Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-26-14, 07:50 PM   #426
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
引用:
作者: mgsyfw 查看文章
to 簡大&其他有興趣既人 2010年世界賽
http://www.youtube.com/watch?v=79C5Wdo6cdU

10年神J既年代
SORRY我講錯,2條(基友)係法國友唔係巴西友...
留意Guillaume Wafo-Tapa副DECK,連同日文神J全副係閃DECK,所以上以藍AGGRO打起果場比賽唔少人譏笑佢副野唔係全閃DECK...
正! Old days.. 記起那時很多人都是打這副UB.
段片旁述提到Wafo-Tapa在世界賽途中要更新deck list, 然後大家都很好奇他要更新什麼鬼, 原來是將四張英文版閃J換成四張日文版閃J

提到影片, 我還是對河馬那天提到JUND Tibalt很有興趣.

(碎碎念)
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-14, 03:30 PM   #427
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 簡.. 查看文章
正! Old days.. 記起那時很多人都是打這副UB.
段片旁述提到Wafo-Tapa在世界賽途中要更新deck list, 然後大家都很好奇他要更新什麼鬼, 原來是將四張英文版閃J換成四張日文版閃J

提到影片, 我還是對河馬那天提到JUND Tibalt很有興趣.
youtube 我揾唔到有...orz
我都係睇過一次個個player 用副jund

TWITCH
http://www.twitch.tv/bahra_

佢打edh/modern/legacy...
standard 未見過佢打
詳細都係大師清楚d

===
今個星期六 有冇人出~
地點應該係mk starbuck
時間1400

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 01-27-14 03:34 PM 被 Cancer 編輯。
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-14, 04:47 PM   #428
簡..
Game Master

引用:
作者: Cancer 查看文章
youtube 我揾唔到有...orz
我都係睇過一次個個player 用副jund

TWITCH
http://www.twitch.tv/bahra_

佢打edh/modern/legacy...
standard 未見過佢打
詳細都係大師清楚d
是不是重播來的? 可不可以說我知那影片的標題是什麼? 我略略看了一下重播暫時找不到 orz

thanks

(碎碎念)
舊 01-28-14, 05:16 PM   #429
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
是不是重播來的? 可不可以說我知那影片的標題是什麼? 我略略看了一下重播暫時找不到 orz

thanks
標題係 Proving Stealthpants wrong about Tibalt
好似仲有記錄,但我入唔到段片,簡大可試揾下
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-14, 10:22 PM   #430
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
暫時有以下的大將想砌,不過無咁多心力收卡

純綠吞世客會係最快組到的吧?D料都易搵
五色未諗到方向

http://magiccards.info/ths/tw/172.html
http://magiccards.info/ths/tw/191.html
http://magiccards.info/cmd/en/184.html
http://magiccards.info/od/en/286.html
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-14, 02:38 PM   #431
婠婠

註冊日期: Mar 2005
簡sir 臨飛之前仲會唔會出多黎一日
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-14, 11:32 PM   #432
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:

thanks
引用:
標題係 Proving Stealthpants wrong about Tibalt
sorry 遲左咁多日先reply...
我都係揾到條link 但係睇唔到段片orz

google 搵個副modern 的decklist..
但我搵唔到orz

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
暫時有以下的大將想砌,不過無咁多心力收卡

純綠吞世客會係最快組到的吧?D料都易搵
五色未諗到方向

http://magiccards.info/ths/tw/172.html
http://magiccards.info/ths/tw/191.html
http://magiccards.info/cmd/en/184.html
http://magiccards.info/od/en/286.html
除左隻紅白同mono green...
atogatog 同隻uw legend 你唔係話唔砌咩 囧

最近砌的zombie tribal
http://tappedout.net/mtg-decks/zombi...al-21-01-14-1/
大將:Thraximundar

已經十幾副deck...orz
係時候封印幾副先...

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 01-29-14 11:40 PM 被 Cancer 編輯。
舊 01-30-14, 10:37 PM   #433
簡..
Game Master

引用:
引用:
sorry 遲左咁多日先reply...
我都係揾到條link 但係睇唔到段片orz

google 搵個副modern 的decklist..
但我搵唔到orz
我也入不到看不到

引用:
作者: 婠婠 查看文章
簡sir 臨飛之前仲會唔會出多黎一日
不出來了, 沒時間, 預定年尾再見!

=========

順帶一提, 開了個Facebook試用中, 如有興趣或覺得FB較好用可以在那邊找我的.
ndispain*gmail.com *=@

(碎碎念)
舊 02-02-14, 12:45 AM   #434
HM

小感想:

啟悟呢個技能係限制賽非常賺,而且發動亦唔難,低費生物應該會係正DECK見到
致敬係打順風牌,會令你贏得更輕鬆,但無助逆轉劣勢,選擇權係對手度就有呢個問題

另外勇行係限制賽依然強勢
舊 02-03-14, 04:20 PM   #435
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
http://www.wizards.com/magic/magazin...ly/feature/285
Modern
Deathrite Shaman is banned. Bitterblossom and Wild Nacatl are unbanned.

