Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-21-18, 05:00 PM   #3176
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
張野印黎哂卡位

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 05:37 PM   #3177
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
入code唔阻出咭位,如果入$50計埋呂布一次出四張咭

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 06:07 PM   #3178
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
尋日對到個霸王用穆皇后
張野用黎守城真係好Q煩
連征都拎唔到佢...

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
張野印黎哂卡位
見有一品上玩張野
不過唔知係咪因為玩到由霸者跌落黎既
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 08:16 PM   #3179
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
終於上到三中....對左一場6大德....有呂神完全唔洗怕...一把火燒死對面
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-18, 12:57 PM   #3180
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
唔健威周姬可以試轉孫翊周泰果副
周泰孫翊韓當孫尚香(不過而家1Cost就呂神啦…)

槍弓騎仲要兩馬諗起都累
而且d卡唔齊有幾多打幾多就算

而家最大問題係驚d單體超絕/加速馬,就咁號令互撞我+7完有對15+12(17+14)弓企中間真係好安心

此篇文章於 05-22-18 01:01 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-18, 05:23 PM   #3181
柚原このみ

咁直接孫Bug呂範啦

舊 05-23-18, 10:30 AM   #3182
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
想問下有張卡預約列印中要點搞?

(問太多新手問題自己都唔好意思.)..

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 10:32 AM   #3183
GUSTAV
The One
poor

你打一場就會印出黎

舊 05-23-18, 10:51 AM   #3184
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
你打一場就會印出黎
想再問,係要玩咩mode先有?英傑都鎖死左出本國卡

非洲人...
舊 05-23-18, 10:56 AM   #3185
柚原このみ

乜mode都預約咭優先
有預約咭傳個勢力限定無效

舊 05-23-18, 10:56 AM   #3186
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: fami~yan 查看文章
咩MODE都得 預約行先英傑個張會冇左

舊 05-23-18, 11:43 AM   #3187
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: fami~yan 查看文章
咩mode都得。但預約除左係入code,入錢重印同上網交換入錢重印外係會食左張卡位

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 11:22 AM   #3188
柚原このみ

停左個幾星期
明日到星日世紀末大會會打下,但齊印要打14場
之後等星一生放睇佢點執
最好夏侯霸武力兵力計略範圍上升
快進擊武力上升值提高減武速度下降
火計基本值提高

舊 05-24-18, 12:09 PM   #3189
fami~yan
Game Master

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
咩mode都得。但預約除左係入code,入錢重印同上網交換入錢重印外係會食左張卡位
引用:
咩MODE都得 預約行先英傑個張會冇左
引用:
乜mode都預約咭優先
有預約咭傳個勢力限定無效

感謝各位,今朝已拎到

非洲人...
舊 05-24-18, 12:10 PM   #3190
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
停左個幾星期
之後等星一生放睇佢點執
火計基本值提高
禁同E家有咩分別....再屈機D?
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 12:22 PM   #3191
GUSTAV
The One
poor

引用:
停左個幾星期
之後等星一生放睇佢點執
火計基本值提高
快進擊突DAM上升啦 2下死1隻太慢啦 改埋3倍速

火計DAM夠啦 改到長過赤火就夠

霸爺算啦 加長返3C 應該夠做

舊 05-24-18, 03:02 PM   #3192
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:

桃園改返8C 附加補血30%和智力上升+3就差唔多
呂布天下無雙附加人馬一體

新卡最期業炎有赤火既長度+夷陵既闊度
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 04:24 PM   #3193
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: kev00269270 查看文章

諗起3代玩步夫人, 3野之後, 個火計範圍係包到半個場咁濟
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 05:18 PM   #3194
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
差3個印先DUMP完印仔
但係唔係金又唔係女仲要係鬍鬚佬無乜動力特登去入錢…
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-18, 06:05 PM   #3195
GUSTAV
The One
poor

7武4智廢計真係唔知點用 唔拎都冇咩所謂

舊 05-24-18, 06:15 PM   #3196
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:

引用:
作者: kev00269270 查看文章

強化舊咭黎做乜
緊係直接出一批更加廚嘅新咭等玩家不停入錢特別進軍攞緣刷將器啦

真. 霸騎
小霸王之快進擊.飛

一ver up所有舊咭好似日本軍票咁一夜變廢紙

舊 05-25-18, 11:35 AM   #3197
柚原このみ

引用:
作者: 番薯勤 查看文章
緊係直接出一批更加廚嘅新咭等玩家不停入錢特別進軍攞緣刷將器啦
180緣又係XYY、120緣又係XYY
打出又係XYY,今日難得中夏侯霸又RYY
香港有機到而家打左2千2百幾場,已經最少打左三萬幾銀(sanpoke成4萬幾分)
都無幾多張三個同色,慘L過打FGO去追角
早就無L心機再追呢樣果樣
呢期隻Game咁開心,打完旗唔係行過等人都唔入錢

舊 05-25-18, 12:36 PM   #3198
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
香港有機到而家打左2千2百幾場,已經最少打左三萬幾銀(sanpoke成4萬幾分)
緊係唔好追啦
用得過就算
係日本人先buy抽蛋地獄

舊 05-25-18, 01:15 PM   #3199
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
副將齊色咪當好彩追副將用金貨就話 用緣好唔抵

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-18, 04:44 AM   #3200
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
將器副效果有4種.

抽到3個副效果完全不一樣(信号機)的機率:
1 x ( 1 - 1/4 ) x ( 1 - 1/4 - 1/4 )
= 1 x 3/4 x 2/4
= 6/16

抽到3個效果當中有2個一樣的機率:
[ 1 x 1/4 x ( 1 - 1/4 ) ] x 3
= [ 1 x 1/4 x 3/4 ] x 3
= 9/16

抽到3個副效果一樣的機率:
1 x 1/4 x 1/4
= 1/16

抽到3個副效果一樣兼且為指定色的機率:
1/4 x 1/4 x 1/4
= 1/64

所以呢,除非你係富家少爺,否則真係唔好追將器3個副效果一樣既排出卡
(而且你唔好諗住出16張卡就一定有一張係3個副效果一樣,因為呢個世界有一樣野叫做"墨菲定律"
我曾經係三国志大戦個留言板見過以下留言:
今日もぽけっと趙娥20枚印刷して、18枚信号機…怒り通り越して呆れてきた…)

此篇文章於 05-26-18 05:42 AM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 10:47 PM

手機版 | APP版