Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14 54 104  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
12號四分衛 06:20 PM 07-07-17
作者: leungky1:
可能見DS 個咪少用,又少遊戲用到
所以NS砌機唔夠位就先整走佢
由手機版發出
另外老任作風都係保護兒童
唔會比機會對方任何形式惡言相向啦
由手機版發出
IDGAF 06:25 PM 07-07-17
作者: 奇蹟少年J:
呢個價唔係同黃金差唔多咩
咁啱睇到匯報一下姐,
咁好多人話怕自己唔識嘢去黃金被搵笨,
咁去百貨公司買就安心d。

作者: mouseccy:
話說而家有消息話隻XENOBLADE 2和MARIO ODYSEY會有繁中版
其實6月中時香港任天堂講咗Super Mario Odyssey會出中文版,
如果Xenoblade 2都有中文就更好,
不過我覺得佢直接同步引入美版Xenoblade Chronicles 2會實際d。

Nintendo Switch專用遊戲軟體
『Super Mario Odyssey (超級瑪利歐 奧德賽)』之發售日及中文(繁體中文、簡體中文)對應
與『Fire Emblem 無雙』之發售日資訊

http://www.nintendo.com.hk/pressrele..._20170614.html

作者: 八仙果:
voice chat 其實應該內建主機 ......
作者: kita:
都唔知點解咁反智要靠部電話去voice chat
我覺得未必關主機機能事,
可能係同保障兒童什麼什麼有關…

用手機apps做voice chat,可以將把關果個責任,
推返比家長同電訊商(申請一個電話應該要交一堆個人資料吧?)
Rance 06:30 PM 07-07-17
個咪放O係部手提機度呢D咁"貼心"O既設計無人用有咩出奇,
奇就奇在唔可以用外置咪o既
kita 06:30 PM 07-07-17
咁個APP都係任天堂出,有咩事都係關佢事吧...?
信長 07:04 PM 07-07-17
大家成日問做咩用手機做chat..
老任就背後好多理由,
Splatoon 仲要故事設定推多一把
S1 舊角色開網店, 訂唔同貨品, 服左佢

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=585
新月 07:21 PM 07-08-17
作者: leungky1:
可能見DS 個咪少用,又少遊戲用到
所以NS砌機唔夠位就先整走佢
由手機版發出
整走唔係問題
但學埋$ONY咁封BLUETOOTH唔比其他人用就唔得啦
X&Y 08:39 AM 07-09-17
火紋手機版下載量只有mario run既1/10
而mario run 有買IAP解鎖既用戶不足10%
但火紋IAP收入比mario run更高

當住佢MARIO RUN有買IAP解鎖既接近10個%先, 即係火紋下載數量接近mario run有買IAP既用家數量
即係火紋每玩家平均課金既銀碼比MARIO RUN解鎖IAP既USD9.9 更多
MultiPASS 11:47 AM 07-09-17
作者: X&Y:
火紋手機版下載量只有mario run既1/10
而mario run 有買IAP解鎖既用戶不足10%
但火紋IAP收入比mario run更高

當住佢MARIO RUN有買IAP解鎖既接近10個%先, 即係火紋下載數量接近mario run有買IAP既用家數量
即係火紋每玩家平均課金既銀碼比MARIO RUN解鎖IAP既USD9.9 更多
火紋課金買orbs抽角一次最高要八九十美金,當然比Mario Run高!
貓太部 01:16 PM 07-09-17
火紋我早一個月都試過課咗三單有多為抽一隻角色,(最後三單都抽唔到1隻....)
我已經係屬於玩得克制嗰隻......
但火紋真係越玩越覺得好玩,
真係要諗,快唔到,經常一玩就全晚,
攪到zelda dlc買咗都冇玩,arms仲要冇買....
不過到魷魚出一定要玩~
lineage19 08:44 PM 07-09-17
連我都開始覺得個制接收有問題了
但係有好多GAME的SAVE唔想呢個時間去換機
到底幾時先肯出SAVE TRANSFER
MultiPASS 09:30 PM 07-09-17
作者: lineage19:
等online正式推出同收費時,好彩嘅2018頭...
信長 09:30 PM 07-09-17
日森splatoon 2 DL 版已訂..
對番應該剛好400
赤武神 10:34 PM 07-09-17
作者: lineage19:
如果係掣問題就多數不用換機,左右joy-con都會斷?
lineage19 11:03 PM 07-09-17
作者: 赤武神:
如果係掣問題就多數不用換機,左右joy-con都會斷?
我覺得應該係機問題
因為我手上有2SET JOYCON,
跟機果SET有時候左邊會自己斷/暴走
水貨果SET我自己做左海綿處理, 但係有時候都會斷
DMRevolution 02:02 AM 07-10-17
作者: 信長:
日森splatoon 2 DL 版已訂..
對番應該剛好400
已訂+1
MultiPASS 11:01 AM 07-10-17
有冇人入呢隻(Cyber-Gadget),9月30日發售可以插Joy-con