Standard, Legacy, Vintage
No changes
DRS... 未收齊都唔知係好事定壞事....

bitterblossom...變火箭....

omg...
kiki 同DEN 都冇事lol (太好了)
我都唔記得邊副deck 有Sylvan Primordial....lol

此篇文章於 02-03-14 04:24 PM 被 Cancer 編輯。
舊 02-03-14, 04:44 PM   #436
HM

引用:
DRS... 未收齊都唔知係好事定壞事....

bitterblossom...變火箭....

omg...
kiki 同DEN 都冇事lol (太好了)
我都唔記得邊副deck 有Sylvan Primordial....lol
玩咩,我副副混綠都落森林原祖
唯有換另一張炸炸去炸大家D地
舊 02-04-14, 11:52 PM   #437
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
玩咩,我副副混綠都落森林原祖
唯有換另一張炸炸去炸大家D地
炸地

不過...你想照用我都冇所謂...
利申,張卡我有,除左之前副azusa ,我而家冇deck 用佢

edh 官方website 有講...
引用:
Commander is played with vintage legal cards, with some exceptions:
cards are legal as of their set's prerelease
The following is the official banned list for commander games. These cards (and others like them) should not be played without prior agreement from the other players in the game.
雖然上一個post 貼個條link 有講點解ban... sylvan Primordial

不過我始終覺得佢未去到非ban 不可...

我主張越ban 得少卡越好lol

之前都討論過lol
圍內接受到就得...

舊 02-05-14, 03:09 PM   #438
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

今個星期6有冇人出?
地點...lc/mk starbuck
時間1400

舊 02-05-14, 03:33 PM   #439
mgsyfw

星期六會出,呢幾日都好得閒,有冇人會出黎?
舊 02-05-14, 05:54 PM   #440
HM

引用:
炸地

不過...你想照用我都冇所謂...
利申,張卡我有,除左之前副azusa ,我而家冇deck 用佢

edh 官方website 有講...

雖然上一個post 貼個條link 有講點解ban... sylvan Primordial

不過我始終覺得佢未去到非ban 不可...

我主張越ban 得少卡越好lol

之前都討論過lol
圍內接受到就得...
非戰

咁我覺得龍捲裂空抵死過原祖既...
其實唔太明官方既ban卡標準係咩
引用:
今個星期6有冇人出?
地點...lc/mk starbuck
時間1400
出,有副純藍想試
引用:
星期六會出,呢幾日都好得閒,有冇人會出黎?
前兩日放假叫你又唔應我
番緊工啦

此篇文章於 02-05-14 05:56 PM 被 HM 編輯。
舊 02-05-14, 06:29 PM   #441
Gary_Token
Senior Gamer
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
原袓係我主要既解牌同加速呀~
咁就冇左,
作為一個好既玩家,我尊重佢地既決定。
既然佢咁唔鐘意進場找地同炸野,
咁我唔用獸找地同炸野囉~
直情連獸都唔落添。
我覺得會仲恐怖d添(笑

舊 02-06-14, 10:11 PM   #442
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
非戰

咁我覺得龍捲裂空抵死過原祖既...
其實唔太明官方既ban卡標準係咩

出,有副純藍想試
http://mtgcommander.net/Forum/viewtopic.php?f=1&t=12254

上面有講佢地係點決定ban 咩野...

rift 我就唔知la lol
salvation 有人話應該ban 亦有人話張野唔值得ban

純藍...omg
咩大將?

舊 02-06-14, 10:18 PM   #443
HM

引用:
http://mtgcommander.net/Forum/viewtopic.php?f=1&t=12254

上面有講佢地係點決定ban 咩野...

rift 我就唔知la lol
salvation 有人話應該ban 亦有人話張野唔值得ban

純藍...omg
咩大將?
布蕾德
舊 02-06-14, 10:45 PM   #444
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
布蕾德
我預見到大家用完個效果就會送你大將回老家....

到時我等睇 你講アムロ名言--人類總要重複同樣的(ry

舊 02-06-14, 10:53 PM   #445
HM

引用:
我預見到大家用完個效果就會送你大將回老家....

到時我等睇 你講アムロ名言--人類總要重複同樣的(ry
副野其實係打大獸,所以都多加速
大將覺得岩咪放落去
舊 02-12-14, 05:34 PM   #446
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

今個星期六有冇人出~?
地點lc/starbuck/cityu
時間2點

此篇文章於 02-13-14 03:56 AM 被 Cancer 編輯。
舊 02-12-14, 10:53 PM   #447
mgsyfw

引用:
今個星期六有冇人出~?
地點lc/starbuck/cityu
時間2點
會出黎,建議cityu

此篇文章於 02-13-14 03:10 PM 被 mgsyfw 編輯。
舊 02-13-14, 03:55 AM   #448
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

sorry
突然間有事...
這1~2個星期不能出來了

舊 02-13-14, 03:09 PM   #449
mgsyfw

引用:
sorry
突然間有事...
這1~2個星期不能出來了
唔緊要,咁星期六未必出黎or睇下有冇第2個搞手出現啦 lol
舊 02-13-14, 10:31 PM   #450
HM

引用:
唔緊要,咁星期六未必出黎or睇下有冇第2個搞手出現啦 lol
大師咁有號召力,你call人囉

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 06:52 AM

手機版 | APP版