Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定
川川 04:39 PM 01-31-18
作者: ryanktk:
我偏向英文日配,但DLC唔知work唔work, PS store又淨係得中韓版...

Sent from my iPhone using Gaforum
有機會唔得,剛拆開來睇,話個CODE只能用于星洲/馬拉/泰國/印尼的PSN個ACC,今晚試下先。。
ryanktk 04:42 PM 01-31-18
作者: 川川:
有機會唔得,剛拆開來睇,話個CODE只能用于星洲/馬拉/泰國/印尼的PSN個ACC,今晚試下先。。

opps...wait for your report then. Thanks man
wing 04:53 PM 01-31-18
我主要是見話明天先出行版,雖然有中文字幕,但話公價479, 所以見呢隻價錢平,唔介意只有英文字幕就買了~
其實中文字幕係跟台譯, 香港人都未必個個慣.
rubyyu 05:00 PM 01-31-18
作者: wing:

買了日版
暫時譯名仍過唔到自己嗰關

Sent from my iPhone using Gaforum
川川 05:03 PM 01-31-18
作者: wing:
是的, 所以字幕其次,有日語配音最緊要~~
川川 10:51 PM 01-31-18
opps...wait for your report then. Thanks man
試左,情況如下:

1. 香港PSN是不能用亞CODE的。
2. 開了個星洲ACC 然後入CODE,OK
3. 用星洲ACC入GAME及UPDATE ver1.02
4. 開GAME會自動CHECK你ACC及UNLOCK 角色,在選角時便可用到兩位特典 SSGSS悟空及比達。
5. Exit Game 後 改Login 香港PSN Acc
6. 重新開GAME也發現選角也可用到兩位特典人物
7. 最後Check番剛Update的Ver 1.02 GDZ SYSTEM FILE, 也顯示已UNLOCK了特典。

証明左個UNLOCK CODE係 直接在共用的SYSTEM FILE度解鎖,然後用邊個ACC LOGIN 入GAME都可以用番特典~
AhTin 10:58 PM 01-31-18
行貨有齊日英語
但字只有繁簡韓
怕非港式譯法想要英文的就唔好考慮了
ryanktk 11:36 PM 01-31-18
試左,情況如下:

1. 香港PSN是不能用亞CODE的。
2. 開了個星洲ACC 然後入CODE,OK
3. 用星洲ACC入GAME及UPDATE ver1.02
4. 開GAME會自動CHECK你ACC及UNLOCK 角色,在選角時便可用到兩位特典 SSGSS悟空及比達。
5. Exit Game 後 改Login 香港PSN Acc
6. 重新開GAME也發現選角也可用到兩位特典人物
7. 最後Check番剛Update的Ver 1.02 GDZ SYSTEM FILE, 也顯示已UNLOCK了特典。

証明左個UNLOCK CODE係 直接在共用的SYSTEM FILE度解鎖,然後用邊個ACC LOGIN 入GAME都可以用番特典~

thanks! 咁即係將來既DLC都可以係HKPSN download?

rubyyu 12:39 AM 02-01-18
我買咗日版,亦將會係日服買dlc,想問可否用港服玩?

因我見日服同港入gane時係兩個不同save

請賜教,謝謝
雙日 01:18 AM 02-01-18
想問問香港psn係咪無提供下載版?

HIM 02:31 AM 02-01-18
作者: rubyyu:
我買咗日版,亦將會係日服買dlc,想問可否用港服玩?

因我見日服同港入gane時係兩個不同save

請賜教,謝謝
你個日a/c set 左常用就可以用港a/c玩, 但買dlc要用返日a/c

作者: 雙日:
想問問香港psn係咪無提供下載版?

有, 但係唔會咁早有得下載, 預購既先可以0:00有得玩
mrk 03:09 AM 02-01-18
冇記錯信和價: 日普:489 ; 亞普:369: 亞連季:639。。。
入左亞普,日語英文字幕~
原來亞美版都分「普通版」同「連季票版」!

我上星期27號係188入亞美「普通版」都要$420跟細公仔,1星期唔到MK已經跌到$369
Jockey 09:37 AM 02-01-18
請問美版同行貨有無日文字幕, 或者只係得日版有?
HON HON 09:39 AM 02-01-18
已入手中文版... 620... 季票版....

2 SET CODE
AhTin 10:32 AM 02-01-18
作者: Jockey:
請問美版同行貨有無日文字幕, 或者只係得日版有?
行亞無日字
rubyyu 10:38 AM 02-01-18
[QUOTE=HIM;11550896]你個日a/c set 左常用就可以用港a/c玩, 但買dlc要用返日a/c

謝謝,那請問是否港帳和日帳開game時是兩個獨立的save?

川川 11:10 AM 02-01-18
[QUOTE=rubyyu;11550931]
作者: HIM:
你個日a/c set 左常用就可以用港a/c玩, 但買dlc要用返日a/c

謝謝,那請問是否港帳和日帳開game時是兩個獨立的save?

SAVE 是分開兩個的,而System File是共用的~
川川 11:15 AM 02-01-18
thanks! 咁即係將來既DLC都可以係HKPSN download?

照理論上可以,但有的GAME我就試過唔得,如之前玩DOA排球,佢的DLC就港/日分開,巧討厭~
mrk 11:58 AM 02-01-18
照理論上可以,但有的GAME我就試過唔得,如之前玩DOA排球,佢的DLC就港/日分開,巧討厭~
好簡單!
只要出張Aeon JCB信用卡,咁以後買上日本PS Store買野最方便!

PS:其實PS3年代已經咁做啦!見怪不怪啦!
wongdee 02:11 PM 02-01-18
有冇師兄見到個景品加鉄盒版,幾$
RPG之鬼 02:36 PM 02-01-18
好似機戰就好了,有埋香港版,依家要睇比吉達嗎?不是卡樂B已經好好
JoJo 02:49 PM 02-01-18
作者: RPG之鬼:
好似機戰就好了,有埋香港版,依家要睇比吉達嗎?不是卡樂B已經好好
仲有漢斯~~
鈴蘭 03:10 PM 02-01-18
知道卡樂B同漢斯呢個名既人 無40都30
HON HON 03:16 PM 02-01-18
作者: wongdee:
有冇師兄見到個景品加鉄盒版,幾$
你指終極嗰SET?

朋友話1280...

但另一個朋友話呢SET CUT單超勁, 無訂如果仲有得賣都應該係炒價.
wing 03:32 PM 02-01-18
作者: 鈴蘭:
知道卡樂B同漢斯呢個名既人 無40都30
我唔只呢個年紀但冇咩印象, 只記得以前漫週譯做柏西達同貝谷大魔王, 撒亞人好似係譯做西爾人.
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38  ... 最後

返回主題版面