neo2046 11:02 AM 07-10-17
日本繼續排 任天堂Switch返貨 抽中先有得買
http://gameover.com.hk/?p=346867
MultiPASS 11:14 AM 07-10-17
作者: neo2046:
http://gameover.com.hk/?p=346867
北海道瀧川TSUTAYA店响Twitter話最後一個訂Switch嘅客戶要等到聖誕...
http://switchsoku.com/switch/8367
Gundam MK-2 11:18 AM 07-10-17
作者: neo2046:
睇黎日本仲要繼續抽一大輪
供求之比怕且起碼1:5以上
仲要有謎之排隊黨
DMRevolution 12:07 PM 07-10-17
望見一班想玩的人買唔到, 有時都幾可憐...
係香港就.....
野良猫 01:01 PM 07-10-17
作者: DMRevolution:
係香港就.....
仲要一早去排拎飛等抽,抽唔到嘅話咁就冇咗大半日
尤其s2就出,到時有得睇冇得玩仲難受
Gundam MK-2 01:09 PM 07-10-17
係香港就.....
咁又唔同嘅
香港只係「一個」城市
相比日本咁多個市縣,淨係(想買機)人數都已經N個香港啦

當然我都覺得佢地好慘

作者: 野良猫:
希望黎緊一兩個星期真係有更多供貨量
我都唔想日本班玩家咁慘
(排完都未必有,心情真係難以想像;但唔係咁又會變成排隊黨玩晒就更唔公平)
DMRevolution 02:29 PM 07-10-17
作者: 野良猫:
係呀, 而且我覺得日本真係好守排隊...
真係唔會怨排得耐, 呢D真係睇得出素質同明白她們有幾想要...
就算MISS左半日, 下次都要會再去排....

作者: Gundam MK-2:
咁又唔同嘅
香港只係「一個」城市
相比日本咁多個市縣,淨係(想買機)人數都已經N個香港啦

當然我都覺得佢地好慘

希望黎緊一兩個星期真係有更多供貨量
我都唔想日本班玩家咁慘
(排完都未必有,心情真係難以想像;但唔係咁又會變成排隊黨玩晒就更唔公平)
所以有時我都覺得, 係任記計錯數, 定係其他原因....
香港感覺上, 好多貨...

比著係香港, 排隊黨係香港早就玩完了...
不過好彩的係, HK想要SWITCH 的人真係唔多, 至少周街都仲有貨, 問題在於妳想唔想買..

不過琴日....中左伏. 我280買左隻行貨牛, 頭先188見到200.....
Gundam MK-2 02:35 PM 07-10-17
係呀, 而且我覺得日本真係好守排隊...
真係唔會怨排得耐, 呢D真係睇得出素質同明白她們有幾想要...
就算MISS左半日, 下次都要會再去排....

所以有時我都覺得, 係任記計錯數, 定係其他原因....
香港感覺上, 好多貨...

比著係香港, 排隊黨係香港早就玩完了...
不過好彩的係, HK想要SWITCH 的人真係唔多, 至少周街都仲有貨, 問題在於妳想唔想買..

不過琴日....中左伏. 我280買左隻行貨牛, 頭先188見到200.....
講人民質素可以直接唔駛再講
我對佢地咁好品完全拜服

香港多貨,其中一個主因可能係...因為運輸成本最低
made in China嘅貨幾乎一定經香港先轉運世界各地(內地直接出口好重稅)
另外單計香港或者多,但呢部份如果分返去日本可以只夠俾一兩個大城市
而且我相信港任應該係計埋大陸同其他國外地方會有人黎買水貨,所以先分俾香港多少少以防俾國內外水貨佬搶晒
野良猫 02:38 PM 07-10-17
應該唔係老任計錯數
佢啲game排得咁密冇理由主機反而留力,可能真係同毒果有關
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14 54 104  ... 最後

返回主題版面