Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-08-11, 06:03 PM   #201
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
仲有未上o既all star3呢
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-11, 07:32 PM   #202
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
我對大堆頭的 all star 興趣一般

舊 02-09-11, 12:40 AM   #203
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: money 查看文章
新一輯完全吸引唔到我
ハートキャッチプリキュア 毫無疑問係過去最好個輯
本身無睇開呢個系列
我係俾doremi風格吸引先睇
新一輯人設真係麻麻,慳返
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 01:43 AM   #204
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
根本整個系列得ハート先見得人,其餘就.....

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 06:36 PM   #205
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: ta423 查看文章
本身無睇開呢個系列
我係俾doremi風格吸引先睇
新一輯人設真係麻麻,慳返
可以話係一唔穩定就會變成黑歷史.........
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 07:43 PM   #206
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
人設講真除左HEART無集得
系列仲有可取嘅野GE,歌囉
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 07:58 PM   #207
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

估唔到這系列的人設咁不獲好評的

舊 02-09-11, 08:04 PM   #208
YALIU
儲錢中...

引用:
作者: Kain 查看文章
人設講真除左HEART無集得
系列仲有可取嘅野GE,歌囉
歌.....
只覺得OP好聽,其餘無乜

只可以講HPC太成功了(無誤)
舊 02-09-11, 08:05 PM   #209
Kain

引用:
作者: shion_rei 查看文章
歌.....
只覺得OP好聽,其餘無乜

只可以講HPC太成功了(無誤)
ED比較好吧(無印)
舊 02-09-11, 08:07 PM   #210
YALIU
儲錢中...

引用:
ED比較好吧(無印)
ED首歌吸引唔到我.............
不過CG進步了是事實.........
舊 02-09-11, 08:23 PM   #211
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

無印首OP「DANZEN! ふたりはプリキュア」都OK o既....
至少我無睇套野都有印象先

舊 02-09-11, 08:28 PM   #212
Kain

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
無印首OP「DANZEN! ふたりはプリキュア」都OK o既....
因為穿史?
舊 02-09-11, 08:31 PM   #213
YALIU
儲錢中...

引用:
因為穿史?
(無誤)
真係因為中文版所以我先留意…
舊 02-09-11, 08:42 PM   #214
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
因為穿史?
我唔否認, 仲有阿Sa 的 cosplay 令我印象深刻

舊 02-09-11, 09:31 PM   #215
YALIU
儲錢中...

頭先睇多次48話
後面燃得好過份...
舊 02-09-11, 10:09 PM   #216
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
三色台播劇場版至留意

喜歡龍珠系列的,都會對無印/MH的打鬥場面有種久違了的感覺

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 10:38 PM   #217
Kain

講番doremi真係經典,
笑可以超爆笑,感動位真係感人
做左4年都唔爛
歌又好聽,人設更加無話可說
本身兒童向都做到咁真係無野好挑剔
舊 02-09-11, 11:24 PM   #218
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
而家Suite Precure先係正統畫風

雖然heart catch真係好正
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 11:34 PM   #219
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: brunhild 查看文章

明白
但一轉返所謂正統 個感覺係退步
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 12:10 AM   #220
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
講番doremi真係經典,
笑可以超爆笑,感動位真係感人
做左4年都唔爛
歌又好聽,人設更加無話可說
本身兒童向都做到咁真係無野好挑剔
我記得睇 dokkan 最尾一集真係睇到我眼濕濕呀, 超感人!! 仲有最尾的大合唱
doremi 出色o既地方係佢四期故事夠連貫性,
而且一年升一個班級, 真係好似睇住主角們成長, 睇住佢地畢業咁
故事本身又多分線, 主角們自身的故事 + 其他同學仔的故事都係有笑有淚
先代女王那條線的鋪陳仲勁,可以玩足四期

如果覺得係兒童向而唔睇的話, 真係會錯過一套好物...
不過真係要多謝 tbb 買黎播我至留意到 doremi 呢套野
講講下都想搵返黎睇, 這套要買或 都有困難吧?

舊 02-10-11, 12:16 AM   #221
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:

但每輯負責人設的人好似都唔同, 點解畫風可以咁相似o既?

還是應該當 heart catch 係被 doremi 亂入?

舊 02-10-11, 12:21 AM   #222
stonekeung
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
我記得睇 dokkan 最尾一集真係睇到我眼濕濕呀, 超感人!! 仲有最尾的大合唱
doremi 出色o既地方係佢四期故事夠連貫性,
而且一年升一個班級, 真係好似睇住主角們成長, 睇住佢地畢業咁
故事本身又多分線, 主角們自身的故事 + 其他同學仔的故事都係有笑有淚
先代女王那條線的鋪陳仲勁,可以玩足四期

如果覺得係兒童向而唔睇的話, 真係會錯過一套好物...
不過真係要多謝 tbb 買黎播我至留意到 doremi 呢套野
講講下都想搵返黎睇, 這套要買或 都有困難吧?
doremi最後果輯(只得13集果輯,忘記標題)當年tvb cut左原裝個ending,好想知最後果集ending係點
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 12:38 AM   #223
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
引用:
但每輯負責人設的人好似都唔同, 點解畫風可以咁相似o既?

還是應該當 heart catch 係被 doremi 亂入?
查實今集畫風第一眼就覺得好似星界戰旗
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 12:40 AM   #224
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: stonekeung 查看文章
doremi最後果輯(只得13集果輯,忘記標題)當年tvb cut左原裝個ending,好想知最後果集ending係點
doremi 最後果輯係 dokkan...
你講果套係 OVA「おジャ魔女どれみナ・イ・ショ」, 係 tv 版完結後出而已~
故事舞台係穿插於 mo~tto 時期, 主要都係主角們的小故事, 同本編完結編的結局無關~

不過我都唔係好記得13集 OVA 內容講咩了, 印象中都係D平淡故事?

引用:
查實今集畫風第一眼就覺得好似星界戰旗
唔似呀, 星界戰旗 D 人既面型...

舊 02-10-11, 01:43 AM   #225
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
以cure黎講hc老實講3x話打後先好睇
前便根本就係一套dorami
就連fresh都燃過佢好多(fresh都唔多正統)
打鬥場面直除佐48話之外根本都唔太得
不過必殺技演出就畫得好好

新一輯暫時感覺比較回歸正統
其他未有感想

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:41 PM

手機版 | APP版