strategy Board Game
2~5 player
2015 fall release

隻game 得專用的卡
唔洗因為想要卡而買盒board game lol

此篇文章於 10-17-14 03:32 AM 被 Cancer 編輯。
舊 10-17-14, 02:14 PM   #770
ammms
渣根懦夫

我剛剛想 post link
比你快我一步

設計團隊之前出 Heroscape 都係受歡迎嘅 minature game
希望遊戲性都 ok

如果唔計 Magic 個 background
我之前玩過一隻叫 Mage Wars 真係似一人用一個 Planeswalker
然後自己砌 spell book
之後用成本 spell book 出獸用 spell 同人對打
如果用 magic 的 term 去講
隻 game 特別在成個 library 的 spell 係一開始已經 draw 哂上手

舊 10-17-14, 08:46 PM   #771
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
我剛剛想 post link
比你快我一步

設計團隊之前出 Heroscape 都係受歡迎嘅 minature game
希望遊戲性都 ok

如果唔計 Magic 個 background
我之前玩過一隻叫 Mage Wars 真係似一人用一個 Planeswalker
然後自己砌 spell book
之後用成本 spell book 出獸用 spell 同人對打
如果用 magic 的 term 去講
隻 game 特別在成個 library 的 spell 係一開始已經 draw 哂上手
暫時對隻mtg board game 一般lol
要再睇下後續資料

我反而對Mage wars 有興趣d lol

此篇文章於 10-17-14 08:48 PM 被 Cancer 編輯。
舊 10-27-14, 06:09 PM   #772
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

http://www.mtgsalvation.com/forums/m...jazal-goldmane

ajani 大佬...
比起之前隻
Feldon of the Third Path

我諗大家對大佬的故事清楚好多lol

不過Feldon of the Third Path
有趣好多lol

舊 10-27-14, 09:02 PM   #773
ammms
渣根懦夫

引用:
http://www.mtgsalvation.com/forums/m...jazal-goldmane

ajani 大佬...
比起之前隻
Feldon of the Third Path

我諗大家對大佬的故事清楚好多lol

不過Feldon of the Third Path
有趣好多lol
張紅色 legend 我第一時間就諗起執 Avalanche Riders

舊 10-28-14, 12:09 AM   #774
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
張紅色 legend 我第一時間就諗起執 Avalanche Riders

a大你太過份了lol
可以用埋kiki-jiki(copy 2次!)
加埋
sac outlet

可以untap 的equipment...

不停炸lol

===
http://mythicspoiler.com/

有好多新卡

ob nixilis 黑pw

freyalise 綠pw

差紅and白...

暫時好似冇一隻op..
好似今set 已經冇其他舊故事pw orz...
好想佢print serra orz

舊 10-28-14, 08:28 AM   #775
ammms
渣根懦夫

仲要落 sac outlet
明明我只想低調地用 Grave Pact 就算了

今天新 card 一張:

此篇文章於 10-28-14 03:51 PM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 03:20 AM

手機版 | APP版